Binnen in de restauratie van $ 40 miljoen van het Templeton House in Londen, het voormalige herenhuis van Winston Churchill

In een van de meest nauwgezette projecten in de recente geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk is het 18e-eeuwse huis fraai gerestaureerd in zijn oorspronkelijke pracht

Waanideeën van grootsheid treden op wanneer je Templeton House binnenstapt, het 240 jaar oude Georgische landhuis waar bezoekers het gevoel krijgen dat ze in een 18e-eeuws drama zijn gegoten. Het uitgestrekte pand van 28.000 vierkante meter, met zijn amberkleurige bakstenen gevel en statige inrichting, ligt in de rustige buitenwijk Roehampton in het zuidwesten van Londen en was ooit de thuisbasis van Winston Churchill. Het huis werd genoemd naar Lady Elizabeth Templeton, een kunstenaar en echtgenote van een Ierse aristocraat die zich daar voor het eerst vestigden in 1786, en wiens ontwerpen beroemd werden gemaakt door de Engelse pottenbakker Josiah Wedgwood. Het heeft gediend als ziekenhuis tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, een slaapzaal voor studenten aan de nabijgelegen Roehampton University, en later als filmlocatie voor

Downton Abbey. Maar na jaren van verwaarlozing raakte het huis in wanorde en had het een serieuze interventie nodig. Nu, na een bijna tien jaar durende restauratie van $ 40 miljoen, is het historische huis in zijn oude glorie hersteld.

Het huis staat op de lijst met gebouwen, monumenten, slagvelden en andere belangrijke locaties die zijn samengesteld door Historic England.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Templeton House.

"De uitdaging was om iets er oud uit te laten zien, alsof het er altijd was geweest", zegt David Rich-Jones, die het huis samen met zijn vrouw Laura in 2010 kocht voor 8,6 miljoen dollar. "Het zag er erg institutioneel uit", beschrijft Rich-Jones. 'Het was spaarzaam ingericht. Veel van het gips en architectonische details waren aanwezig, maar geen enkele was in goede staat. We hebben er vele jaren aan gewerkt om het te herstellen. " Het paar schakelde een groot aantal experts in om te helpen bij het gigantische project, onder hen historicus en landschapsarchitect Todd Longstaffe-Gowan en erfgoedarchitect Bob Sandford.

In de salon van Churchill staat een portret van Lady Templeton boven de open haard, die is vervaardigd met origineel marmer. De vergulde salontafel dateert uit het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een grote corona die boven een vorstelijk bed zou hebben gehangen. Het ontwerpteam herstelde het vergulding en construeerde een scharnierend deksel, bekleed met smaragdgroen Brits linnen.

Foto door Neil Hewison.

In de hal bevindt zich een midden 19e-eeuwse uitgehouwen houten tafel in het midden.

Foto door Neil Hewison.

Na een onderzoeksproject van anderhalf jaar dat zich verdiepte in de geschiedenis, de oorspronkelijke indeling en het uiterlijk van het huis, ging het team aan de slag. De eerste stap was de buitenkant, die drie jaar en drie ambachtslieden kostte om te herstellen. Na een nauwgezet proces hebben ze de afbrokkelende baksteen gereinigd en vervangen en de kalksteen opnieuw gevoegd; de veranda's, die in de jaren vijftig werden aangepast, werden vervangen door gietijzeren metaalwerk en koper. Aan de voorkant van het huis zijn een grote Dorische portiekingang en een stenen trap uit Portland opnieuw gemaakt met historisch nauwkeurigheid, terwijl in de tuin een eendenvijver werd aangelegd en cederbomen opnieuw werden geplant, net zoals ze waren toen Churchill leefde Daar.

In de bibliotheek met eiken lambrisering, die als achtergrond werd gebruikt in Downton Abbey, zit een originele handgeschreven brief van Churchills vrouw, Clementine.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Templeton House.

De kroonluchters zien er origineel uit, hoewel ze opnieuw zijn gemaakt.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Templeton House.

Binnen concentreerde het team zich op de architectonische details om het landgoed weer tot leven te brengen. Het pleisterwerk op de muren en plafonds was beschadigd, dus de Engelse vakman Wedgwood maakte mallen van het origineel werk - zoals de decoratieve ovale gipsplaten ontworpen door Lady Templeton - om het te repliceren en te herstellen naar zijn Georgische esthetisch. De 400 jaar oude eikenhouten vloer werd opnieuw vormgegeven in Chantilly-panelen die werden verouderd en behandeld om ze een vintage look te geven. Het huis heeft 137 ramen, waarvan een derde werd nagebootst om er precies zo uit te zien als in de jaren 1780 met dubbelglas uit Japan. Het ontwerpteam werkte samen met bouwkundige hardware-specialisten Van Cronenburg om en repliceer 1100 originele stukken ijzerwaren uit de 18e eeuw, waaronder sloten, deurklinken en raam meubilair. "Als je ernaar kijkt, is het moeilijk om het oude van het nieuwe te onderscheiden", zegt Laura. "Elke kamer vertelt een verhaal."

instagram story viewer