Elke cranny kreeg speciale aandacht in deze minimalistische make-over voor appartementen

Iets terugbrengen tot de meest gestroomlijnde en effectieve vorm is niet eenvoudig - het creatieve stel dat dit appartement in East Village naar huis roept, weet zeker dat dit waar is. De man en vrouw hebben allebei hun carrière gecentreerd rond de kunst van het bewerken (in fotografie en televisieproductie, respectievelijk), en de mentaliteit die bij hun ambachten hoort, bleek een enorme hulp toen ze hun 14th Street kochten verblijfplaats.

Het appartement met één slaapkamer was op zijn zachtst gezegd ruw aan de randen en vernietigd parketvloeren, weinig tot geen opslagruimte en een huiveringwekkende badkamer met nauwelijks genoeg ruimte om je tanden te poetsen. Maar ze wisten dat het met de juiste aanpassingen het huis in New York City zou kunnen worden waarvan ze hadden gedroomd.

Het paar deed een beroep op de expertise van een ander stel - Adam Glickman en Lauren Schlesinger van het in Brooklyn gevestigde architectuur- en ontwerpbureau Glickman Schlesinger Architects- om de 900 vierkante meter grote ruimte te renoveren en de verlossende kwaliteiten ervan te benadrukken. "Het heeft veel zonlicht en drie belichtingen - ze hebben een heel goed zicht op de binnenstad", merkt Adam op.

Het talent van Adam en Lauren om kunstgalerijen, retro-diners en zelfs dokterspraktijken om te vormen tot lichte, opvallende ruimtes, maakte toen het perfecte team om deze gedateerde opgravingen te reviseren. "Onze klanten waarderen onze minimalistische aanpak en onze wens om iets te creëren dat architectonisch zinvol en verleidelijk is", zegt Lauren. Hier is hoe ze de visie van hun klanten vervulden van een open, luchtig appartement - met stiekeme, verborgen opslagruimte.

Ze hebben een neutraal palet gecreëerd dat je dwingt om te relaxen

Voordat: Adam en Lauren gebruikten het ongelooflijke natuurlijke zonlicht van de bestaande muur van ramen op het zuiden in de woonkamer, de ruimte verder op te fleuren door de parketvloer te vervangen door verlichte eiken visgraat en de muren erin te schilderen Het White Wisp van Benjamin Moore.

Foto: met dank aan Glickman Schlesinger Architects

Na: Dankzij de affiniteit van hun klanten met moderne meubelen uit de midcentury, hadden Adam en Lauren een bestaande collectie funky vondsten om mee te decoreren. EEN Ligne Roset Togo love seat en haardstoel (gekocht op eBay!) bieden comfortabele stoelen naast andere vintage stukken, waarvan ze er veel hebben opgespoord Amsterdam Modern in Los Angeles.

Foto: Lauren Coleman

Ze erkenden dat groter niet altijd beter is

Voordat: De originele keuken, met zijn verouderde apparatuur, minuscule aanrechtruimte en vinyl vloertegels, liet veel te wensen over. De compactheid van de wijken stoorde de eigenaren echter niet. "We bleven proberen hen aan te moedigen de muur een beetje naar buiten te brengen, maar ze stonden erop dat ze een kleine keuken wilden", herinnert Lauren zich.

Foto: met dank aan Glickman Schlesinger Architects

Na: Dus omarmden de ontwerpers de ruimtelijke grenzen van de keuken, in plaats daarvan concentreerden ze zich op zoveel mogelijk strak design en functionaliteit. Hun klanten kozen materialen en rekkensystemen uit van het in Seattle gevestigde maatwerkbedrijf Henrybuilt, bracht de ontwerpen vervolgens naar Adam en Lauren om ze te herwerken. De resulterende notenhouten kasten, zwarte PaperStone-werkbladen en aluminium planken zorgen voor een werkruimte die even mooi als praktisch is.

Foto: Lauren Coleman

Ze hebben alledaagse kasten gedumpt

Na: Opslagruimte was een belangrijk punt van zorg toen de renovatie begon - dus waarom dachten Adam en Lauren voor het eerst om de bestaande kasten weg te doen? "Het is een kwestie van slim consolideren", legt Adam uit. "We hebben veel ruimte bespaard door kasten te vervangen door op maat gemaakt freeswerk, wat een veel dunnere constructie is dan gipswanden." Hier de de pantry-unit, de koelkast en de voorbereidingsruimte van de keuken bevinden zich allemaal in hetzelfde vlak, waardoor een open gang ontstaat die niet wordt gevuld door grote deuren en hardware.

Foto: Lauren Coleman

Ze namen geheime multifunctionaliteit op

De inkomhal is bekleed met op maat gemaakte opslagruimte om jassen en thuiskantoorbenodigdheden te verbergen, maar een Een strategisch geplaatste nis met een passpiegel is meer dan een plek om je haar onderweg te fixeren uit. Achter de spiegel is een schoenenkast verborgen en er is meer opbergruimte onder de verlichte eikenhouten bank. Nog een extraatje? Het biedt ook een zitplaats zodat iemand kan kletsen met de kok in de aangrenzende keuken.

Na: De hal is bekleed met op maat gemaakte ingebouwde ins voor het verbergen van jassen en thuiskantoorbenodigdheden. Een strategisch geplaatste nis met een passpiegel is meer dan een plek om je haar onderweg te fixeren uit - een schoenenkast is eigenlijk verborgen achter het reflecterende oppervlak, en er is meer opslagruimte onder de eik bank. Nog een extraatje: het kan ook een extra zitplaats zijn, zodat iemand gezellig kan kletsen met de kok in de aangrenzende keuken.

Foto: Lauren Coleman

Ze omhelsden de geliefde snuisterijen van de klanten

Na: Door de witgrijze muren van het appartement kunnen de favoriete meubels en verzamelobjecten van het paar opvallen in de eetkamer. "Ze houden echt van midcentury-modern design, dus ze hebben veel mooie houten en metalen voorwerpen en boeken. We voelden dat dat goed werkte met de kleur ”, zegt Lauren. Een Friso Kramer eettafel omringd door een set vintage stoelen met spijlen van Ilmari Tapiovaara is de ideale plek om te entertainen.

Foto: Lauren Coleman

Ze hebben een evenwicht gevonden tussen privé- en openbare ruimtes

Voordat: Een groezelig oud bad en een dikke ijdelheid haalden de kofferbak uit de enige badkamer van het appartement en maakten plaats voor Adam en Lauren om de ruimte te vergroten en een staande douche te installeren die is bekleed met goedkope natuursteen tegel.

Foto: met dank aan Glickman Schlesinger Architects

Na: Een op maat ontworpen eiken ijdelheid met daarop een naadloos geïntegreerde Calacatta marmeren gootsteen versterkt de super strakke look. Aan de andere kant van de gang houden discrete kasten de kleding van het paar uit het zicht wanneer gasten op bezoek komen.

Foto: Lauren Coleman

Ze behandelden de gangen niet alleen als paden van A naar B

Na: Net als de ingang dient de gang die naar de slaapkamer van het stel leidt zoveel meer dan alleen een gang - het is een leefbare ruimte op zich. Een schuifdeur aan het ene uiteinde kan het scheiden van het eetgedeelte aan de overkant, waardoor een privékleedkamer direct naast de badkamer ontstaat. "Het was een slaapkamer met één slaapkamer, maar ze wonen daar met z'n tweeën. We wilden dat het aanvoelde als een grote, open ruimte en tegelijkertijd kon worden afgesloten ”, zegt Adam. Sculpturaal Michael Anastassiades verlichtingsarmaturen van Flos voeg een vleugje glamour toe boven je hoofd.

Foto: Lauren Coleman
instagram story viewer