Dit achtertuinontwerp zal de manier waarop u over buitenruimte denkt, veranderen

Toen Chase en Kate Jarvis hun huis in Seattle kochten, wisten ze dat het een project zou worden. Het spec-huis stond op een onhandig driehoekig perceel, de voordeur was drie meter boven het trottoir verheven dankzij een hellende straat, en de slecht gebruikt, fragmentarisch gazon werd omzoomd door wat Chase een 'drive-by fence' noemt. "Dit betekent dat het leek alsof ze het hadden geïnstalleerd terwijl ze langs de site reden", zei hij zegt.

Toen het er op aankwam hun buitenruimte te vernieuwen, in plaats van de funky topografie en lay-out als een uitdaging te zien, zag het paar het als een kans om creëer zones voor verschillende activiteiten: een patio om te entertainen en te koken, een vuurplaats om te loungen, een spa met een bubbelbad en een dompelbad om te mediteren en kom tot rust. Ze wilden de ruimte maximaliseren en een oase creëren die ze het hele jaar door konden gebruiken.

"Seattle heeft een heleboel bagage met zich mee over wat mensen van het weer denken", zegt Chase, een kunstenaar en ondernemer, "maar we hebben eigenlijk een behoorlijk verbazingwekkend klimaat."

Het hek, met zijn contrasterende ceder en beton, zet ook de toon voor de programmatische zones binnenin, waar de aantrekkingskracht van hard versus zacht, zwart versus wit door de ruimte speelt. "We wilden allebei vertegenwoordigd zijn in de ruimte", zegt Kate, een producer en mindfulness-docent, die een achtergrond heeft in meditatie. "Ik wilde zachtere ruimtes die contemplatief aanvoelen, met prachtige aanplant." Chase houdt daarentegen van een strakke, moderne look.

Lara zwemmer

Ze schakelden eerst algemeen aannemer Dovetail in, een bedrijf waarmee ze eerder aan commerciële projecten hadden gewerkt, en Dovetail verbond de Jarvises met Robert Hutchison Architectuur om hun visie tot leven te brengen. Het resultaat, voltooid in 2017, 'voelt als een resort', aldus de vrienden van het stel, met zorgvuldig ontworpen ruimtes voor entertainment en ontspanning die apart maar toch samenhangend aanvoelen.

De eerste stap was om alles te verwijderen - de rotsblokken die werden gebruikt voor de muren van de site, de slordige houten omheining, alles landschap - en geef de site een nieuwe vorm, waardoor ze 800 vierkante voet bruikbare ruimte kunnen winnen voor een totale oppervlakte van 2700 vierkante meter. Zwaluwstaart goot 275 lineaire voet van vijf voet betonnen keermuren rond het pand, waarbij een nieuwe verspringende toegangstrap met plantenbakken werd geïntegreerd en een grotere vooringang creëert.

Een zen-tuin, beplant met varens, grassen en lommerrijke sculpturale bloemen, leidt naar de spa, waar de vloeren overgangen naar een patio van zwarte plavuizen in organische vormen en ipe terrasplanken rond het ronde zwembad en rechthoekig bubbelbad.

Lara zwemmer

Bovenop de muur voegde Robert een verticale lattenafrastering toe, gemaakt van strakke, ruwzijdige cederzwart gebeitst (de buitenkant van het huis heeft opnieuw bekleed met hetzelfde materiaal om het gebouw en het landschap te verenigen), waardoor het bepalende architecturale element van het geheel ontstaat ruimte. "Er is een grote buitenkamer gedefinieerd door het hek, maar daarbinnen zijn er minstens 14 of 15 kleine kamers die elkaar overlappen", legt Hutchinson uit. De trappen, het zwembad, de tuinen zijn alle buitenkamers die zorgvuldig met elkaar zijn vermengd door middel van materialen.

Gedurende het hele proces was er "een constante discussie" over waar planten naartoe moesten. Kate selecteerde zelf alle aanplant en koos visueel interessante soorten die in elk gebied passen; in de buurt van de waterruimtes zijn calla-lelies en bamboe, terwijl de keuken eetwaren zoals artisjokken en kruiden heeft. Ze streefde ook naar een mix van vorm, textuur en hoogte - gevederde varens en stekelige Acanthus mollis-stengels met diep paarse bloemen, hoog en slank paardestaartriet naast bosjes zwart mondo-gras, met bloemen zoals Crocosmia lucifer en nieskruid kleur. "Je hebt variatie, maar er zit een organisatie in", zegt Kate.

De verbouwing werd in 2017 afgerond, maar het stel kreeg er dit jaar als wereldomvattend nieuwe waardering voor beschut op hun plaats vanwege de coronavirus-pandemie: het gaf hen de mogelijkheid om veilig vrienden te ontvangen en familie. "Het is een toevluchtsoord", zegt Chase, eraan toevoegend dat zelfs zijn ouders, die 30 minuten verderop wonen, de tuin gebruiken als een plek om vrienden te ontmoeten.

"Elke dag ben ik zo dankbaar voor deze ruimte", zegt Kate. "We hadden nooit kunnen weten dat dit zou gebeuren, maar het was echt geweldig gedurende deze tijd."

instagram story viewer