De nieuwe campus van Apple heeft geavanceerde functies die u zullen verbazen

De uiteindelijke visie van Steve Jobs is gerealiseerd en het heeft de vorm van een gedurfde, door Foster + Partners ontworpen campus van 175 hectare

Apple Park, het binnenkort te voltooien nieuwe hoofdkantoor van de techgigant, was het laatste visioen van de onnavolgbare oprichter van het bedrijf: Steve Jobs. Jobs investeerde zozeer in het project dat zijn laatste openbare optreden voor zijn dood op 5 oktober 2011 een groep toesprak van de raadsleden van Cupertino om zijn visie te pitchen voor het stuk land van 175 hectare dat zijn bedrijf de komende eeuw zou huisvesten. "We hebben een ontwerp bedacht waarmee 12.000 mensen in één gebouw kunnen worden ondergebracht", zei Jobs tijdens de toespraak. "We hebben deze kantoorparken met veel gebouwen gezien, en ze worden behoorlijk snel behoorlijk saai... dus we gaan iets anders doen." Apple koos Norman Foster, een Pritzker Prize-winnende architect die verantwoordelijk is geweest voor enkele van de meest innovatieve gebouwen ter wereld.

Steve Jobs 'inspiratie voor het nieuwe hoofdkantoor kwam in 2004 toen hij door Hyde Park in Londen liep. Het was daar, in de open lucht, in de natuur dat de voormalige CEO van Apple besloot dat het nodig was om zijn bedrijf onder te brengen in een nieuwe omgeving waar de barrière tussen gebouw en natuur naadloos verdween. Maar meer dan dat, en net als zijn revolutionair

iPhoneJobs wilde het soort campus creëren waarnaar andere bedrijven in de komende decennia zouden streven. Hieronder, ADVERTENTIE behandelt enkele van de meest geavanceerde kenmerken van het nieuwste hoofdkantoor van Apple - een project dat zo omvangrijk en opwindend was dat het de laatste maanden van Jobs leven in beslag nam.

Een luchtfoto van de nieuwe campus van Apple.

Foto: Getty Images / Justin Sullivan

Energiezuinig: De Ring, zoals de structuur bekend is geworden, kan op volledig duurzame energie draaien, waarvan een groot deel afkomstig is van de zonnepanelen aan de bovenkant van de ruimteschipachtige structuur. Bovendien komt op de campus een cluster van verschillende bomen, waarvan er veel vruchtdragend zijn. Het loof is echter niet alleen voor de esthetiek: het zullen allemaal droogtetolerante variëteiten zijn, geplant om de klimaatverandering te weerstaan.

Het gebouw zal worden gevuld met zonlicht, omdat het is bekleed met een kamerhoog raam.

Nigel Young / Foster + Partners

Volledig glas: De glazen buitenkant, onderdeel van Jobs 'oorspronkelijke visie, slaagt erin de scheidslijn tussen kantoor en natuur te vervagen. Om dit te bereiken, huurde Apple de Duitse firma Seele Group in (hetzelfde bedrijf dat de beroemde volledig glazen buitenkant van Apple's Fifth Avenue-locatie in New York City heeft ingericht). Het bedrijf produceerde ongeveer 800 glaspanelen die 45 voet lang, extreem duurzaam en gebogen zijn om in de contouren van de ringachtige structuur te passen.

Een weergave van de bomen die een groot deel van de nieuwe campus van Apple zullen vullen.

Een campus vol gebladerte: Jobs vond dat zijn beste ideeën werden gedaan tijdens het wandelen, met name wandelen door de natuur, dus hij wilde zijn werknemers dezelfde creatieve vrijheid bieden. Om dit te doen, kocht Apple ongeveer 9.000 bomen (waarvan vele appel-, pruimen-, abrikozen- en andere fruitbomen) om het hele stuk land van 175 hectare te planten. Het resultaat is een bedrijfscampus die soms kan worden aangezien voor een staatspark.

Elke luifel heeft een ventilatiesysteem waardoor natuurlijke lucht het gebouw in en uit kan stromen.

Een gebouw dat ademt: Tussen elke verdieping van het gebouw is een luifel die naar buiten steekt, voornamelijk om werknemers te beschermen tegen de intense Californische zon. In elke luifel zit een ventilatiesysteem dat de lucht in en uit het gebouw leidt. Blijkbaar wilde Jobs, die geen fan was van airconditioning, dat zijn werknemers een briesje voelden alsof ze buiten zaten. Door een verscheidenheid aan sensoren kan het gebouw een temperatuur van 68 tot 77 graden Fahrenheit handhaven, allemaal door middel van een inlaat en afgifte van natuurlijke lucht.

instagram story viewer