Dit spec-huis was zo goed ontworpen dat de eigenaar er introk

Ontwerper Jesse DeSanti deelt haar tips over het transformeren van een huis in Technicolor in een serene retraite 

Elke vernieuwing heeft een verhaal, maar weinigen komen met plotwendingen die zelfs de ontwerper niet kon voorspellen. Toen Jesse DeSanti, eigenaar van Jette Creative, kwamen overeen om zich bij het team achter deze uitgebreide renovatie in Venice Beach, Californië, aan te sluiten, waren ze het er allemaal over eens dat het huis een specifiek doel had. "Het project werd oorspronkelijk beschouwd als een spec-huis en een vastgoedbelegging", zegt ze. "Het zou hopelijk de start worden van een ontwikkelingsbedrijf voor de klant en zijn investeerders."

VOOR: De buitenkant van het oorspronkelijke huis leek veel op het interieur: vol leuke kleuren maar ook volledig gedateerd. Het was de bedoeling dat het een speciaal huis zou worden, iets wat Jesse normaal niet doet, aangezien ze worden gebouwd en ontworpen voordat ze aan de toekomstige eigenaar worden verkocht. "Er is een zekere interesse en toewijding wanneer de persoon in de ruimte zal wonen", zegt ze. "Zonder dat voel ik me een beetje verloren. Gelukkig heeft dit project nooit dat gebrek aan persoonlijkheid gehad. "

Jesse ontmoette de eigenaar, Nick Valencia, via de aannemer van het project, en het werk was al aan de gang tegen de tijd dat ze zich aanmeldde. Het team stelde zich een rustig adres voor, een adres dat bestond uit een neutraal en veelzijdig decor waar toekomstige eigenaren hun eigen persoonlijke accenten konden inbrengen met elke gewenste kleur. "Er was zeker een Zuid-Amerikaanse inspiratie voor het huis als geheel", zegt Jesse. "Het is een beetje tropisch, verfijnd en organisch, met veel contrast."

Dit eenvoudige palet van zwart, wit en hout staat ver af van hoe het huis er vroeger uitzag. Nick kocht het pand vanwege de locatie, een paar blokken verwijderd van de beroemde Abbot Kinney Boulevard van de stad, en niet per se vanwege het uiterlijk. Dat komt omdat het huis een caleidoscoop van kleuren was, gevuld met een regenboog in elke kamer en geaccentueerd met materialen die betere tijden hadden gekend. De plattegrond hielp ook niet, omdat de woelige lay-out ervoor zorgde dat ruimtes meer opgesloten dan verbonden aanvoelden. Niettemin zag Nick het huis als een kans voor kwaliteitsontwikkeling - het had alleen eerst een complete revisie nodig.

VOOR: "Hoewel de kleur zo vrolijk was, was hij niet erg goed gepland en was hij verouderd", zegt Jesse. "Het voelde een beetje chaotisch."

NA: Het woongedeelte werd opnieuw vormgegeven in een neutraal kleurenpalet, wat ver verwijderd is van wat het ooit was. Het heeft een gewoonte boekenplank en een doorsnede van muur tot muur, dus er is voldoende ruimte voor mensen en dingen.

"Het is ontworpen op een manier die geschikt is voor wederverkoop, maar met meer liefde dan ik normaal gesproken in een spec-huis zie", zegt Jesse. "Dat was een van de dingen die dit project intrigerend maakten om aan te pakken. Ik voelde me aangetrokken tot de ideeën die hij had, en we waren trouw aan die ideeën. " Jesse en het team werkten aan het ontwerp en outfit "open maar intieme ruimtes" die multifunctioneel kunnen zijn voor wat de toekomstige eigenaren ook zijn nodig zijn. Ze installeerden een bank die van de woonkamer naar de eetkamer stroomt en bouwden een op maat gemaakte plank boven een kamerbreed doorsnede. En in de kast van de hoofdslaapkamer is er ruimte voor een bureau die kunnen verdwijnen als ze niet worden gebruikt.

De houten bank loopt over de volledige lengte van de muur en voegt opslag, zitplaatsen en interesse toe aan de woon- en eetgedeeltes. "Hout voegt zoveel warmte toe en kan, afhankelijk van hoe het is geïnstalleerd, zoveel textuur toevoegen zonder overweldigend te voelen", zegt ze. "De keuken heeft een op maat gemaakt fineer van hickory, en de vloer is van eikenhout met een op maat gemaakte afwerking."

“Het is zodanig gerenoveerd dat het niet bij elke nieuwe bewoner hoeft te worden bijgewerkt. Het is niet al te trendy, maar het is nog steeds interessant '', vervolgt ze. "We wilden stukken die aanvoelden als‘ ontworpen ’, maar mensen niet zouden beledigen - en je zou verrast zijn wat beledigend is. Ik hoor de hele tijd ‘Ik haat alles van goud’ of ‘Ik haat de kleur roze’ of ‘Grijs is zo deprimerend’ of zelfs ‘Die stof doet me denken aan een natte hond’. Je kunt niet iedereen gelukkig maken, maar het bereiken van een volledig neutraal palet waar toevoegingen kunnen worden gedaan voor een persoonlijk tintje is ideaal. " Zoals alle details viel op zijn plaats, vond Nick de resultaten zo leuk dat hij een verrassende beslissing nam die de plotwending van dit renovatieverhaal werd: hij bewoog in.

Het gebruik van de hoofdslaapkamer teruggewonnen hout op het plafond sluit aan op hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in de gemeenschappelijke ruimtes van het huis, maar met een donkerdere sfeer. "Het kleurenpalet is ontstaan ​​door een rustig gevoel midden in een stad te willen creëren, maar ook om iedereen aan te spreken die in de buurt zou willen wonen", zegt Jesse.

'Tegen de tijd dat we klaar waren, woonde hij fulltime in huis', zegt Jesse. "Elk project is zo anders, en dit was anders dan veel, maar het is allemaal de moeite waard met een goed team. Nick en het team zijn sindsdien overgestapt naar andere projecten in de omgeving. " Terugkijkend, Jesse begreep waarom dit spec-huis zo speciaal was: het is moeiteloos benaderbaar, maar het voelt nog steeds intiem.

"Met contrast kun je veel interesse toevoegen zonder vast te zitten aan een bepaalde look", zegt ze. Dit geldt zeker in de damestoilet, waar een lichte houten ijdelheid tegen gitzwarte muren opduikt.

Om een ​​grimmig modern huis te vermijden dat aanvoelt als een kunstgalerie, gebruikte Jesse veel warm hout in de kamers. "Het grootste afschrikmiddel voor mij is een huis dat koud aanvoelt", zegt ze. “De algemene bevolking wil zich thuis gewoon lekker voelen, en daar voegt hout een vleugje aan toe. Het is moeilijk om dezelfde soort warmte te vinden in een ander materiaal. "

instagram story viewer