Een vooroorlogs appartement in Gramercy Park

De New Yorkse ontwerper Bennett Leifer doordrenkt zijn statige Gramercy Park-huis met actuele energie en diepte

Zoals veel New Yorkers, Manhattan-gebaseerde binnenhuisarchitect Bennett Leifer "Was niet echt op zoek" naar een nieuw appartement toen hij de vooroorlogse charmeur met één slaapkamer tegenkwam die uiteindelijk zijn fulltime woning zou worden. "Ik werd meteen aangetrokken door de plattegrond", zegt Leifer over de symmetrie en de nieuwigheid van een slaapkamer met één slaapkamer in de stad. Gramercy Park enclave met een grote entreehal.

Leifer voor zijn opnieuw ontworpen open haard. 'Toen ik er introk, was het hele ding bedekt met een witte glanzende verf', biedt hij de schoorsteenmantel aan. "Ik heb het laten afwerken om op kalksteen te lijken, passend bij de grote open haard in de lobby, in overeenstemming met het erfgoed van het gebouw." De ontwerper heeft de interieursteen chique matzwart geschilderd. Bergkristallen schansen van Phoenix-galerij flankeren de setup.

Dit, gecombineerd met de inherente allure van de iconische buurt, dwong de ontwerper om een ​​bezichtiging in te plannen. Maar wat hem bij aankomst begroette, was niet wat hij had verwacht. `` Ik ga het gewoon zeggen: het was een ramp '', herinnert Leifer zich over zijn eerste indruk. De oorspronkelijke details van het appartement waren vermomd door verflagen, niet bij elkaar passende afwerkingen en verouderd armaturen. Toch werd de ontwerper verkocht vanwege de "mooie botten" van de neogotische structuur en het potentieel om te transformeren in het uitnodigende, luchtige huis dat het sindsdien is geworden.

"Ik wilde een woonkamer die alle functies van mijn levensstijl vervulde", zegt Leifer. Hier een clubfauteuil van Maison Jansen, bekleed met Stark's Antilope Ax gesneden fluweel, past bij het neutrale palet van de rest van het interieur. Minjung Kim's Voorbestemming is op de muur erboven geplaatst.

Zo ging de ontwerper aan de slag. "Mijn doel was om het erfgoed van het gebouw te eren en tegelijkertijd de esthetiek te moderniseren", zegt Leifer. Gelukkig had het appartement geen structurele veranderingen nodig, wat het proces versnelde. In slechts zeven weken tijd waren het bad en de keuken volledig gerenoveerd; muren en plafonds werden met een laag bedekt en opnieuw afgewerkt, originele kroonprofielen werden opnieuw geverfd en de eikenhouten vloer overal was rijkelijk donkerbruin gekleurd.

In de keuken liet de ontwerper zich inspireren door een eerder project om een ​​op maat gemaakt zwart-wit marmeren vloerpatroon te creëren.

Leifer had speciale aandacht voor het behouden van wat origineel was aan het gebouw, zelfs als, in sommige gevallen, eerdere updates deze details volledig hadden veranderd. Dubbelhangende ramen die in de jaren zeventig werden geïnstalleerd, werden vervangen door zes-over-zes ramen, meer vergelijkbaar met wat er zou kunnen zijn geweest toen de structuur voor het eerst werd opgetrokken. De open haard, die was bedekt met lagen glanzende verf, werd gestript en afgewerkt om te passen bij een kalkstenen schoorsteenmantel die in de lobby van het gebouw staat.

Een diep turquoise tint wordt geïntroduceerd in de master bedroom, die is voorzien van een op maat gemaakt tapijt van Tai Ping; de Parzinger-lampen - lang begeerd door de ontwerper - werden gescoord in een antiekwinkel in Sag Harbor. Een uitdaging voor Leifer was om zijn eigen huis consistent te houden met de rest van zijn portefeuille terwijl hij binnen het budget bleef, dus hij werd creatief. Hier koos hij voor een faux Romeinse kap in een luxueuze Hermès-stof, in plaats van een volledig functionerende iteratie.

Overal in de binnenruimten koos de ontwerper voor een neutraal palet, verlevendigd door opmerkelijke afwerkingen en een indrukwekkend ensemble van kunst- en meubelstukken. Het goed ingerichte interieur weerspiegelt de verfijnde smaak van de eigenaar, "maar het is niet zo belangrijk", stelt Leifer, die wijst op stukken van Arteriors en RH die in gezelschap staan ​​van meer kostbare voorwerpen, zoals een gewaardeerde Marc Bankowsky bank. Leifer wilde een ruimte die gemakkelijk en comfortabel voor hem kon functioneren, maar ook geschikt was regelmatig onderhoudend, dus verwerkte hij verschillende losse meubelstukken die kunnen worden herschikt snel. Het eindresultaat is een huis dat tegelijk elegant en moeiteloos aanvoelt. "Ik wil dat bezoekers hun voeten op de cocktailtafel zetten terwijl ze onderuitgezakt op de bank zitten - en zich toch positief chic voelen."

Een stoffige witte Venetiaanse pleisterlaag werd gebruikt op de muren van de hal, de enige kamer zonder raam, om het omgevingslicht beter te reflecteren. Een begeerte de Gournay scherm staat naast een Damien Hirst-afdruk, Leifers eerste "belangrijke" kunstaankoop. Een vloerkleed van Edward Fields werd op maat gemaakt voor de kamer van de ontwerper in het Kips Bay Decorator Showhouse 2015 en grenst nu aan zijn foyer. "Ik denk dat je meubelcollectie een portfolio van je leven is", besluit hij.

instagram story viewer