Coil + Drift krijgt zijn eerste hospitality-project in het unieke Jennings Hotel in Oregon, waar geen twee kamers hetzelfde zijn

De serene ruimte van John Sorensen-Jolink is het nieuwste voor het designgerichte boetiekhotelconcept, waarbij elke kamer door een andere ontwerper is ontworpen

Het nieuwste project van John Sorensen-Jolink was een soort thuiskomst. De oprichter van het in Brooklyn gevestigde Spoel + drift groeide op in Portland, Oregon, en bracht de zomers met zijn gezin door met spetteren in de wateren van het kristalheldere Wallowa-meer. Nu, enkele decennia later, is hij teruggekeerd om een ​​kamer in te richten in de Jennings Hotel, de drukste bestemming van het gebied. "Ik ga al mijn hele leven naar dit gebied", vertelt de ontwerper aan AD PRO. 'Mijn moeder is hier opgegroeid; het was elke zomer de vakantie van haar familie en toen het een pension was, woonde mijn oom hier eigenlijk de hele zomer van het jaar. "

Nu is het voormalige pension (en naar verluidt een eenmalig bordeel) in Joseph, Oregon, opnieuw ontworpen als een nieuw soort designgericht hotel, dankzij oprichter Greg Hennes. In 2016 begon Hennes langzaam met het uitrollen van zijn concept voor het Jennings Hotel, waarin elke kamer wordt ingericht door een andere creatieveling. Het hotel biedt ook onderdak aan kunstenaarsresidenties en runt de non-profit Prairie Mountain Folk School, initiatieven die nieuwe, creatieve energie aan het rustige stadje brengen.

"Het is zes uur in de auto vanuit Portland, dus het heeft dit soort Marfa gevoel in de zin dat het niet gemakkelijk is om overal vandaan te komen, waardoor het juist specialer aanvoelt '', zegt Sorensen-Jolink. De ontwerper was al lang bekend met het gebouw en de locatie dankzij zijn familie- en jeugdbanden, en hij volgde de Jennings op de voet sinds de opening. "Ik herinner me dat ik erover las en dacht: wow, ik weet precies waar dat is en hoe gaaf dat deze stad een renaissance beleeft", zegt hij. "Toen hoorde ik over de kunstenaarsresidenties nadat de ontwerpers van Grain [een ontwerpstudio gebaseerd op Bainbridge Island in Seattle] er een hadden gedaan."

De Jennings produceerden al het freeswerk en de geweven muur in eigen huis.

Toen Hennes Sorensen-Jolink benaderde bij ICFF, de ontwerper herinnert zich: "Ik hoopte dat ze misschien naar een residentie zouden vragen, en toen namen ze contact op met de vraag of ik een van de laatste kamers wilde doen en ik dacht, zeker!"

Als eerste hospitality-ruimte van Coil + Drift (en de eerste grote binnenruimte in het algemeen), zegt Sorensen-Jolink dat het project 'echt een ontdekkingsproces' was. Voor de kamer combineerde hij maatwerk freeswerk en ingebouwde meubels (allemaal gedaan door het interne team van Jennings) met meubels uit zijn eigen lijn en een paar vintage toevoegingen.

Zijn ontwerpconcept begon met één woord: gezellig. “Elke ruimte heeft een andere indeling”, legt Sorensen-Jolink uit over het hotel. “De mijne is de kleinste, en de eerste kamer die je ziet als je de trap oploopt. Het is een kleine L-vorm en meteen toen ik het zag, dacht ik: we moeten een ingebouwd bed maken. Omdat ik wilde dat het aanvoelde als dit kleine knusse hoekje dat je nooit meer wilt verlaten - je wilt gewoon lekker opkrullen en, weet je, je roman schrijven of wat dan ook. "

Een antieke graanschepper uit de buurt vindt nieuw leven als sculptuur op het ingebouwde bureau van de kamer. De stoel en spiegel zijn van de lijn van Coil + Drift.

Het ingebouwde bed maakt, net als een ingebouwd bureau er tegenover, slim gebruik van de ruimte, terwijl het ook praktische problemen wegneemt, zoals onderbed opslagruimte die groot genoeg is voor bagage ("Ik haat het als je in een hotelkamer bent en je koffer open moet laten", de ontwerper zegt).

Wat betreft het palet: "Ik wilde rijke, donkere kleuren gebruiken", legt Sorensen-Jolink uit. "Veel kamers gebruikten wit met veel houttinten, en ik dacht: laten we iets anders doen. Ik ben me er terdege van bewust dat de winters erg koud zijn en veel gezelligheid vereisen, en de kamer heeft een enorm raam, dus ik weet dat er in de zomer veel licht binnenkomt. "

Dat licht leidde zelfs tot een onverwacht resultaat van het schema van Sorensen-Jolink, met grijze verf in twee verschillende afwerkingen op de onderste en bovenste helft van de muur. Hoewel de ontwerper aanvankelijk een meer blauwtint grijs voor ogen had, ontdekte hij bij zijn eerste bezoek dat een bakstenen muur buiten een roze gloed op de kamer werpt, "waar ik helemaal ok mee ben", zegt hij. Het is interessant om de dingen te ontdekken die je pas kunt zien als je je daadwerkelijk in een ruimte bevindt. "

Bovendien speelt de warmere toon mooi samen met de wit-eikenhouten vloeren van de kamer - die met de hand zijn gelegd door het team van Hennes - en het middelpunt van de kamer, een geweven muur achter het bed.

"Ik denk dat het een Pierre Bergé-woning was waar ik deze volledige muur, bedekt met geweven riet, op die manier had gezien", zegt Sorensen-Jolink over zijn inspiratie voor de muurbehandeling. "Het voelde echt bijna tegelijkertijd Zuidelijk en Japans, wat waarschijnlijk opzettelijk was." De ontwerper werkte samen met Hennes om een ​​geweven behandeling te creëren, ingelijst in hout dat in dezelfde kleur is geverfd als de muren.

Om de subtiele gradatie van de muur te bereiken, gebruikte Sorensen-Jolink één verfkleur in hoogglans (onder) en matte (boven) afwerkingen.

"Het was echt een manier om allebei het gevoel te geven van een hoofdeinde in een ruimte waarvan we wisten dat er geen ruimte voor was. en ook om met deze visuele truc van het oog dimensie en structuur aan de ruimte te geven, ”Sorensen-Jolink verklaart. "Het geeft echt het gevoel dat de kamer groter is."

Wat betreft de laatste hand, zegt de ontwerper: “Ik wist dat ik wat vintage accessoires nodig had om het helemaal af te maken. Ik ging naar de drie steden in de Wallowa-vallei. Ik ging en vond de paar antiekwinkels. Het is echt geen toeristisch gebied, dus ze waren allemaal gevuld met deze prachtige stukken die de helft van de kosten waren in New York zijn. " Daar vond hij onconventionele items, zoals een massief koperen graanschepper ('Het ziet er zo sculpturaal uit', zegt. "Het is met de hand gehamerd massief messing en was, denk ik, $ 25") en oranje getinte barware. "Ik wist niet of ik accessoires lokaal zou kunnen kopen - en mijn reserveplan was om online te kopen - maar het gebied is gewoon zo vol met deze antieke schatten," zegt hij.

Het enige kunstwerk van de kamer is een foto van het Wallowa-meer, genomen door Hennes, die de kamer met al zijn banden verbindt gezelligheid, terug naar de majestueuze en afgelegen omgeving, een echte herinnering aan de meest begeerde van het hotel aanbieden. "Waar ik steeds op terugkwam, was het idee dat hotels niet alleen een ontsnapping zijn uit je dagelijkse leven, maar ook een echte kans voor volwassenen om te dromen over het leven in een andere realiteit."

Nog meer van AD PRO:Heeft Instagram designshows beter gemaakt?

Meld u aan voor de AD PRO-nieuwsbrief voor al het designnieuws dat u moet weten

instagram story viewer