Het geheim van dit kleine Australische huis is het ingebouwde meubilair

Dit met slechts 93 vierkante meter Melbourne huis zit vol met slimme details die elk onderdeel van de plattegrond gebruiken. Gerenoveerd door Dan Gayfer Design voor een gepensioneerd echtpaar dat op zoek is naar inkrimping, is het huis met twee slaapkamers, met hout met sleuven dat als puzzelstukjes fungeert, nu chic en multifunctioneel.

"Het is het kleinste huis waar we aan hebben gewerkt", zegt Dan. "Het echtpaar kwam uit een groot familiehuis en was gewend veel dingen in huis te hebben." Zeggen dat dit project een voorbeeld is van slimme compromissen, zou een understatement zijn. "We moesten proberen alles wat ze wilden in dit huis in te pakken, terwijl we de dingen uitzochten die ze niet langer nodig hadden, zoals een grote familiekeuken of een inloopkast," voegt hij eraan toe.

VOORDAT: De architect moest slim zijn om de kleine ruimte te laten werken.

NA: "Ze hadden een sterke stem in de kleuren die ze wilden en het is niet te neutraal of pittig", zegt Dan. De stoffige aubergine en blauw passen goed bij het hout.

De woonkamer wordt bepaald door Tretford-vloerbedekking, de stoel bij het raam, op maat gemaakte gestoffeerde chaise en slimme opslag.

Gelegen in het noorden van Melbourne, viel het in de jaren negentig gebouwde herenhuis van rode baksteen ooit uit tussen de meer gebruikelijke Victoriaanse terraswoningen in de buurt. Dan vernieuwde de gevel met ingelijste ramen, tegels en een dakterras met latten om bij het karakter van de buurt te passen.

VOORDAT: Vanwege erfgoedbeperkingen kon Dan de gevel van het huis niet veranderen. In plaats daarvan liet hij zich inspireren door de rode bakstenen buitenkant en bracht die naar binnen.

NA: In plaats van een eettafel met stoelen aan elke kant, is de eetcabine ideaal voor een kleine ruimte.

Toen Dan halverwege 2018 werd aangenomen, vond hij de indeling van de begane grond een beetje raadselachtig. 'De badkamer en wasgoed stonden in het midden van de plattegrond ”, zegt hij. "Het was slecht uitgevoerd en reageerde niet op de oriëntatie van de site in termen van licht." Om de begane grond te maximaliseren, Dan 'Draaide de plattegrond op zijn kop' zodat gasten de eetkamer binnenkomen, voordat ze een paar treden naar de kombuis-stijl lopen keuken. Houten lambrisering verbergt de voorraadkast, de was en een poederbad onder de trap. De achterkamer, een intieme leefruimte met uitzicht op de achtertuin, heeft een ingebouwde aubergine doorsnede om het meeste uit het licht in huis te halen.

Als het op het ontwerp aankwam, waren ingebouwde functies een goed idee. "De beste manier om meubels passend te krijgen, is door ze in te bouwen met de exacte afmetingen die u wilt, zodat u geen ruimte verspilt", zegt hij. Ingebouwde onderdelen zijn een visitekaartje geworden voor de architect, die zich voortdurend laat inspireren door de moderne Japanse architectuur en de innovatie die het in kleine ruimtes laat zien. In dit specifieke huis voegen de ingebouwde elementen ook een vleugje kleur toe.

Dan koos voor het licht Silvertop Ash hout voor de keuken. Hoewel het maar matig duurzaam hout is, maakte Dan zich niet al te veel zorgen. "Ze hebben geen kinderen die in huis wonen, dus het is niet aan slijtage onderhevig", zegt Dan.

Het poederbad, een leuke manier om meer kleur te geven, heeft een Concrete Nation wastafel en mint mozaïektegel van Academietegels.

De keuken, die een hoofdeiland mist, heeft Silvertop Ash vloerbedekking - een redelijk geprijsde Australiër hardhout- terwijl het schrijnwerk is Crown Plantation Oak. De rest van het huis heeft Black Butte hout, dat de plafonds en de uitgehouwen woonkamer visueel interessant maakt. "De stoel bij het raam in de woonkamer is een zak vol drama en daarom wilden we daar donkerder hout", voegt Dan toe.

Het dak werd omgevormd tot een licht en luchtig terras met een schaduwstructuur en ingebouwde bank.

Hoewel het huis uit twee niveaus bestaat, heeft de begane grond een veel ingrijpender transformatie ondergaan. Voor de tweede verdieping, waar de twee slaapkamers en badkamers zich bevinden, ging Dan met nieuwe kasten en andere cosmetische bewerkingen. Ten slotte werd het oude dak omgetoverd tot een terras met een gestroomlijnde schaduwstructuur en een witte ingebouwde bank. "Er waren enkele erfgoedbeperkingen met deze eigenschap", zegt hij. "Voor de schaduwstructuur moest het vanaf de straat subtiel genoeg zijn om goedgekeurd te worden."

Tegenwoordig is het echtpaar heel blij dat ze een eenvoudiger leven leiden en ze staan ​​dicht bij hun volwassen kinderen die in nabijgelegen buitenwijken wonen.

Hoe schattig en handig is dat ronde hondenluik?

instagram story viewer