Jesse Parris-Lamb's Art Deco Flare brengt dit SoHo-huis uit het begin van de 20e eeuw tot leven

Ontwerpers Jesse Parris-Lamb brachten hulde aan de geschiedenis van de buurt met industriële elementen zoals zichtbare buizen en betonnen muren

De meeste residentiële klanten, wanneer ze werken met een binnenhuisarchitect, vragen om een ​​ruimte die aanvoelt als thuis. Maar niet deze klant. "Gezellig of huiselijk is niet de sfeer die ik zocht", grapt hij. "De ruimte is zo ontworpen dat het voelt alsof je een sociale club binnenloopt."

Zijn appartement van 2900 vierkante meter in SoHo - met zijn indrukwekkende metalen oppervlakken en kale betonnen muren - doet inderdaad denken aan een chique hotel in het centrum. De klant, een private equity-investeerder die zijn tijd verdeelt tussen Connecticut en New York City, vroeg ontwerpers Amanda Jesse en Whitney Parris-Lamb (van Jesse Parris-Lamb) om een ​​appartement te creëren waar hij "groepen van diverse en interessante mensen" kon ontvangen. Voor iemand vroeger het hosten van meerdere evenementen in één week, van intieme diners tot catered parties met live muziek, op zoek naar de horeca voor inspiratie is logisch. "Hij is een heel leuk persoon die dol is op entertainment en van mensen houdt", zegt Jesse. "En hij moedigde ons aan om met iets nieuws en heel persoonlijks te komen." (Het project werd voltooid net voordat COVID-19 ieders sociale leven op zijn kop zette.)

Deze penthouse-loft in SoHo is ontworpen door Jesse Parris-Lamb voor een klant die dol is op entertainment. In de hoofdsalon van de receptie zien we een op maat ontworpen barkast in redwood burl geflankeerd door vintage Franse schansen in gecanneleerd glas en metaal. Veel van de objecten van het hok hebben Art Deco-lijnen en -motieven, die werden gekozen om de industriële randen van de ruimte te verzachten. Een set vintage Jindřich Halabala-fauteuils, bekleed met harige zwarte lamswol, werd gecombineerd met een met hout omlijste leer en fluwelen bank van Roman en Williams Guild. De ronde salontafel, van Pinch, is gemaakt van koper en jesmoniet.

Aangezien het loftachtige pand zich in een SoHo-gebouw uit het begin van de 20e eeuw bevindt, brachten de ontwerpers hulde aan het de geschiedenis van de buurt als een productiecentrum met industriële elementen zoals blootgestelde leidingen en het bovengenoemde betonnen muren. Vervolgens kleedden ze het huis aan met Art Deco-versieringen, het soort dat populair was in de bovenstad rond de tijd van de bouw van het gebouw. Zo is het met marmer bedekte keukeneiland, met afgeronde hoeken bekleed met geribbelde metalen panelen, geïnspireerd op de vormen van een zilveren cocktailshaker uit de jaren twintig. Het is een verbluffend stuk dat de gemeenschappelijke ruimtes van het appartement voorzit, die een enorme open ruimte beslaan.


  • binnenkant van een huis
  • eettafel bij ramen
  • keukentafel en stoelen
1 / 10

Een decoratief scherm verdeelt de hoofdontvangstruimte van een meer privégedeelte aan de achterkant van het penthouse met een damestoilet. Het is ontworpen door Jesse Parris-Lamb op basis van de patronen op een oud Art Deco vloerkleed. Achter de met leer omwikkelde kolom zien we trappen die naar een dakterras leiden.


"Door Art Deco-elementen binnen te halen, werden de harde industriële lijnen van het appartement verzacht en luxer gemaakt", zegt Parris-Lamb. "We dachten dat het ook geschikt was om te entertainen en te ontspannen." De hoofdsalon, ingericht met een set vintage Jindřich Halabala-fauteuils en een leren bank met houten frame, voorzien van een kast van roodhouten wortelnoten met gladde rondingen onderbroken door ribbels en riet, een stijl die woedde in de Roaring Twintiger. "Het was een heel ingewikkelde kast", zegt Jesse over het sculpturale stuk met metalen bovenkant. "We moesten coördineren met meerdere beroepen, waaronder metaalbewerking, freeswerk, glas en verlichting." De kast is een van de vele op maat gemaakte, handgemaakte items in de loft, inclusief een zitbank van mohair die zich om een ​​grote kolom bij de ingang wikkelt, evenals een scherm van glas en metaal met geometrische motieven gemodelleerd naar een oude Art Deco tapijt. De ontwerpers zeggen dat dit project - dat een volledige herconfiguratie van de lay-out van de unit inhield om de gemeenschappelijke ruimtes groter en functioneler - gaf hen een unieke kans om hun maatwerk te ontketenen fantasieën. "We hebben veel liefde in elk detail gestopt", zegt Parris-Lamb. "We wilden in feite ten volle profiteren van de mogelijkheid om vanuit het niets iets te creëren en deze ruimte fantastisch te ontwerpen."

instagram story viewer