Colette-oprichter Sarah Andelman en haar man hebben de perfecte vakantiebestemming in de Catskills gebouwd

Hun paar hutten op het platteland van New York vormen het perfecte contrapunt van het leven in Parijs voor Andelman en haar familie

Een hut midden in de tegencultuur-enclave waar Woodstock werd geboren, is niet de eerste plaats waar je de très coole Sarah Andelman zou verwachten, medeoprichter van de overleden, betreurde conceptstore in Parijs Colette. (Ze leidt nu Just an Idea, een adviesbureau.) Maar hier in het rustige gehucht Chichester in New York is de Parijzenaar bezig tijm in haar tuin buiten de huisjes die ze deelt met haar Amerikaanse echtgenoot, muziekvideo-regisseur Philip Andelman en hun zoon, Houtachtig. Hoewel hun hoofdverblijf in Frankrijk, trekken ze zich hier terug voor zomers en vakanties. In feite is Woody's naam een ​​bewijs van deze plek.

Een zithoek in het gastenverblijf werd een gezinswoning.

Spoel 12 jaar terug, toen een toenmalige single Philip uit Los Angeles vertrok en in de Catskills terechtkwam (waar volgens hem "iedereen een opnamestudio heeft"). In de zomer van 2009 reisde hij door Parijs voor de bruiloft van een vriend en ontmoette Sarah. Een verkeringstijd van twee en een halve week volgde, toen Philip strategisch fotoshoots boekte met de Beastie Boys en Jack White om zijn verblijf vast te stellen. "Uiteindelijk eindigen de shoots en heb ik niet eens een kus gekregen", klaagt hij. "Dus ik kom helemaal stomverbaasd terug naar de bergen." Maar hij bleef naar Parijs terugkeren tot zijn frequente vliegkilometers op waren - nog steeds, geen kus. 'Dus ik doe nog een laatste Weesgegroet. Ik zei tegen haar: ‘Realiseer je je niet dat ik probeer om met je uit te gaan?’ Sarah schudde nee haar hoofd - ik kuste haar, en sindsdien zijn we samen geweest. ”

Tijdens Sarah's volgende reis naar New York voor modeshows, bezocht ze Philips schuilplaats. "Ik vond het meteen geweldig", zegt ze. "Vooral om het te ontdekken door Philips ogen." Ze kwamen op een avond langs het huis van een buurman om de zonsondergang op het terras te bekijken, van waaruit een magisch uitzicht op het bergachtige landschap zich ontvouwde. 'Er is geen telefoonlijn of weg te bekennen', zegt Philip. En beiden dachten, herinnert Sarah zich: "Het zou fantastisch zijn om hier ooit te wonen."

Gasten slapen nu in de originele hut, waar de keuken en woonkamer uitkijken op de Catskills.

Nu doen ze dat, nadat ze het landgoed van vijf hectare hebben gekocht en de bescheiden hut uit de jaren 70 hebben gerenoveerd met een buurman, schrijnwerker Jeremy Bernstein, die het met witte verf bekleedt en de roze glasvezelbadkamer bijwerkt tot een eenvoudig grijs leisteen. De Colette-blauwe rand rond het terras was Philip's verrassing voor Sarah (de schaduw komt terug in alles, van wateremmers tot een Smeg-koelkast). Het huis werd Chalabin gedoopt omdat, legt Philip uit, "het kleiner is dan een chalet en groter dan een hut." Weken nadat het werk was afgerond, trouwen ze bij een vriend in de buurt.

Sunset bubble tijd; de lijstwerkleuning is Colette blauw geverfd.

Maar een woning die de perfecte afmetingen had voor een stel, bleek te klein toen Woody langskwam. Dus besloot Philip een gastenverblijf te bouwen. "Het is zijn baby", merkt Sarah op, die creatieve controle heeft over hun flat in Parijs (de Andelmans noemen hun eigendommen liefdevol "zijn en haar" huizen). Bernstein hield toezicht op het project in samenwerking met architect Kurt Evans, die de eerste plannen opstelde. Het gebouw is gemaakt van kwartiers gezaagd wit eiken, "dus er is nergens kops hout", vertelt Philip trots. Uitgestrekte raamkozijnen werden gekocht nadat Philip dezelfde bij muzikant had gezien Lenny Kravitz'S Bahama's thuis - wat hem ertoe aanzette de cheque die hij al had geschreven voor andere, goedkopere ramen, te verscheuren.

De slaapkamer van het stel.

"Oorspronkelijk had ik zoiets van: het wordt een pension; het maakt niet uit, 'zegt Philip. "Maar als je eenmaal een dure beslissing hebt genomen, wil je de rest niet goedkoop maken." Het resultaat? Een gastenverblijf waar de Andelmans zo dol op waren, dat ze er introkken. Als er nu bezoekers komen, nemen ze de originele hut over en voegen zich bij de Andelmans voor een duik in een geheim zwemgat. 'Het water smaakt naar suiker', juicht Sarah. "Het is een paradijs."

instagram story viewer