Deze renovatie neemt een Franse flat van de geest van de jaren '70 tot modern minimalisme

De plaats en tijd van het project, evenals de liefde van de eigenaar voor Japan, inspireerden het ontwerp van dit huis in de buurt van Parijs

Gelegen in het rustige, kleine stadje Asnières-sur-Seine, op slechts een paar kilometer van het centrum van Parijs, had dit 807 vierkante meter grote appartement met twee slaapkamers aanvankelijk een Esthetiek uit de jaren 70. Om je voor te stellen hoe het eruit zou zien na een make-over, was een hoge dosis verbeeldingskracht vereist.

“Ik was ongeveer een jaar op zoek naar een nieuwe plek toen ik hiervoor de vastgoedadvertentie zag appartement ”, herinnert de 40-jarige eigenaresse Hélène zich, die in de mode werkt en hier samen met haar woont 11-jarige zoon. “Ik had het bezoek voor de volgende dag gepland en vond het een goede plek. Het was heel anders dan het nu is: het was gevuld met meubels en er lag tapijt op de vloer, maar ik hield echt van de zachte en rustige sfeer. "

NA: In de eetkamer, & Tradition stoelen omring de op maat gemaakte tafel van Heju met een

Atelier Areti plafondlamp erboven. EEN Ettore Sottsass tafellamp zit op de USM-planken.

De Franse jonge interieurarchitecten achter HejuHélène Pinaud en Julien Schwartzmann hadden meteen een goede band met de eigenaar. Zodra ze de ruimte ontdekten, wisten ze dat ze een heel pure sfeer konden creëren - een afwijking van de oude Haussmann-appartementen waar ze gewoonlijk aan werken. "Onze klant hield van de functionaliteit van de bestaande plattegrond, dus we hebben er bijna niets aan veranderd", zegt het duo. "Dit idee sloot aan bij het minimale project dat werd beïnvloed door de jaren '70 en '80 dat we wilden ontwerpen."

Een van de grootste uitdagingen is de interieur architecten waarmee we tijdens het zes maanden durende project geconfronteerd werden, gaf wat persoonlijkheid aan een standaardflat. “In de belangrijkste leefruimte moesten we een manier vinden om verschillende functies in dezelfde kamer samen te brengen zonder het gevoel van volume te onderbreken, dus hebben we een ‘grote levende muur’ gemaakt met bogen die de ingang, een kantoor en een bibliotheek definiëren met daaronder wat gesloten opslagruimte, "ze zeggen.

NA: Een van de grootste veranderingen aan het huis was deze gewelfde "levende muur", gemaakt door de architecten. Het geel Roly Poly stoel van Faye Toogood voegt een vleugje kleur toe aan de woonkamer ingericht met een Serax salontafel en vazen ​​van AYTM en LRNCE.

"Ik hou echt van de muur van nissen, omdat het karakter toevoegt en het appartement een vakantiegevoel geeft als de ramen naar het balkon openstaan", bekent de eigenaar, die geniet van de 30 vierkante meter alfresco ruimte dat uitzicht biedt op de achtertuinen van de aangrenzende huizen. "Buiten eten in de zomer is zeker een groot pluspunt."

Er werden overal natuurlijke materialen gebruikt. De vloer van gewaxt beton zorgt bijvoorbeeld voor eenheid en vloeibaarheid door het hele appartement; de houten blokken bij de ingang en op de poten van de eettafel verwijzen naar Japan; het berkenmultiplex in de woonkamer en het walnoot in de keuken passen bij de sfeer van de jaren '70; en de terracotta in de badkamer en de populier aan het plafond in de slaapkamers geven het gevoel in een hut te zijn. "We wilden een rustig en ontspannend appartement creëren dat tegelijkertijd een beetje persoonlijkheid zou hebben", zeggen de interieurarchitecten.

Een & Tradition wandlamp werd geplaatst in de rustige badkamer, waar natuurlijke materialen de boventoon voeren.

"De stijl is eenvoudig maar met een aantal gewaagde keuzes en verfijnde details", zegt de eigenaar. "Het is eclectisch met een mix van mediterrane, Japanse en Scandinavische invloeden."

Een Roly Poly-stoel van Faye Toogood, een kruk van Marie Michielssen voor Serax en een Tahiti-lamp van Ettore Sottsass zijn enkele van de vele verrassingen die in het appartement te vinden zijn. “Ik ben dol op de ovale eikenhouten eettafel die is ontworpen door Heju en vervaardigd in Portugal. Het is zowel robuust als pretentieloos ”, zegt huiseigenaar Hélène. "Het kunstwerk boven de bank, dat op zijde is gedrukt, is een paar jaar geleden ontworpen door mijn vriend Benjamin Rossignol, die art director is, dus het is heel speciaal voor mij."

In de ingang a Schneid hanglamp gecombineerd met een op maat gemaakte spiegel.

Hun cliënt wilde niet veel kleuren in haar huis, dus besloot het team van Heju om alleen de ingang - het hart van het appartement - lichtgroen te accentueren. Ze kozen voor vintage tinten in de keuken, waar pauwblauw gecombineerd wordt met walnoot, om de ziel van de plek te eren.

"Ik voel me hier veilig en vredig", zegt de eigenaar. "Mijn huis is echt als een cocon van licht en harmonie in een snel veranderende omgeving."

instagram story viewer