Sara Story herstelt een historisch Victoriaans huis voor haar gezin

Onder de aandachtige zorg van ontwerper Sara Story wordt een romantische maar verwoestende Victoriaanse stapel hoog boven de Hudson op magische wijze omgetoverd tot een modern huis voor haar gezin.

Om Sara Story het te horen vertellen, is de reanimatie van een historisch huis niet voor bangeriken. "Het is een luxe om in een prachtig gebouwd en ontworpen huis te wonen", zegt de uitbundige binnenhuisarchitect uit Manhattan. "Maar het betekent dat je echt verplicht bent om aandacht te besteden aan de oorspronkelijke bedoeling." Niet dat de in Texas opgegroeide moeder van drie het minste was terughoudend toen ze voor het eerst Niederhurst zag, een hoog Victoriaans gotisch landgoed dat majestueus boven de rivier de Hudson in Snedens Landing, New York. “Binnen groeiden paddenstoelen, de voordeur was dichtgespijkerd, de luiken bungelden aan hun scharnieren en het terrein was volledig overwoekerd. En ik vond het geweldig ”, zegt Story.

Het was maar op twee van de drie verdiepingen van het landhuis rondneuzen om haar en haar man ervan te overtuigen dat het de enige was. "We hebben niet eens de moeite genomen om naar de bovenste verdieping te gaan. Op het moment dat we de eerste trap opliepen, keken we elkaar gewoon aan en wisten het, ”zegt ze. Ze ontwikkelde meteen een architectuurverliefdheid, geslagen met de details in het metselwerk en het knappe lijstwerk en de kasten. Ze keek uit over het donkere freeswerk dat in de jaren zestig was geïnstalleerd en de keuken uit het midden van de eeuw. Dat wil niet zeggen dat ze een voorloper is. Het stel was al meer dan tien jaar op zoek naar een plek die goed aanvoelde.

Dapper? Voor een vrouw die olifantenpolo op kampioenschapsniveau speelt, staat het bovenaan met een poging om een ​​klein balletje van bovenop een aanvallend zoogdier van vier ton te slaan. Met andere woorden, Story nam het project met wijd open ogen aan - en met veel plezier. "Ik wist dat het tijd zou kosten, maar het was een waar liefdeswerk", zegt ze over de renovatie, die vijf jaar heeft geduurd. Voorheen bewoond door slechts twee families, eiste Niederhurst het soort aandacht dat het, wat Story een "voor altijd huis" voor haar clan noemt, zou maken. In 1874 bouwde bankier Winthrop Gilman Jr., telg van een rijke familie in New York City, het uitje met verhalenboek en plantte de nu torenhoge eikenbomen die op het prachtige terrein van tien hectare staan. Zijn dochter woonde af en toe in het huis tot ze stierf, in 1955. Kort daarna namen de Noormannen, een gezin van zes, hun intrek en drukten hun eigen stempel op het terrein - met name het installeren van Romeinse zuilen rond het zwembad. "Ze waren een heerlijk kleurrijk stel en geliefd bij de gemeenschap", zegt de ontwerper.

Die sierlijke kolommen moesten echter verdwijnen. Story tikte de in Chicago gevestigde architect Dirk Denison, met wie ze eerder een ingewikkeld project had gedaan, aan om met haar samen te werken na tientallen anderen te hebben geïnterviewd. "Hij is natuurlijk getalenteerd, maar hij had ook het doorzettingsvermogen", zegt Story. Het paar besloot de plattegrond niet drastisch te veranderen - het functioneerde goed zoals het was - maar voegde een paar gastenkamers toe en een lounge, kelder en sauna. Ze herstelden getrouw de bakstenen buitenkant, reproduceerden de patronen die er doorheen lopen en vervingen de gescheurde luiken.


  • Afbeelding kan hout bevatten Menselijk persoon Multiplex Kleding Kleding Hardhouten vloeren Kre Hedebrant Vrouw en mensen
  • Deze afbeelding kan bouw en puin bevatten
  • Afbeelding kan Plant Gras Gazon Mens en Persoon bevatten
1 / 20

Ontwerper Sara Story met haar drie kinderen.


Het interieur is echter het verhaal van Story. "Ik besteedde niet de minste aandacht aan wat puristen zouden doen", zegt ze. En hoe. Er is geen twijfel over de invloeden op de esthetiek van de kosmopolitische ontwerper: haar liefdesrelatie met Scandinavië, passie voor modern kunst, en nomadische geest ("Ik moet ergens - waar dan ook - minstens elke zes weken reizen!" zegt ze) opgeteld allesbehalve punt kamers. Een wandeling door het huis onthult vintage Franse lage tafels in de woonkamer, Paonazzo marmer uit Italië in het hoofdbad en een kruk van teruggewonnen hout door de Braziliaanse kunstenaar Zanini de Zanine in de galerij. Licht eiken vloeren, geïnspireerd door herhaalde reizen naar Kopenhagen, lopen overal waar marmer dat niet doet.

Abonneer u nu voor het volledige verhaal en ontvang direct de digitale editie.

instagram story viewer