Steven Holl Architects ontwerpt the Reach, een ijsbergachtige uitbreiding naar het Kennedy Center van D.C.

Onder leiding van Steven Holl en Edmund Hollander blaast een doordachte uitbreiding nieuw leven in het Kennedy Center van D.C.

Gezien vanaf de Potomac-rivier, de Reach, een onlangs geopende uitbreiding van de John F. Kennedy Center for the Performing Arts in Washington, D.C., presenteert zich als slechts drie bescheiden paviljoens. Maar als een ijsberg, het grootste deel van de toevoeging, ontworpen door AD100 architect Steven Holl, blijft verborgen. Onder het met gras begroeide landschap ontvouwt zich 72.000 vierkante voet aan repetitie- en uitvoeringsruimte, die aansluit op de Het oorspronkelijke Edward Durell Stone-gebouw uit 1971 van de instelling en het openen van een nieuwe creatieve wereld mogelijkheden.

Circulation verbindt de boven- en ondergrondse niveaus in het welkomstpaviljoen.

Foto: Richard Barnes

"De uitbreiding is een samensmelting van architectuur en landschap", legt Holl uit, die samenwerkte met landschapsontwerper Edmund Hollander op het project, een gedenkteken voor president Kennedy. De betonnen paviljoens steken uit boven het grootste groene dak van de stad en bieden uitzicht op het Lincoln Memorial en het Washington Monument. Ondertussen zijn in de openbare tuin een reflecterend zwembad en een ginkgobosje opgenomen, met 35 bomen ter ere van de 35e president. Hollander zag het landschap als een voorstelling op zich, met grassen en bloemen die seizoensgebonden wandtapijten vormden.


  • Undergrund theater met gekreukelde betonnen muren
  • multilevel bouwen
  • in een paviljoen met groot raam
1 / 5

Foto: Richard Barnes

Gerimpelde betonnen muren en akoestische panelen van kersen verspreiden geluid in het ondergrondse Justice Forum-theater.


Ondergronds smelten de drie ijsbergpunten samen tot een flexibele kolomvrije ruimte; gerimpelde betonnen muren verspreiden geluid in het theater met 150 zitplaatsen; en repetitieruimtes weerspiegelen de afmetingen van het hoofdpodium van het centrum. "Je kunt het project van bovenaf niet helemaal begrijpen", zegt Holl, die opmerkt dat de parabolische curven laten zien dat er nog meer te ontdekken valt. kennedy-center.org

instagram story viewer