Het New York City Apartment van acteur Christopher Meloni

De acteur koos voor een modern en comfortabel toevluchtsoord voor zijn appartement met meerdere vensters in Hell's Kitchen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in het maartnummer van Architectural Digest.

Ik ben altijd een kerel geweest met zichtbare stenen, houten balken - in de binnenstad - ', zegt Christopher Meloni, ster van Law Order: Special Victims Unit, waarin hij uitlegde hoe hij gelukkig genesteld was in een luchtpaleis met meerdere ramen hoog boven Hell's Kitchen in New York. "Het was geen snob-factor; als geschiedenisfanaat woonde ik graag tussen oude, vooroorlogse gebouwen. Wat me echter blij maakt aan dit appartement, is dat, hoewel de uitzichten je heel goed in contact houden met New York, je ook boven alles staat. Als ik klaar ben met werken en naar huis kom, kan ik echt wegkomen, in een cocon zijn. Ik had nooit gedacht dat 60 verdiepingen boven de stad wonen zo rustgevend zou zijn. "

Het is niet eenvoudig om een ​​hoogbouwappartement van glas en staal gezellig te maken, maar Sherman Meloni - echtgenote, moeder, decorontwerper, schilder en decorateur - heeft het zeker voor elkaar gekregen door ‘3.000 vierkante meter goed opgemaakt’ te veranderen in het ‘moderne maar comfortabele toevluchtsoord’. familie hunkerde. En als het op inspiratie aankwam, hoefde ze alleen maar door haar eigen kamerhoge ramen te kijken. 'Omdat ons appartement een fantastisch uitzicht op Central Park heeft, nam ik mijn voorbeeld van de natuur - de schitterende greens, de verbluffende sky blues - blauw was de draad waardoor ik andere accenten trok.'

Een voorbeeld hiervan is de kleurrijke juxtapositie van familiekamer en eetkamer, de iriserende van de eerste saffierblauwe zijden muren, wang voor kaak met diens levendige chartreuse - gemarkeerd door vier groene Mies van der Rohe stoelen. "Ik kwam ze jaren geleden tegen in Canal Street", herinnert Sherman Meloni zich. 'Ze wisten niet wat ze hadden. Deze keer heb ik ze gewoon opnieuw bekleed met groen leer. Omdat ik geen roedelrat ben, waren de stoelen en de Boeddha de enige dingen die we bewaarden. We wilden helemaal opnieuw beginnen: 'De woonkamer -' geen enorme ruimte '- is net zo stoelvriendelijk. "In plaats van er een paar banken in te stoppen, heb ik vier stoelen gebruikt - grote clubstoelen op een draaivoet - zodat je leg je voeten op de stoel bij het raam en kijk uit het raam of draai je om naar de eetkamer tafel."

De eettafel zelf is op maat gemaakt van een gigantisch stuk kumbuk. "Ik heb een bedrijf gevonden dat enorme, stevige platen hout uit Afrika haalt die vervolgens in stukken worden gesneden. Je bladert er gewoon doorheen en kiest de organische vorm die je maar wilt. '' Eerst was ik niet zeker van de tafel, 'voegt haar man toe,' maar ze bleek gelijk te hebben. Omdat ik rustieker en natuurlijker ben, was het eigenlijk een topje van de hoed voor mij. "

Toen het er echter op aankwam de nog bestaande Braziliaanse hardhouten vloeren van het appartement te behouden, waren het echtpaar - zowel fans van hout als handgemaakte tribale tapijten - het volledig eens.

'Sherman heeft alles aan mij voorbij laten gaan, maar om op mijn eigen hoorn te tikken', vervolgt de acteur, met een stevige tong in de wang, 'ik vergrootte de plinten. Ik weet niet wat me overkwam, maar toen ik de originelen zag, zei ik: die zijn gewoon te slap. ' " Hij lacht. "Dat was mijn enige bijdrage, samen met het slaan van een gat in de keukenmuur zodat je het uitzicht op het park kon zien. Ik hou er niet van om ingesloten te zijn. "


  • Christopher Meloni woont met zijn vrouw Sherman en hun twee kinderen in een hoogbouw in Manhattan
  • De Melonis.
  • Het eetgedeelte komt uit op de familiekamer
1 / 6

Christopher Meloni woont met zijn vrouw Sherman en hun twee kinderen in een hoogbouw in Manhattan. De woonkamer kijkt uit over Central Park. Mohair op clubfauteuils van Pollack. Edelmanleer op vensterbanken.


Zijn vrouw ook niet. "Het is moeilijk om een ​​mooie keuken te vinden waar je gewoon tijd wilt doorbrengen", zegt ze. "Ik kook niet veel, dus ik wilde dat de onze niet alleen een keuken was, maar ook een leuke, uitnodigende, warme kamer is waarom ik het hout bleef gebruiken - er zijn kersenhouten achterwanden - en kleur, 'namelijk in het exotische blauw muren. "Eerst heb ik de muren gespiegeld en daarna blauw glas erop gelegd, zodat wanneer het licht erop valt, het door het glas reflecteert, waardoor de muur gaat gloeien alsof het verlicht is."

Wat betreft de bibliotheek en de hoofdslaapkamer - uitgevoerd in donkere karamel- en bruintinten - combineerde Sherman Meloni de twee tot één grote ruimte, alleen gescheiden door het hoofdeinde van het bed. "Het zijn net twee niet-afgesloten kamers, heel open voor elkaar", legt ze uit. "Ik deed het voor het uitzicht. Omdat er een gigantische open boog is, kun je vanaf de voorkant van de bibliotheek uit ons slaapkamerraam kijken. Het bedframe, gefineerd in hetzelfde ebbenhout als de boekenkasten, biedt een visuele afscheiding en privacy als je echt in bed ligt. "

Als het op kunst aankomt: hoewel het paar is begonnen met verzamelen, heeft Christopher Meloni nog geen groot werk van zijn favoriete kunstenaar - zijn vrouw - opgehangen. "Ik ben haar grootste fan", zegt de acteur over Sherman, wiens oliën "voornamelijk realistische, figuratieve stukken zijn." "Mijn man wacht steeds tot ik iets schilder dat ik wil ophangen", legt ze uit. "En als schilder is het moeilijk om het werk van een andere kunstenaar te vinden waarmee ik wil leven."

Hun twee kinderen, ondertussen, de reden van het paar om het centrum te verlaten... 'Er is geen gras in SoHo', grinnikt Sherman Meloni, 'en we wilden dat ze opgroeiden bij het park' - zijn heel blij met hun nieuwe graaft. 'Ze vinden het geweldig', vertelt hun moeder, terwijl ze de deugd prijst van een appartement met 'twee verschillende woonruimtes naast de hoofdruimte - zodat de kinderen hun ruimte hebben, wij de onze.' Ze pauzeert. "In New York kijk je altijd naar onroerend goed, op zoek naar je volgende plek. Zou het niet geweldig zijn om daarheen te verhuizen, iets groters, beters te krijgen? ' Op dit moment hebben we het gevoel dat we gewoon op onze plek kunnen blijven - en dat is een goed gevoel. Eindelijk hebben we een plek gevonden waar we geen haast hebben om te verhuizen. "

instagram story viewer