Een exclusieve eerste blik in Miami's prachtige door OMA ontworpen Park Grove

Het langverwachte Coconut Grove-project nadert zijn voltooiing en trekt de aandacht in Coconut Grove, de chique, groene wijk van de stad

Miami heeft terecht zijn reputatie verdiend als een feeststad die druipt van de glitter. Waar anders zou luxe autobedrijven merkwolkenkrabbers bouwen? Maar een stap verwijderd van de hoogbouw in het centrum - een nieuwe ontwikkeling in Coconut Grove heeft een all-star line-up voor designliefhebbers. Met architectuur van OMA - gesteund door Rem Koolhaas - interieurs van Meyer Davis, en keukens en badkamers door AD100 ontwerper William Sofield, Park Grove heeft een meer organische benadering van design in de Sunshine State. Wees gerust, dit impliceert geen gebrek aan Miami flair. Kunst van wereldklasse siert elke gemeenschappelijke ruimte (inclusief een aangrenzende beeldenpark) en luxe balkons horen bij de cursus.

ADVERTENTIE sprak met OMA-partner en architectleider Shohei Shigematsu - die toezicht hield op het project - en Will Meyer en Gray Davis - directeurs van ontwerpbureau Meyer Davis - om de ins en outs van Park Grove te bespreken.

Een lobby staat vol met kunst, houten lambrisering en vegetatie.

ROBIN HILL

Meyer en Davis beschouwen de lobby als een van de hoogtepunten van Park Grove. Op de echte Miami-manier is de kamer een showstopper: een plafond met dubbele hoogte, balkons vol planten en kunst uit de persoonlijke collectie van ontwikkelaar Jorge Pérez. Om hun kenmerkende warmte in het interieur te brengen, bedekten Meyer en Davis natuurlijk gekleurde houten planken over de liftkern. "Je hebt warm hout en we hebben deze stenen vloer met golvende stroken gebruikt om hem een ​​ander gevoel van organische warmte te geven", legt Davis uit. "Decoratief gezien hebben we deze prachtige tapijten met een tropisch thema gebruikt die het een nieuwe laag warmte en gevoel van plaats geven."

Vaak dicteerde de kunst de rest van het ontwerp van een ruimte. "We overwogen echt een thuis voor enkele van de meer sculpturale, grootschalige stukken", zegt Davis, wijzend naar het massieve Afrikaanse hoofdvormige stuk dat een middelpunt in de lobby is. "Veel van de meubels passen niet alleen goed bij de architectuur, maar ook bij de kunst in het project", voegt hij eraan toe.

De golvende gevel is een hoeksteen van het project.

ROBIN HILL

OMA's oorspronkelijke ontwerp voor de site bestond uit zes perfect cilindrische torens. Uiteindelijk verschoof het ontwerp, vanwege efficiëntie en ontwerp, naar drie torens, elk bestaande uit twee tegen elkaar geschoven cilinders. (Omdat er in elk gebouw twee liftkernen zijn, kunnen bewoners bij hun units komen zonder door een gang te lopen.) Zo werd de kenmerkende golvende façade geboren.

Shigematsu legt uit dat de vorm geïnspireerd is door die van kunstenaar Christo en zijn vrouw Jean-Claude 1983 installatie "Surrounded Islands." Met zwaden van felroze stof omzoomden Christo en zijn team alle eilanden en archipels Biscayne Bay, waardoor een opvallend effect ontstaat van bolvormige, zwevende vormen decennia eerder dan Instagram aas. De installatie wordt vaak gecrediteerd voor de wedergeboorte van de kunstscene van Miami. "Het heeft het organische landschap van dit gebied echt afgebakend", zegt Shigematsu. "Dus we dachten dat het samenvoegen van de twee buizen een gelijkenis schept met de eilanden in Biscayne Bay, en ook echt de landschapskenmerken van dit gebied begint te laten zien."

In een penthouse-eenheid in Park Grove.

ROBIN HILL

Het is geen hoogbouw in Miami zonder uitzicht op de oceaan. Uitkijken door het penthouse-raam is geen uitzondering. Door de kamerhoge ramen kijken de bewoners uit over de schilderachtige Biscayne Bay en de openbare parkruimtes die OMA heeft bedacht. Shigematsu voegt eraan toe: "Alle ontwikkelingen in Miami hebben geweldige balkons, en dat hebben wij ook."

De receptie.

ROBIN HILL

Kunst dringt door in bijna elk aspect van Park Grove. In de receptieruimte springt een schilderij van de witte muren, terwijl opvallende verlichting de ruimte glamour geeft. "Voor ons vormt de inrichting en het decoratieve element van het gebouw een aanvulling op de architectuur, maar we wilden ook de luchtige en bohemienachtige informaliteit van Coconut Grove weerspiegelen", zegt Meyer. "Er zit dus een verhoogde kwaliteit in het interieur, maar het is zeker geïnformeerd door de cultuur van Coconut Grove." Om het bohemien flair, Meyer Davis bracht tropische planten binnen en gebruikte excentrieke kunst om een ​​geest van levendigheid en plezier in de interieurs.

Weelderig groen en gebogen motieven spelen van binnen en van buiten.

ROBIN HILL

Shigematsu legt uit dat het creëren van het parkachtige terrein bij Park Grove een uitdaging was. "We moesten de bestaande Coconut Grove-bank verplaatsen naar een nieuwe locatie en deze bedekken met het weelderige landschap, zodat het er ononderbroken uitziet van het beeldenpark tot aan de waterkant", zegt hij. Het team heeft ook een openbaar pad aangelegd, zodat iedereen direct door het terrein naar het water kan lopen. In het zwembadgedeelte is het duidelijk dat de golvende vorm van de structuur is geïntegreerd in het landschapsontwerp. Riet wordt geplant in organische uitsnijdingen op het dek, en volwassen bomen geven schaduw voor chaise longues. Het moet immers zijn naam eer aan doen dat het zich in een bos bevindt.

instagram story viewer