AD bezoekt het speelse Hamptons Home van Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. en zijn vrouw, producer Susan Downey, nemen een pauze van de snelle rijstrook in een magische Hamptons-compound die op maat is gemaakt voor familieplezier

"We wilden iets dat we al miljoenen keren niet hebben gezien", zegt de Iron Man-ster, die het pand beschrijft zichzelf evenals de decoratieve bediening van AD100-ontwerper Joe Nahem en het team in New York Stad gebaseerd Fox-Nahem Associates. "We waren niet van plan iets opvallend mafs te doen. We genieten gewoon van een beetje eigenzinnigheid en plezier. En we houden absoluut niet van saai, ”voegt hij eraan toe.

De Downeys ontmoetten Nahem oorspronkelijk twee zomers geleden, toen ze het hemelse landhuis Amagansett huurden dat de ontwerper deelt met zijn partner, Jeffrey Fields. "We hielden meteen van de esthetiek van de plek", herinnert Susan zich. "Als je het huis van een ontwerper binnenstapt, is het alsof je kookt in de keuken van een chef. Je krijgt echt een idee van wie ze zijn. "

Het paar was zo geïntrigeerd door het decor dat ze Nahem en Fields belden voor een vergadering. "We gingen lunchen en tegen het einde van de maaltijd wisten we dat we van deze jongens hielden", zegt Robert. Een van de vele gunstige voortekenen van een vruchtbare vriendschap was het besef dat Joe, Jeff en Robert allemaal dezelfde verjaardag delen. Spookachtig.

De Downeys namen die zomer afscheid van Nahem en Fields met het verzoek de ontwerpers hen te waarschuwen voor bijzonder verleidelijke eigendommen die in de Hamptons op de markt komen. Enkele maanden later vond Nahem een ​​plek die meer dan voldeed: een laat-19e-eeuwse windmolen-dwaasheid, oorspronkelijk gebouwd als een speelhuis, die was omgevormd tot een volwaardige woning door middel van structurele toevoegingen die in de decennia na zijn bouw. Onder de vele kenmerken van het landgoed waren de nabijheid van de stad East Hampton in combinatie met de privacy van een afgelegen locatie, betoverend tuinen ontworpen door landschapsontwerper Joseph Tyree voor de vorige eigenaren van het huis, en die sublieme bomen die op de gazons staan ​​als meesterwerken van beeldhouwwerk.

Nahem had niet veel tijd om te genieten van de triomf van zijn matchmaking. Zodra zijn klanten het pand kochten, gaven ze hun ontwerper slechts zes weken de tijd om het huis om te bouwen tot een toevluchtsoord voor Downey. afgestemd op de avontuurlijke esthetische smaak van het paar en het comfort van hun kinderen, de vijfjarige zoon Exton en de driejarige dochter Avri. (De acteur heeft nog een zoon, de 24-jarige Indio, met zijn ex-vrouw, Deborah Falconer.) "Het schema was krankzinnig", herinnert Nahem zich. "Robert en Susan brengen een groot deel van het jaar op de weg door, dus ze zijn er erg gevoelig voor dat hun eigen huis echt huiselijk aanvoelt. We hadden minder dan twee maanden om het hele huis volledig op te knappen, tot aan de lakens, handdoeken en bestek toe, zodat ze er die kerst van konden genieten. "

Gelukkig konden Nahem en zijn team na de vakantieperiode terugkeren naar het huis en serieus met de renovatie beginnen. Een van de grootste veranderingen was de herinrichting van de woonkamer die net voorbij de achthoekige entreehal aan de voet van de windmolen ligt. Om het overgangsgebied een groter gevoel van plaats te geven, liet de ontwerper de woonkamer een paar meter zinken en verankerde deze met een massieve omhullende openhaardmuur van keramiekkunstenaar Peter Lane. "Een deel van de vreugde van het werken met Joe is het delen van zijn enthousiasme over het bereiken van deze ongelooflijk getalenteerde ambachtslieden", zegt Robert. "Dit soort samenwerkingen vereist een sprong in het diepe, maar dat is een deel van het plezier. We genieten van het experimenteren. "


  • Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan Downey
  • De inkomhal.
  • De woonkamer
1 / 11

Robert Downey jr., Gekleed in een Etro-pak en overhemd en Tod's laarzen, en zijn vrouw, Susan Downey, in een Etro-jurk en Prada-sandalen, in hun huis in East Hampton. Bidsprinkhaan sculptuur door Andrius Petkus.


Een ander belangrijk onderdeel van de renovatie betrof het heroverwegen van het zwembad om te voldoen aan de visie van Downeys op gemakkelijke, luchtige buitenactiviteiten. In plaats van het gastenverblijf dubbel te laten doen als zwemcabana, zoals in het vorige schema, ontwierp Nahem een vrijstaand paviljoen aan het zwembad, in samenwerking met Alveary Architecture, vol met een eetgelegenheid gecentreerd op een mozaïek tafel door Kelly Behun Studio, een buitenwoonkamer en een bar, en een televisie die bijna net zo groot is als de schermen van de plaatselijke multiplex. "We brengen nu de hele dag door met de kinderen en onze vrienden", zegt Susan. “Bovendien viel het oude zwembad midden op het gazon, wat me gek maakte. Ik vond het vreselijk om op nat gras te gaan staan. Joe heeft me verplicht gesteld door een goed kaartspel te installeren. "

Wat betreft het interieur van het huis zelf, vertegenwoordigt de mix een vriendelijke consensus tussen de Downeys en hun ontwerper: pedigreed stukken en pretentieloze standaard nietjes, klaprooskleuren en rustgevende neutrale kleuren, excentrieke accenten en discrete luxe. Het is een eigenzinnige verzameling die evenzeer spreekt tot de arme geest van de acteur, de zorgen van zijn vrouw over efficiëntie en gemak, en Nahem's finesse in het maken van uitstekend leefbare huizen met een vleugje buitenaardse magie.

“Onze eerdere ervaring met ontwerpers was stom. We zouden ons min of meer overgeven aan de wil van de experts en dan een witgloeiende wrok koesteren, "Robert schrijft in zijn voorwoord aan Fox-Nahem: The Design Vision of Joe Nahem, een oogverblindende monografie gepubliceerd door Abrams. "Mvr. Downey en ik hebben genoten van een opmerkelijke samenwerking met het hele Fox-Nahem-team. We zijn uit onze ‘comfortzone’ geduwd zonder ons persoonlijke gevoel voor stijl, smaak of waardigheid te verliezen. " Met andere woorden, helemaal niet stom.

instagram story viewer