Het Californische huis van Ron Radziner werkt in perfecte harmonie met zijn omgeving

Architect Ron Radziner ontwerpt zijn eigen gezinswoning als een compositie van lange, magere volumes die verschuiven en openen als reactie op de beboste locatie in Los Angeles

Men zou redelijkerwijs kunnen verwachten dat het eigen huis van een architect een statement maakt, en daarom ook het huis Ron Radziner ontworpen voor hemzelf, zijn vrouw, grafisch- en sieradenontwerper Robin Cottle, en hun kinderen, Asher en Lexi, stelt niet teleur. Gelegen op een bebost perceel in de Mandeville Canyon in Los Angeles, verklaart de structuur zijn principes sotto voce: eenvoud van lijn, economie van vorm, helderheid van materialen, harmonie met de natuur. Het is een boodschap die iedereen kent die het werk van heeft gevolgd Marmol Radziner, het ontwerp- / bouwbedrijf Radziner opgericht met Leo Marmol in 1989, dat bekend staat om zowel uitstekende restauraties van belangrijke modernistische huizen als fijn gedetailleerde hedendaagse creaties.

“De parti voor elk architectonisch ontwerp wordt bepaald door de site. Ja, Robin en ik bespraken de kamers die we nodig hadden, hoe we willen leven, enzovoort. Maar de vorm van het huis is voortgekomen uit de fundamentele overwegingen van hoe het op het land staat en hoe het de bomen en uitzichten omarmt ”, zegt Radziner.

In het geval van het nieuwe huis van het gezin, is de door Radziner en Cottle geselecteerde site duidelijk verschillend van de relatief stedelijke kavels die ze in het verleden hebben bewoond. “We hebben bijna 25 jaar in Venetië [Californië] gewoond, en eerlijk gezegd vonden we het geweldig. We konden naar de meeste plaatsen fietsen. Maar de reis naar de school van Asher en Lexi was gewoon te lang en afmattend ', legt Cottle uit, in navolging van de bekende klaagzang van veel door het verkeer gekwelde Angelenos. “Het leven in Canyon is beslist een verandering. Het voelt alsof je in een park leeft ”, voegt ze eraan toe.

Sycamore-bomen verspreid over het terrein zetten de toon voor de landelijke ervaring. “Het huis binnen de site plaatsen was als een puzzel uitzoeken. Ik heb het huis ontworpen als een reeks glijdende vlakken en rechthoekige volumes die stoppen en beginnen om de bomen te herbergen, ”merkt Radziner op. “Ik besloot ook om het idee te onderzoeken om een ​​huis te maken met alleen donkere materialen. Ik heb op dit moment genoeg van friswitte muren. "

Het palet omvat slanke, handgemaakte stenen, geïmporteerd uit Denemarken, in een donkergrijze kleur; hun lichte imperfecties geven het materiaal een organisch randje dat passend aanvoelt op de site. Terwijl de bakstenen muren het huis op het maaiveld aan de aarde verankeren, lijkt de bovenverdieping - een strakke, rechthoekige compositie van zinken panelen en glazen wanden - te zweven. Binnenmuren zijn op verschillende manieren bekleed met gerookt eik en een ietwat korrelige pleister die bij lichtinval een fluwelige uitstraling krijgt. “Ik hou van de ervaring van het verhuizen van relatief donkere ruimtes naar kamers die overspoeld zijn met licht. De entree is bijvoorbeeld een beetje afgezonderd, maar dan kom je uit in de lichte openheid van de woon / eetkamer / keuken. Ineens zijn het allemaal bomen en licht, ”zegt Radziner.


  • De familiekamer.
  • Het kookeiland.
  • De familiekamer.
1 / 7
Het zonlicht stroomt de grote kamer binnen; Tony Lewis tekening; op aangepaste credenza, vaas van Adam Silverman en vintage Mexicaans beeldhouwwerk.

Massieve glazen schuifregelaars verbinden de volumineuze begane grond met een buitenterras en zwembad in een typisch L.A. binnenstebuitengebaar. Radziner handhaafde de zachte helling van de topografie en verhoogde het zwembad een meter boven het land, wat opnieuw de indruk wekte van een structuur die boven de aarde zweefde. Een vrijstaande bakstenen muur met een buitenhaard definieert de rand van de buitenkamer.

“Het voelt alsof we net zoveel tijd buiten doorbrengen als binnen. Het is hier warmer dan in Venetië, dus dat helpt '', zegt Cottle, opnieuw verwijzend naar de geliefde kustgemeenschap die zij en Radziner in de steek hebben gelaten omwille van tijd, verkeer en gezond verstand. Gevraagd of ze van plan zijn terug te keren naar Venetië zodra Asher en Lexi naar de universiteit gaan, maakt het stel bezwaar. "We denken er zeker over na", biedt Radziner aan. 'Maar we vinden het hier geweldig... voor nu."

instagram story viewer