Elf Madison Park heropent met een chique nieuwe look

ADVERTENTIE krijgt een exclusieve eerste rondleiding door 's werelds beste restaurant na de uitgebreide - en doordachte - renovatie

Elf Madison Park, dat de eerste plaats op de lijst met 50 beste restaurants ter wereld van 2017 bereikte, zal heropenen in New York City, aan het publiek op 8 oktober na een maandenlange renovatie. Na 11 jaar in zijn huidige huis, in een torenhoge Art Deco ruimte op Madison Square Parkwaren partners chef Daniel Humm en restaurateur Will Guidara klaar om hun eigen esthetische stempel op het restaurant te drukken, dat ze in 2006 kochten bij hospitality-mogul Danny Meyer.

Maar wat begon als een broodnodige update aan de voorkant en achterkant van het huis, werd iets veel meer betrokkens. Brad Cloepfil, directeur van het in NYC gevestigde architectenbureau Allied Works, werkte nauw samen met de eigenaren bij de restauratie en herinrichting van de ruimte. De werkrelatie groeide uit een persoonlijke relatie, aangezien zijn studio in de buurt van het restaurant is en hij al tien jaar een vaste klant is. "De uitdaging was om de herinnering en het karakter van deze geweldige historische kamer te behouden en tegelijkertijd een eigentijdse ruimte te creëren die hun visie op eten en service diende", zegt Cloepfil. De buitenkant van het monumentale Art Deco Metropolitan Life North Building was verboden terrein, maar het interieur opnieuw bedenken lag voor het grijpen.

"Er is niet meer New York ruimte dan deze ”, zegt Humm. "De binnenkant is geen monument, maar we hebben het behandeld zoals het was. We veranderen de ervaring niet, maar maken er meer E.M.P. dan het ooit is geweest en menselijke verbinding mogelijk maakt, ”voegt Guidara toe. "Onze huurovereenkomst liep af, en dat was zenuwslopend, en we wilden hem niet kwijtraken." (Het duo heeft sindsdien een verlenging van 20 jaar op de ruimte getekend.) Niet wetend hoe lang ze het restaurant moesten sluiten vanwege renovatiewerkzaamheden, besloot het duo een zomerpop-up te openen, E.M.P. Zomerhuis in East Hampton, om hun personeel te behouden in loondienst.

“We hadden een strikte regel”, legt Guidara uit over de delicate revisie. "Alles wat er was voordat het een restaurant was, moest daar blijven." Deze onmisbare elementen waren onder meer de ophanging hanglampen, de draaiende toegangsdeur en de openheid tussen de eetkamer en aangrenzende ruimtes zoals de bar. Het symmetrisch maken van de ruimte was een van de ontwerpmandaten. Het gedempte neutrale kleurenpalet (heathery blue-greys, earthy browns), minimale schansen, gestoffeerd meubels en rijke texturen vervingen de zwaardere mosterdhout- en zwartleren meubels van vroeger ruimte. Het toevoegen van stoffen banken, het opnieuw vormgeven van de bestaande terrazzovloeren met ingelegde tapijten en het veranderen van de decoratieve metalen bladeren in de kamer in abstracte stekels zijn enkele opmerkelijke veranderingen.

Het uitgebreide bargedeelte heeft een iets kleinere werkelijke bar, maar ze hebben meer lage houten tafels toegevoegd antracietgrijs gestoffeerde stoelen met leer, fluweel en bronzen accenten - en een adembenemend bladgoud plafond. "Ik ben enthousiast over de bar", zegt Guidara. "Het is nog steeds open en staat in verbinding met de eetkamer, maar het heeft zijn eigen identiteit." Wat oorspronkelijk begon als een Het restaurant met 400 couverts per nacht is nu uitgerust om er slechts 80 te serveren, dus de updates zorgen ervoor dat alles beter aanvoelt intiem. “We willen de levendigheid en energie van de oude ruimte behouden maar moderniseren”, zegt Humm. "Het kon voor ons niet zo'n vertrek zijn dat we het niet meer zouden herkennen. Dat is de geest van deze renovatie. "

Al het meubilair, van tafels tot barkrukken; het serviesgoed, inclusief porselein, bestek, votives; en het textiel is op maat ontworpen door Allied Works. "Het ontwerpen van het servies was bijzonder leuk voor mij, iets wat ik al heel lang wilde doen", zegt Cloepfil, die nog nooit eerder een restaurant had ontworpen. "De kans krijgen om‘ de tafel te dekken ’voor Daniels creaties is een ongelooflijke eer.” Ontwerper van herenkleding Todd Snyder werd binnengehaald om de nieuwe uniformen te maken, ze in een lichtere grijstint te fabriceren, wat stropdassen voor mannen te verwijderen en wat blouses toe te voegen voor Dames. "De uniformen scheuren van de stoffen in de kamer", zegt Guidara, "en ons personeel was super betrokken bij het proces, waardoor het allemaal gemakkelijker werd."

Het aantal private dining rooms boven, drie, blijft hetzelfde, maar heeft allemaal updates gekregen. Een van die kamers is nu voorzien van een kleurrijke, geometrische Sol Lewitt-muurschildering, een passende keuze aangezien de Sol Lewitt-gazon recht voor het restaurant staat. Kunst speelt inderdaad een grote rol in dit verhaal. Het werken aan opdrachten met vier kunstenaars was belangrijk voor de eigenaren, vooral voor Humm. De Amerikaanse kunstenaar Daniel Turner smolt het oude fornuis van de keuken om tot een vloeibare toestand die de opstap naar de nieuwe eetkamer zou worden. Voor het middelpunt van de eetkamer, de Hongaarse schilder Rita Ackermann, bekend om haar krijtbordschilderijen, riffs op het beroemde Stephen Hannock-schilderij van Madison Square Park uit de oude ruimte. "Die kamer was erg goed voor ons", zegt Humm. "We wilden de plaats waar we onze carrière aan te danken hebben eren, maar verder gaan." De Zwitserse kunstenaar Olympia Scarry heeft 22 nudekleurige glaspanelen gemaakt over twee ramenwanden bij de receptie.

Wat betreft misschien wel de belangrijkste kamer in het restaurant, de keuken, de ruimte is opengemaakt om een ​​efficiënte stroom te creëren. Nu kan het keukenpersoneel alles en iedereen zien vanaf elk eetstation. "Koken is een teamsport", zegt Humm. "Alles wat je kunt doen om mensen bij elkaar te brengen, is geweldig." De chef dankt de nieuwe Molteni fornuis als een van de meest opwindende nieuwe gadgets in zijn keuken: “Na 25 jaar koken heb ik het eindelijk een. We hebben de leukste dingen, zoals koperen potten, en daar is een diepe trots op. " Nieuwe hoogtepunten, waaronder een state-of-the-art dry-aging ruimte voor eenden, te zien voor keukenbezoekers, en opslagoplossingen zijn geïnstalleerd om de output van de kamer te maximaliseren en tegelijkertijd te helpen onderhouden geestelijke gezondheid. "Ik weet waar ik wil dat alles leeft en wat het meest logisch is", zegt Humm.

Aan het eind van de dag gaat het allemaal om een ​​thuiskomst voor de partners en om de weg te bereiden voor de komende twee decennia. "Het is zo'n zegen om de afgelopen 11 jaar contact te hebben gehad met de ruimte. Als we deze renovatie tien jaar geleden hadden gedaan, zou het zo anders zijn dan nu, ”zegt Guidara stralend. "Bij deze renovatie gaat het erom de kamer voor het eerst eigen te maken."


  • Afbeelding kan Vloeren Vloer Interieurontwerp Binnenkamer Lobby en woonkamer bevatten
  • Afbeelding kan een mens binnenshuis, keukeneiland en kamer bevatten
  • Deze afbeelding kan Indoors Room Interior Design Living Room Furniture en Lobby bevatten
1 / 6

De Amerikaanse kunstenaar Daniel Turner smolt het oude fornuis van de keuken om tot een vloeibare toestand die de opstap naar de nieuwe eetkamer zou worden.


instagram story viewer