AD100 Diller Scofidio + Renfro ontwerpt het eerste verhoogde park van Londen

The Tide is een drie mijl lang lineair park langs de rivier de Theems in het zuidoosten van Londen, en de eerste fase opent in juli

Sinds de opening van de High Line in New York in 2009 heeft de wereld veel copycats gezien, van Philadelphia's Rail Park tot Sydney's The Goods Line. Het origineel, ontworpen door architecten Diller Scofidio + Renfro en landschapsontwerpers James Corner Field Operations en Piet Oudolf, is een anderhalve mijl lang verhoogd park dat loopt over voormalige spoorlijnen aan de westkant van Manhattan. De laatste fase (de Spur) zal in juni eindigen en is onlangs een mijlpaal centrum voor culturele kunsten geopend langs de route. Maar 's werelds nieuwste lineaire park is minder een kopie dan misschien de eerste iteratie van een serie van de oorspronkelijke architecten: in Londen werkt DSR samen met het lokale ontwerpbureau Neiheiser Argyros om een ​​ongeveer drie mijl lang stuk langs de zuidoostelijke oever van de rivier de Theems te transformeren in The Tide, het eerste verhoogde lineaire park van de stad - en fase één opent dit Juli.

The Tide in Londen wordt een drie mijl lang stuk landschap, recreatie en eten en drinken, gedeeltelijk verhoogd en gedeeltelijk op niveau.

Afbeelding: UNIFORM

Langs een rivierbocht die bekend staat als het schiereiland Greenwich, zal The Tide dienen als een wandel-, hardloop- en meditatiepad (toegewijd ruimtes voor de laatste zijn gepland langs de route), gedeeltelijk verhoogd en gedeeltelijk op niveau, met programmering verdeeld over de niveaus. De buurt is een voormalig industriegebied dat vooral bekend staat als de thuisbasis van de O2 Arena, maar het wordt actief ondersteund door de recente ontwikkeling van Canary Wharf, het op een na grootste zakelijke district van de stad. Maar in tegenstelling tot de High Line, die gebruik maakte van een verlaten industriële ruimte, zal The Tide een nieuwe groene ruimte uitvinden binnen een industriële omgeving.

Het trilevel-park omvat uitkragingen die tot 9 meter in de lucht hangen en uitzicht bieden op de stad en het water.

Afbeelding: UNIFORM

"Het ontwerp van The Tide is bedoeld om een ​​nieuw openbaar domein in te bedden in het dagelijkse ritme van Greenwich Peninsula door gelaagdheid zijn stromen van activiteit in een verdikt landschap, ”verklaarde DSR-partner Benjamin Gilmartin in een verzonden verklaring naar ADVERTENTIE via e-mail. Het project was bedoeld als een reeks verhoogde landschapseilanden ondersteund door driepootvormige structuren die een pad eronder schaduw geven. Elk eiland heeft verschillende aanplant (veel inboorlingen), ontworpen door landschapsbedrijf Gross Max. De steunen zijn geprefabriceerd en bevatten geïntegreerde data-, elektrische, verlichtings- en landschapssystemen.

Het project bevindt zich in een voormalige industriële wijk in het zuidoosten van Londen, die werd ondersteund door de ontwikkeling van een zakenwijk in het nabijgelegen Canary Wharf.

Afbeelding: UNIFORM

Als op 5 juli fase één opengaat, is de eerste kilometer van het lineaire park gereed. Kenmerken omvatten vrijdragende uitkijkpunten (tot 9 meter hoog) die uitzicht bieden op de stad en het water, verzonken tuinen voor rust en conversatie, restaurants en cafés, en openbare kunst van onder meer Damien Hirst en Allen Jones. Keri Sibson van projectontwikkelaar Knight Dragon zegt: "Het belangrijkste is dat het een plek is voor iedereen."

instagram story viewer