Een inspirerend modern huis in de Hamptons met niets te verbergen

Deze luchtige Sag Harbor-residentie past naadloos binnen en buiten, waardoor het uitzicht de show steelt

Het was liefde op het eerste gezicht toen interieurontwerper Jon Vaccari voor het eerst voet zette in Sag Harbor: "Ik stapte uit de trein, liep naar het water, dronk iets en dacht: ik ga nooit weg."

Ongeveer een decennium vooruitspoelen: Vaccari heeft een project voltooid in de enclave aan het water, dichtbij en hem dierbaar, zij het deze keer niet voor een klant - voor zichzelf. De fulltime woning voor Vaccari's gezin van vier werd gerealiseerd door architect Blaze Makoid, bekend van zijn hedendaagse Hamptons-huizen. "Het was onmogelijk om niet geïnspireerd te raken door deze site", zegt Makoid. De kavel biedt een adembenemend uitzicht over meerdere waterlagen, zowel Sag Harbor Bay als Great Neck Pond. Makoid en team werkten om die gelaagde ervaring in het huisontwerp zelf te behouden. Vanaf de voordeur kan men door het hele huis kijken naar een geïntegreerd zwembad - nog een laag water - en verder naar de haven en de baai. Dit leidde tot een terugkerend thema in het ontwerp van het huis: een poging om buiten naar binnen te halen (en binnen naar buiten) om optimaal te profiteren van de ligging aan het water.

Grote Italiaanse porseleinen platen overspannen de begane grond zowel in het huis als op de patio, voor een continu gevoel. Een andere met het buitenleven zijn de op maat gemaakte notenhouten kasten van de keuken - een eerbetoon aan de natuurlijke nerf van het hout - met aanrechtkrukken van restauratiehardware in een vergelijkbaar getint leer.

"Ons huis evolueert door de seizoenen heen", zegt Vaccari. De zitkamer opent zich voor buiten dineren aan de voorkant en een zwembad aan de achterkant, en wordt de favoriete zomerverblijfplaats. In de herfst begint het gezin te overwinteren in de woonkamer en keuken, beide met uitzicht op het water van vloer tot plafond. Een tweede ontwerpmissie speelde ook: met twee jonge kinderen hadden Vaccari en zijn partner een huis nodig schoonheid en kracht, materialiteit die bestand is tegen de slijtage van opgroeiende kinderen en regelmatig onderhoudend.

"Nog belangrijker dan het bieden van plaatsen voor onze kunst en meubels, we wilden dat ons huis zeer robuust en functioneel zou zijn", zegt Vaccari. Duurzame binnen- en buitenoppervlakken en een open plattegrond werden beide van het grootste belang. Het resultaat? Een fulltime woning met de geest van een vakantiehuis, waar tijd voor het gezin en vermaak vaak een en hetzelfde worden - en waar het motto leuk is, nooit kieskeurig. "Wie dacht dat een modern huis een speeltuin in de buurt zou kunnen worden?" zegt Vaccari, waarmee hij bewijst dat duurzaamheid in feite geen concessies hoeft te doen aan een goed ontwerp.


  • een woonkamer met een uitgehouwen houten achterwand en pluche meubels
  • een eettafel en een sculptuur van schaaldieren in een raam
  • een moderne keuken met rijk hout en steen en leren krukken
1 / 11

“Een kleurenpalet begint altijd ergens”, zegt Vaccari. "In dit geval was het uitzicht mijn inspiratie." Vaccari haalde kleuren en materialen uit buitentinten en texturen, te beginnen met een paar jagersgroene banken in de woonkamer. Gruppo NP2 houten panelen - een vondst op de vlooienmarkt in Parijs - creëren een opvallende achtergrond. Panelen van Nerone Ceccarelli en Giovanni Patuzzi (Torino, Italië, 1974). Banken en salontafel zijn beide op maat gemaakt door Jon Vaccari Design (JVD).


instagram story viewer