Charlie Greene Studio bracht de geschiedenis van Chicago in dit project

Bij de herinrichting van de openbare ruimtes van 600 West heeft het bedrijf een diepe duik genomen in het verleden van het gebied

De lobby van 600 West, ontworpen door Charlie Greene Studio, heeft een enorm atrium met een mobiel en een op maat gemaakte muur.

Foto: Kendall McCaugherty

Door Sterling Bay aangesproken om de openbare ruimtes te ontwerpen voor de renovatie van 600 West, een project voor gemengd gebruik in Chicago, zochten Jen McCord, Charlie Greene Studio, naar de stad voor ideeën. Het gebouw, voorheen de catalogus van Montgomery Ward magazijn, werd gebouwd in 1908 en was dringend toe aan een renovatie. McCord creëerde een interieurplan dat enkele favoriete elementen van de omliggende wijk tot uitdrukking brengt Chicago- van de spoorwegen tot het rivierfront. AD PRO sprak met McCord om te horen hoe het ontwerp tot stand kwam.

AD PRO: Hoe heb je de mobiel in het atrium bedacht?

Jen McCord: Toen het gebouw werd gebouwd, in 1908, was het gebied langs de oostgevel van het gebouw spoorrails. Wat nu de lobby is, kreeg treinwagons. Ik zag deze stoommachines in deze grote, lange baai rollen en de stoom steeg omhoog in het atrium. We werkten samen met Schuler Shook om de mobiel te markeren met een verlichte ring van stretchstof. Het is echt prachtig vanuit elke hoek.

AD PRO: Hoe heb je die muur achter de receptie bedacht?

JM: Het heeft eigenlijk betrekking op de rivier. Omdat de gehele lengte van de westgevel de noordtak van de Chicago River hebben we samengewerkt met ALX RAW, Inc. om een ​​op maat gemaakte bakstenen muur te ontwikkelen. Wanneer de koofverlichting erboven die steen raakt, bootst het het gevoel van gevlekt licht langs het water na.

McCord en het team wilden van de drempels voor elke lift een bijzonder ontwerpmoment maken.

Foto: Kendall McCaugherty

AD PRO: De liftlobby is zeker geen bijzaak.

JM: We namen onze aanwijzingen van een oude stoommachine, die die ronde vorm had. Lift drempels zijn altijd een bijzaak, maar waarom? Ze zijn er om je ergens anders te vervoeren, dus waarom zou je ze niet iets specialer maken? We hebben dit gedaan door panelen met achtergrondverlichting te maken met diepe, gepoedercoate stalen bogen.

AD PRO: Welke objecten hangen aan het plafond in de lange gang?

JM: Dat zijn houten rolschaatswielen. Die gang wordt liefdevol de "Green Mile" genoemd, aangezien het een heel blok uitstrekt tussen 600 West Chicago en een ander gebouw met kantoren en woningen. Toen het een catalogushuis was, gebruikten de hardlopers rolschaatsen om berichten te sturen en pakketten door het gebouw te bezorgen. We hebben het plafond diepgroen geverfd, zodat de skatewielen opvallen.

Het gangplafond is diepgroen geverfd om de hangende rolschaatswielen te benadrukken.

Foto: Kendall McCaugherty

AD PRO: Wat is dat ronde detail op de vloer van de liftlobby?

JM: Dat zijn de hoofden van date-nagels. Voor spoorbielzen geldt dat wanneer ze er een vervangen, ze een spijker erin slaan met de laatste twee cijfers van het jaar waarin deze is geïnstalleerd. We haalden daar inspiratie uit en creëerden een raster van datumnagels die met de hand in de vloer zaten. Elke op maat gemaakte koperen spijker heeft een nummer erop, een voor de datum waarop het gebouw is gebouwd en het tweede voor het jaar van de renovatie.

Project details

Naam: 600 West

Ontwerpgroep: Charlie Greene Studio (interieurontwerp van openbare ruimtes), Sterling Bay (ontwikkelaar), Lamar Johnson Collaborative (architect), Schuler Shook (lichtontwerp), Bulley & Andrews (aannemer)

Grootte: 24.500 vierkante voet

Plaats: River North, Chicago

Favoriete stuk in het ontwerp: "De atriumsculptuur", zegt McCord.

Grootste uitdaging waarmee u te maken kreeg: “We hadden een geweldig team. Ik denk dat de grootste uitdaging de gefaseerde constructie was. Je kon niet de hele ruimte tegelijk tot leven zien komen. Je zag maar kleine brokjes tegelijk. "

Grootste ticketitem inbegrepen: "De uitgerekte, met stof verlichte ring rondom de sculptuur in het atrium."

instagram story viewer