Zie hoe een Tribeca-penthouse werd getransformeerd om een ​​koele en ontspannen esthetiek op te roepen

Nadat hij een ontwerp voor zijn appartement heeft laten maken - en vervolgens de resultaten heeft geschrapt - krijgt een jonge investeerder het vrijgezellenpad dat hij altijd al wilde hebben

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in de uitgave van Architectural Digest van juli 2011.

Het is veilig om te zeggen dat verandering Yoon Kim niet intimideert. Verhuizen van Seoul naar Los Angeles naar Berkeley, Californië, naar New York, met een verschuiving van carrières en ontwerpgevoeligheden zoals hij nu net zo gemakkelijk de ene versleten spijkerbroek inruilt voor de andere, heeft Kim altijd een vriendelijke protean gehad natuur.

Het is dus geen wonder dat hij, toen hij een fraai afgewerkt penthouse van 4000 vierkante meter vond in Tribeca, snel begon met het veranderen van het uiterlijk ervan. "Het was mijn eerste appartementaankoop", zegt Kim, "en ik wilde dat het er cool uitzag en mijn esthetiek weerspiegelde." Dit zou echter nogal vloeiend blijken te zijn. Kim schakelde eerst een decorateur in om het appartement een pop-gevoel uit de jaren 70 te geven (levendig gekleurde muren, lippenstiftrode gestoffeerde stoelen, kroonluchters met zilveren bolletjes) - maar het resultaat, realiseerde Kim zich al snel, schreeuwde overdesign. "Nadat ik daar een jaar had gewoond, begreep ik beter wat ik eigenlijk leuk vond en hoe ik kon verwoorden wat dat is", geeft hij toe. Hij koos ervoor om helemaal opnieuw te beginnen. En toen verliet hij zijn baan als hedgefonds om zelf te gaan investeren.

"Ik was deze keer in staat om meer betrokken te zijn bij het renovatieproces", zegt Kim, een Stanford MBA met een reflecterende uitstraling die doet denken aan zijn jaren als filosofie-majoor aan UC Berkeley. Hij benaderde zijn zoektocht naar een architect met dezelfde zorgvuldigheid als bij het opsporen van gezonde investeringen. Na meer dan 30 kandidaten te hebben geïnterviewd, koos hij voor David Mann en Brett McMullen van MR-architectuur + decor, een bedrijf wiens werk zich uitstrekt van beschaafde Park Avenue klassieke achten tot uitbundige kinderkamers tot minimalistische lofts in het centrum.

Mann zegt dat toen hij voor het eerst Kim's appartement binnenliep, hij wist dat de indeling helemaal verkeerd was - hij herinnert zich onder andere andere uitdagingen, een scheidingswand die de keuken en de woonkamer scheidde en een muur van 15 meter doorbrak ramen. "Er is in New York niets luxueuzer dan open ruimte", voegt hij eraan toe, "maar er is een kunst om het te creëren." Kim was het ermee eens dat de woning een nieuwe plattegrond nodig had: "I had een enorm appartement, met slechts twee slaapkamers en twee badkamers, dat niet zo open was als ik wilde. "Om Kim's ontwerpvisie beter te begrijpen, voerde Mann een soort Rorschach-test, waarbij hij zijn cliënt afbeeldingen van huizen en appartementen liet zien en hem vroeg om te zeggen wat er in hem opkwam: te donker, onhandige proporties, uitnodigend, onuitnodigend. Het plan dat naar voren kwam, zou deels Breuer, deels Neutra, deels retro-futuristisch vrijgezellenfeest blijken te zijn.

Het enorme volume van het hok raakt nu meteen de gasten, de afmetingen schijnbaar uitgebreid met de uitzicht op de gietijzeren gevels van de buurt en de rivier de Hudson, omlijst door grote ramen aan drie zijkanten. In plaats van onnodige muren en te veel meubels staan ​​hectares glanzend roestvrij staal staal, gebruikt op het kookeiland en aanrechtbladen, gangrekken, schuifdeuren slaapkamer en badkamer ijdelheden. Warmte en contrast komen van esdoornvloeren, koeienhuid vloerkleden en nerts bedovertrekken. Hoewel Kim nog geen gezin heeft, biedt Mann's indeling maximale flexibiliteit voor het geval dat. De twee slaapkamers, het kantoor en de woonkamer bieden elk toegang vanuit de gang en zijn ook met elkaar verbonden via een opeenvolging van gebogen deuropeningen met tegengewichten, gestempeld metalen branddeuren - overblijfselen van de industriële gebouwen van het gebouw Verleden.


  • In Yoon Kim's penthouse in Manhattan, ontworpen door David Mann en Brett McMullen van MR Architecture Dcor, de ...
  • De Jacobsen Egg-stoel is bekleed met koeienhuid van Global Leathers
  • Het kantoor is verankerd door een vintage Bodil Kjaer palissander bureau
1 / 10

In Yoon Kim's penthouse in Manhattan, ontworpen door David Mann en Brett McMullen van MR Architecture + Décor, de op maat gemaakte De Angelis-bank is bekleed met Edelman leer, de zwartgeblakerde stalen console is op maat gemaakt door Soraya Ltd., en de Ball stoel met geitenhaar bekleding is van Inmod. Het koeienhuid vloerkleed is van Beauvais Carpets en de muren van het hok zijn geverfd in een witte aangepaste mix door Benjamin Moore.


Eerlijkheid in materialen kenmerkt het woongedeelte, een royale ruimte van geschilderde baksteen met zichtbare radiatoren en plafondkanalen en een muur bedekt met prefab cementpanelen. In de laatste is een houtgestookte open haard van roestvrij staal gesneden; rechts ervan staat een stalen kist op wieltjes waarin een enorme flatscreen-tv is verborgen. Een aangrenzende formele nis, bijna volledig uitgerust met meubels van Poul Kjærholm, maakt het rustgevende, mannelijke tafereel compleet - een die allesbehalve overdreven is.

De grote hoofdslaapkamer aan het meest westelijke uiteinde van het appartement is een studeerkamer in sexiness. Een roestvrijstalen bed van Robert Bernstein hangt met kabels aan het plafond; aan het hoofd is een badkuip en douche ommuurd door glas. "Als een gast privacy nodig heeft, zijn er nog drie andere badkamers", zegt Kim met een glimlach. Beyond is een op maat gemaakte kast van eenvoudig gelamineerd multiplex, waar de stapels overhemden van de eigenaar perfect uitgelijnd op smalle planken liggen; een andere kast herbergt zijn aanzienlijke schoenencollectie.

Kim zal toegeven dat het vijfjarige proces een leerervaring is geweest. "Ik had dit liever bij de eerste keer doen", zegt hij. "Toch ben ik blij met wat ik nu heb. Het is functioneel, het is eerlijk, en het maakt gebruik van al dit licht en de ruimte. "Dat wil niet zeggen dat zijn dynamiek, de proteïsche natuur is volledig verdwenen - alleen die verdere renovatie, voorlopig althans, is uit vraag.

instagram story viewer