Patrick Dempsey's Malibu House Ontworpen door Frank Gehry

De acteur en zijn vrouw, Jillian, passen een van Frank Gehry's vroegste huizen aan tot een levendig en licht familiecomplex

Bekijk slideshow

De tijd heeft een manier om wat ooit radicaal en avant-garde leek, te temmen. In 1968, toen Frank Gehry begon te werken aan een gecombineerde studio en residentie in Malibu, Californië, voor kunstenaar Ron Davis, de architect was nog steeds een uitbijter, net begonnen met zijn revolutionaire experimenten met vormen en materialen. Bijna een halve eeuw later heeft Gehry vrijwel elke eer gewonnen die zijn beroep te bieden heeft. En de ruitvormige, met golfplaten beklede woon / werkruimte die hij voor Davis creëerde? Tegenwoordig is het het warme, kunstzinnig ingerichte huis waar acteur Patrick Dempsey en zijn vrouw Jillian, een visagist en sieradenontwerpster, delen met hun drie kinderen, de 12-jarige dochter Talula en de zevenjarige tweelingzonen Darby en Sullivan.

"We waren op zoek naar een beetje land en ruimte, en een huis met enige architectonische betekenis," de

Grey’s Anatomy ster herinnert zich hun zoektocht naar een nieuw huis vijf jaar geleden. "De eenvoud van de buitenkant sprak me aan en de binnenkant voelde erg ruim en rustgevend. Overal waar je keek, was er iets visueel aantrekkelijks. "

De metamorfose van de structuur van een bohemien atelier naar een gezinswoning is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gebeurd. Toen de Dempseys het Gehry-huis ontdekten, waren de oorspronkelijke gevel en voetafdruk grotendeels intact, maar het interieur was gerenoveerd en de 5 hectare grond getransformeerd door de vorige eigenaren, kuuroordondernemers Sue en Alex Glasscock, die hadden samengewerkt met decorateur Michael Lee en landschap ontwerper Scott Shrader.

"We hadden echt bewondering voor wat de Glasscocks hadden gedaan en wilden hun visie respecteren", zegt Patrick over de eerste bewoners, die nog steeds in het gebied wonen, waar ze eigenaar zijn van de Ranch at Live Oak Malibu, een bekroonde fitness toevlucht. 'Dus hebben we besloten Scott de kans te geven om zijn masterplan voor het landschap uit te breiden.'

Een decennium geleden, toen Shrader begon met het opnieuw vormgeven van het terrein voor de Glasscocks, was het landschap een "ruige juweel, een echte puinhoop", herinnert de ontwerper zich. De ongeveer 5000 vierkante meter grote woning - die de Glasscocks Tin House hadden genoemd, een naam die ze in blok hadden opgehemeld brieven naast de voordeur - zaten op een braakliggend perceel, met een asfaltweg en geen echt buitenleven spaties. Shrader herbouwde de site, installeerde een erwtengrind-nadering in de schaduw van olijfbomen en voegde voor- en achterbinnenplaatsen toe die geplaveid waren met teruggewonnen kasseien. Het belangrijkste, om structuur en intimiteit te bieden, introduceerde hij weelderige terrastuinen met ingebouwde stoelen en lage muren gemaakt van ruwe brokken gerecycled beton.

"Toen Patrick en Jillian bij de kinderen introkken, veranderde dat de dynamiek van het pand", zegt Shrader. Als reactie hierop maakte hij van het buitenleven een gezinsvriendelijke zone, met een breed, vlak gazon voor voetbalwedstrijden, een openluchtkeuken met een pizzaoven, een luchtige eethoek met daarbovenop een luifel van geweven rieten en hokken, hokken en andere omhuizingen voor de steeds groter wordende menagerie van de Dempseys van kippen, miniatuur ezels, konijnen, geiten, varkens en een geredde Afrikaan schildpad. (Afronding van dit relatief vreedzame koninkrijk zijn drie honden.) En vanwege Jillian's interesse in biologisch tuinieren, Shrader zegt, "we hebben de manege van de Glasscocks omgebouwd tot een uitgebreide reeks plantbedden voor een scala aan groenten en bloemen. "


  •  Patrick Dempsey, zijn vrouw Jillian en hun kinderen, dochter Talula en zonen Darby en Sullivan
  • De voordeur.
  • De inkomhal.
1 / 22

Patrick Dempsey en familie

In hun woonplaats in Malibu, Californië, krijgen acteur Patrick Dempsey en zijn vrouw, Jillian, gezelschap van hun kinderen: dochter Talula en zonen Darby en Sullivan - en hun Franse bulldog, Horton, in een eethoek buiten die is ingericht met Teak Nichols Design meubilair. Ontworpen door architect Frank Gehry in de late jaren 1960, is het huis gemoderniseerd met landschapsarchitectuur door Shrader-ontwerp en decor door Estee Stanley Interior Design. Zie voor details Bronnen.

De luxe entertainment- en speelruimtes buiten voegen een gracieuze dimensie toe aan een huis dat, ondanks zijn interieurveranderingen en verfijningen, blijft een ietwat onconventionele opstelling voor een gezin van vijf. "Het huis is erg warm en gemeenschappelijk, en alle levendige ruimtes die Gehry bedacht, inspireren echt creativiteit '', zegt Jillian, die op de mezzanine een beeldhouwatelier en een sieradenatelier heeft niveau. "Maar het heeft zijn uitdagingen", vervolgt ze lachend. "De keuken is vrij klein en je kunt elk geluid horen dat door het hele huis wordt gemaakt. Af en toe gebruiken Patrick en ik de Airstream die in de tuin geparkeerd staat voor een date night. "

Om gezelligheid en leefbaarheid te geven aan de eigenzinnige binnenruimtes, waarvan er verschillende worden bepaald door gedeeltelijke muren, deden de Dempseys een beroep op Estee Stanley, een decorateur en modestylist die hun vorige woning hadden ontworpen. Door de honingzoete tinten en de aardse textuur van de vloer af te spelen (die lijkt op liefdevol afgewerkt schuurhout maar eigenlijk een herbestemming is als steiger), bracht Stanley in tal van antiek en vintage objecten rijk aan patina, evenals op maat gemaakte meubels, en alles georganiseerd in slimme, comfortabele vignetten, ideaal voor rust.

"Estee's werk heeft een vrouwelijke uitstraling die een tweede energie geeft aan de hardere, meer gespierde vormen van de architectuur", merkt Patrick op. "Ze is ook erg afgestemd op het soort soulvolle antiek en kunst dat we graag verzamelen." Die assemblage bevat kunstwerken van Robert Irwin, John McCracken, en DeWain Valentine - mandarijnen van de Light and Space-beweging die in Zuid-Californië ontstond rond de tijd dat Gehry het huis aan het ontwerpen was - samen met met stukken van Ed Ruscha, bubbelfoto's uit de jaren 60 van Melvin Sokolsky en, in de woonkamer, een imposant graffiti-schilderij van de hedendaagse kunstenaar Retna.

Gelegen net binnen de voordeur, vormt een Irwin-lichtsculptuur een bijzonder en passend, boeiend gebaar van welkom in de wereld van natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen van de Dempseys. "De Irwin knalt en sist als je hem aanzet, en de lichtniveaus veranderen voortdurend, dus het voelt alsof je er een dialoog mee voert", zegt de acteur. "Het lijkt veel op het huis zelf, dat de hele dag door knalt en barst als de temperatuur verandert, alsof het tegen je spreekt. De hele plaats is echt een kunstwerk. "

Een rondleiding door Het uitnodigende familiehuis van Patrick Dempsey in Malibu, Californië.

VERWANT:Bekijk alles Architecturale samenvattingHuizen van beroemdheden.

instagram story viewer