Dit historische huis in Florida ging van weelderige feesten naar een hybride huis / werk

Jody Beck en Ross-Alan Tisdale, die de in Tampa gevestigde Traction Architecture runnen, zagen het potentieel in dit bijna 100 jaar oude huis

Na 10 jaar in een bungalow van 1000 vierkante meter uit 1919, architect Jody Beck, die in Tampa gevestigd is Tractie-architectuur met haar man, Ross-Alan Tisdale, ontdekte dat zij en haar familie de ruimte ontgroeid waren. “Jarenlang hebben we gedroomd een nieuw huis ontwerpen voor ons gezin dat de modernistische gevoeligheid zou demonstreren die typerend is voor onze projecten, maar ik kwam het Dundee House tegen en viel in liefde ermee ', zegt Jody, die ook opmerkt dat het paar de kantoorruimte die ze huurden voor hun vierpersoonsarchitectuur ontgroeide. firma.

VOORDAT: Hoewel Jody en Ross wisten dat ze veel werk aan het huis moesten doen, was het belangrijk voor hen om veel van de staande details te behouden. "We zijn altijd al geïnteresseerd geweest in en betrokken bij historische architectuur in het gebied", zegt Ross. "Het voelt vooral belangrijk om oudere gebouwen in Florida te behouden, waar zoveel nieuw is."

NA: "[De woonkamer] was oorspronkelijk een binnenplaats aan de buitenkant die ooit al vroeg was omsloten en niet goed onderhouden", zegt Jody. "We hebben de rottende oppervlakken vervangen door materialen die spraken met het oorspronkelijke gebruik van de kamer als buitenruimte, met levendige cementtegels, een cipressenhouten plafond en een nieuwe laag glad pleisterwerk. " De bank is een origineel Florence Knoll stuk van Jody's grootmoeder, en de koffietafel en tv-standaard zijn Modernica.

Maar ze kwamen niet zomaar je gemiddelde huis tegen. Het Dundee House, gebouwd in 1927, was het eerste in de Sunset Park buurt, ontworpen als een ambitieus icoon om de ontwikkeling van het omliggende land te stimuleren. Het had een sterke structuur en zorgvuldig vervaardigde details - het paar voelde zich aangetrokken tot de 'mediterrane gevoeligheid' gecombineerd met eenvoudige, bijna moderne geometrieën en de H-vormige plattegrond. " Het zou ook veel nodig hebben werk.

“Toen we het huis kochten, vonden we het afbladderende oppervlakken, oude bedrading, lekkende gietijzeren leidingen, krappe kamers en knaagdiernesten - en dat was voordat we begonnen met de sloop ”, zegt Ross. “We wisten van het werken aan renovaties van historische huizen voor klanten dat het belangrijk zou zijn om de renovatie chirurgisch aan te pakken; je weet nooit wat je gaat vinden. We moesten via verschillende onderaannemers werken totdat we de juiste hadden gevonden die het konden doen werk - van metselaars die de originele steen konden herplakken tot ambachtslieden die het paardenhaar konden repareren gips. Jody werd uiteindelijk een algemene aannemer om het project te doorstaan. "

Hoewel de verhuizing van het Traction-kantoor naar het huis geen deel uitmaakte van het oorspronkelijke plan, was het renovatieproject omvangrijk en bleek het logisch om de architectuurstudio in de balzaal opgezet, zodat het team gemakkelijk heen en weer kon gaan tussen tekenprojecten voor hun klanten en werken aan de huis. “Het werd een praktijkgericht oefenterrein voor onze jonge architectuurmedewerkers, die pauzes zouden nemen van het computerwerk om beton te boren, of leidingen door de zolderruimtes te trekken, of balken te leggen met onze timmerman, ”zegt Jody. “Na ongeveer een jaar bouwen, hebben we onze kinderen in huis gehaald en de oude bungalow verkocht, maar we besloten ons kantoor in de balzaal te houden. Wonen en werken zijn voor ons al volkomen verstrengeld, dus het hebben van de kantoor in het huis lijkt een logische extensie. "

VOORDAT: "De keuken is waarschijnlijk de grootste transformatie en de plek waar we de meeste tijd doorbrengen", zegt Jody.

NA: "We hebben een muur verwijderd om een ​​groot eiland te huisvesten en de ruimte te verbinden met het woongedeelte", zegt Jody. “Ik hou van de combinatie van de minimalistische kasten met de historische raamkozijnen en lijstwerk. Een van de vorige eigenaren van het huis was een zeekapitein en hij maakte een ets van zijn favoriete schip op een van de keukenramen. " De kasten zijn Space Theory door Henrybuilt, het aanrecht is Corian, en de ontlasting zijn van BluDot.

De indeling van het huis, met kamers die vanuit de balzaal naar buiten stralen, is zeer bevorderlijk voor wonen en werken. "We waren in staat om het huis op te splitsen in een‘ openbare zone ’, een combinatie van de balzaal en de ontvangsthal, die ook dienst doet als galerij voor de kunst en modellen van ons bedrijf, en de ‘privézone’, die de keuken, een woonruimte en slaapkamers omvat ”, zegt Jody. Ze leefden en werkten ongeveer anderhalf jaar op deze manier, totdat de pandemie arriveerde en daarmee ook de “thuisblijvende” bevelen. “Sinds maart werken onze medewerkers grotendeels vanuit huis. Onze woon / werksituatie heeft ons bijzonder goed toegerust voor de overgang, maar het beheer van onze kinderen thuis wel was de grootste uitdaging - we moesten strijden om bureauruimte met hun zoomklassen en kunstprojecten, ”voegt ze eraan toe.

“Hoewel de grootste delen van de renovatie klaar zijn, is er altijd meer werk aan de winkel en de house is een soort laboratorium geworden waar we kunnen experimenteren met materialen en constructie ”, zegt Jody. "Het heeft een jaar geduurd om het leefbaar te maken, en het zal waarschijnlijk een eeuwigheid duren om het perfect te maken, vooral voor twee architecten."

De H-vormige plattegrond van het huis verbindt binnen- en buitenruimtes via een reeks portieken en veranda's, die veel natuurlijk licht en een dwarsbriesje mogelijk maken. Het is hier geen verrassing dat het huis onlangs een Eer Award of Excellence voor renovaties en toevoegingen van AIA Florida Caribbean.

instagram story viewer