Mike D van de Beastie Boys woont in dit moderne Malibu-huis

Muzikant Mike D schakelde architect Barbara Bestor in om een ​​huis te ontwerpen dat het beste van het leven in Californië viert

Dertien jaar geleden woonden mijn vrouw, Tamra, en ik in een mooi, ruim Spaans koloniaal huis in de wijk Los Feliz in Los Angeles. Het was een Californische droom: drie verdiepingen, trappen naar beneden naar een zwembad, met een indrukwekkend uitzicht over de stad. Het was dicht bij Hollywood en Silver Lake, waar iedereen die we kenden woonde, en we konden de straat oversteken naar Griffith Park voor eindeloze kilometers wandelen met onze hond.

Toen ontdekten we het strand.

Onze zoon Davis was net geboren en we waren op zoek naar manieren om het huis uit te komen. Twee vrienden lieten ons kennismaken met een van die verborgen plekjes die alleen de lokale bevolking schijnt te kennen, een afgelegen strand dat bereikbaar is via meanderende ruige paden - het was een stuk zand met maar een paar mensen in de buurt, kinderen en dolfijnen die in het water speelden, en zachte, surfbare golven die breken net voorbij. Aan de horizon lag de hele baai van Santa Monica en op heldere dagen konden we Palos Verdes en zelfs Catalina Island zien. Het was bedwelmend, en we bezochten het zo regelmatig dat de eerste woorden die Davis uitsprak strand en oceaan waren. Voordat we het wisten, waren we op zoek naar koopwoningen.

We waren al verliefd op dat specifieke strand, dus nabijheid was de sleutel. We beperkten onze zoektocht verder, zodat onze kinderen - we stonden op het punt onze tweede zoon, Skyler, te krijgen - ooit op eigen gelegenheid naar het huis van vrienden of het water zouden fietsen. Toen vonden we het: een groot, vlak terrein met een gazon dat zich uitstrekte tot aan een fruitboomgaard, omzoomd door de paardenweide van een buurman. Let niet op de opeenhoping van vervallen bouwwerken (een huis met drie slaapkamers en een paar losjes met elkaar verbonden gastenverblijven) en een doorn in het oog van een hek dat het allemaal omsluit. Ons huis met meerdere niveaus in Los Feliz verbleekte in vergelijking. We hebben het gepakt.

Tamra verspilde geen tijd om in haar eentje het lelijke hek eruit te halen. En onze uitdaging werd duidelijk: verenigen en logisch opnieuw ontwerpen wat een mengelmoes van onopvallende gebouwen was geworden.

De architecten die we universeel ontmoetten, wilden alle bestaande structuren afbreken en een ongerepte nieuwe versie van onze compound bouwen. Dit zou veel meer geld en geduld vergen dan we hadden. Daarna spraken we met onze vriendin Barbara Bestor, die we al jaren kenden. Barbara had kinderen en ze begreep hoe we wilden leven. Ze had ook ervaring met werken binnen krappe geldbeperkingen. Er werd een snel bondgenootschap gesloten. Barbara deed alle architectuur, en ik hield toezicht op het interieur, in nauwe samenwerking met haar team. We waren al bezig met de bouw van ons huis in Brooklyn, dat ik ook aan het ontwerpen was, dus ik voelde me voorbereid om de klus te klaren.


  • De buitenkant.
  • De grote kamer.
  • De eetkamer.
1 / 15

Foto: Trevor Tondro

Gezien vanaf het gazon aan de achterkant, heeft het hoofdgebouw van het familiecomplex van muzikant Mike D een dak met een staande naad en een gevelbekleding van planken en pannen.


Een ding waar we het allemaal over eens waren, was dat het hoofdgebouw te gesegmenteerd was en geen verbinding maakte met de buitenkant. Barbara's slimme oplossing was om het middelste gedeelte te verhogen, waardoor een geheel nieuwe grote kamer ontstond, met stralende vloeren, die volledig uitkwam op het terras en het gazon. Ze keerde het standaard puntdak slim om en verruilde het voor een vlindervorm.

We houden er allemaal van om gedurfde kleuren te gebruiken. De felgele toegangsdeur dreef onze schilder bijna tot stoppen - er waren zoveel jassen nodig om het gewenste effect te bereiken - maar het resultaat maakt me elke dag blij. Zo ook de levendige tegels in de baden en de cerulean schuurdeuren op het poolhouse. Ik had net met het bedrijf een wandbekleding ontworpen met de naam Brooklyn Toile Smaakpapier voor ons huis in New York, dus een Malibu versie met strandtaferelen was een natuurlijke pasvorm.

Barbara omarmde het woonconcept binnenshuis en buitenshuis door dakramen en lichtbeukramen toe te voegen en de behandeling met planken en latten van de buitenmuren naar binnen te brengen. We gebruikten dezelfde bekledingsstoffen voor binnen- en buitenkussens en lieten bijpassende frames voor de eettafel fabriceren. Ik heb het interieurmodel een harstint-top gegeven met dank aan een surfplankglaswerker, terwijl zijn broer of zus een meer zon- en weerbestendige hickory-top kreeg.

Schrijf u nu in voor het volledige verhaal en ontvang direct de digitale editie.

Verwant:Bekijk meer huizen van beroemdheden in ADVERTENTIE

instagram story viewer