Traveler's Table is een nieuwe Montrose-eetgelegenheid met een globale inslag

Gin Design Group heeft een voormalige restaurantruimte in een opmerkelijk gebouw omgetoverd tot een nieuw eetcafé geïnspireerd op reizen

Traveler's Table bevindt zich in een bekroond gebouw dat oorspronkelijk is ontworpen door A Parallel Architecture.

Foto: met dank aan Traveler's Table

Jaren geleden tikte journalist Matthew Mitchell, restaurateur, op Gin Design Group om Traveler's Table te bedenken, een eetcafé in Houston op basis van zijn wereldwijde reizen. Het enige wat hij nodig had, was de juiste ruimte. Uiteindelijk kreeg Mitchell een primeur Montrose restaurant, oorspronkelijk ontworpen door het in Austin gevestigde bedrijf A Parallel Architecture, en vroeg aan Gin Design Group. creatief directeur Gin Braverman om te werken aan het gelaagdheid van globale elementen over de hedendaagse architectuur. AD PRO sprak met Braverman over het ontwerpproces.

AD PRO: A Parallel Architecture ontwierp het gebouw voor een ander restaurant dat sindsdien is gesloten. Hoe heb je deze ruimte aangepast om er een nieuwe ervaring van te maken?

Gin Braverman: We hebben ernaar gestreefd de architectuur te eren bij elke beslissing die we namen. We wilden verbeteren en niet in strijd zijn met wat er was, omdat het echt ongeëvenaard was. We hebben een beetje meer textuur aangebracht in stoffen, pleisters en vegetatie die niet in strijd waren met de architectonische eenvoud.

AD PRO: Je hebt de ingang opnieuw geconfigureerd om de bar prominenter te maken, wat past bij de wijk Montrose.

GB: Mensen hierin buurt ga regelmatig uit eten. De bar was vroeger meer een doorgang naar het restaurant, dat zich niet leende voor een barscene. We hebben de ingang verplaatst, dus nu ervaar je een gevoel van aankomst op de patio, die we hebben verrijkt met weelderige vegetatie. We hebben deze hele balk veranderd in termen van de afwerkingen. We hebben deze echt licht gepigmenteerde betonstructuur toegevoegd voor een barblad. Je voelt een staaf meer aan de oppervlakte dan dat je andere dingen voelt, dus het was belangrijk om er een mooi handoppervlak voor te hebben.

AD PRO: Het culinaire concept nodigt gasten uit om de wereld te ontdekken aan de hand van verschillende gerechten. Hoe weerspiegelt het ontwerp dat?

GB: We hebben heel hard geprobeerd om zoveel mogelijk landen en culturen erbij te betrekken zonder veel chaos te creëren. Er was zoveel om uit te kiezen in stoffen, die we als basis hebben gebruikt om een ​​verzameling patronen en texturen te creëren. Vervolgens hebben we het decor gelaagd.

AD PRO: Hoe kwam je aan het op reizen geïnspireerde decor?

GB: We hebben echt geluk gehad, en er werden veel onroerend goed verkocht rond Montrose. We hadden de items van daaruit, en een flink aantal andere verkoop- en doorverkoopwinkels, gemonteerd en geregeld door DCM Art Services en Paul's Art & Frame Gallery. Het ging om het creëren van een collectie die authentiek aanvoelde. We wilden dat het zou voelen alsof je naar iemands huis ging die gereisd, en niet zoals je naar een restaurant met een reizend thema gaat.

Het gelaagde groen is ontworpen om gasten het gevoel te geven dat ze ergens exotisch reizen.

Foto: met dank aan Traveler's Table

AD PRO: Hoe ging u bij het maken van het ontwerp om met de lastige kwestie van culturele waardering versus toe-eigening?

GB: Het feit dat we items zochten die afkomstig waren van echte reizigers die deze landen bezochten en ze zo op prijs stelden [hielp]. Ons doel bij dit alles was om weg te blijven van toe-eigening en het zo authentiek mogelijk te laten aanvoelen.

AD PRO: Vertel me over de rol die planten spelen bij het oproepen van een reizende, exotische en tropische sfeer.

GB: Omdat we in een subtropisch klimaat waren, konden we niet veel spelen met het plantentype, maar we wilden [de geest van] reizen vastleggen, zowel in een stad als op het platteland. Verfijnd interieurontwerp spijkert het reizen naar het stadsgedeelte, terwijl gelaagdheid in zoveel mogelijk vegetatie je het gevoel geeft dat je ergens exotisch bent.

Project details

Naam: Reizigerstafel

Ontwerpgroep: Interieurs door Gin Design Group; architectuur door A Parallel Architecture

Grootte: 3889 vierkante meter

Plaats: Montrose, Houston

Project tijdlijn: 6 maanden

Favoriete stuk in het ontwerp: 'De vintage vliegtuigen.'

Een idee waar je bijna mee ging: "We gingen een vliegtuiglamp maken, maar we besloten dat het te kitscherig was."

Grootste item: "De parachuteverlichting van Sonneman."

Kleinste item: 'Het kleine Noren-gordijn dat de open keuken afsluit.'

Het meest interessante op het moodboard van het project: 'Een afbeelding van een café in een treinwagon.'

instagram story viewer