Houston's Guard en Grace brengen intimiteit naar een gigantische 9 meter hoge locatie

Guard and Grace, een modern steakhouse in de lobby van het One Allen Center, haalt het beste uit een 10 meter hoge locatie.

Foto: met dank aan Guard and Grace

Voor Guard and Grace, zijn eerste restaurant buiten Colorado, Denver gevestigd chef-kok Troy Guard wendde zich tot de vaste medewerker BOSS.architecture. Gevestigd in het One Allen Center in het centrum van Houston, een tijdperk uit de jaren 70 wolkenkrabber Onlangs gerenoveerd door Brookfield, was het 15.000 vierkante meter grote etablissement het grootste restaurantproject tot nu toe voor zowel Guard als het in Colorado gevestigde bedrijf.

BOSS.architecture, dat samen met Jessica Doran Interiors aan het project werkte, omarmde de dramatische Brutalist en midcentury-moderne elementen van het gebouw, waaronder 30 meter hoge glazen wanden en 1,2 meter breed beton kolommen. Naast het creëren van meerdere niveaus van dineren in de ruimte, bedacht het team een ​​geheel unieke verlichtingsinstallatie van 5.280 bronzen staven. Hoewel het restaurant momenteel gesloten is vanwege de COVID-19-pandemie, is het interieur zeker een bezoek waard wanneer het heropent. AD PRO sprak met Chris Davis en Kevin Stephenson van BOSS.architecture om meer te weten te komen over het project.

AD PRO: Waar ben je begonnen met je ontwerpconcept voor Guard and Grace?

Chris Davis: De ruimte was niet echt ontworpen als [een enkel] restaurant. Het is mogelijk ontworpen voor een restaurant, of vijf restaurants, of een winkel. Troy komt binnen met Brookfield, kijkt naar de ruimte en zegt: "Ja, ik kan dit." Je loopt het ruimte en de zon komt binnen, het is heet, het volume is 9 meter hoog en het was geen voetganger schaal. Er was geen intimiteit in de ruimte; het was wijd open en rauw. De bestaande kolommen voor de grotere toren werden blootgelegd en kwamen door onze ruimte naar beneden. Ze zagen eruit als een brutalistische volkstaal, maar de buitenkant van de toevoeging had een midcentury-moderne taal. De torens geven een soort van Gekke mannen gevoel wanneer je in de ruimte bent.

AD PRO: negen meter hoge plafonds en 15.000 vierkante meter zorgen voor een enorme ruimte; hoe heb je het intiem gemaakt voor diners?

Kevin Stephenson: Het is een juxtapositie van verschillende zitervaringen. Er is een intimiteit op het platform dat zich om de keuken wikkelt. Je kunt naar beneden kijken in de keuken, wat een ongebruikelijk perspectief is voor een restaurant. De verschillende niveaus moedigen je aan om terug te komen en een nieuwe zitplaats te proberen: het kan intiem zijn, of meer uitgestrekt en naar buiten gericht.

Verschillende zitgedeeltes bieden verschillende perspectieven op de enorme ruimte en het middelpunt, de keuken.

Foto: met dank aan Guard and Grace

AD PRO: Waar kwam het idee voor de bronzen staafinstallatie vandaan?

CD: We probeerden tools te bedenken die erg brutalistisch zouden zijn, maar ook zouden werken in de midcentury-envelop, en die de schaal van het enorme volume naar een menselijk niveau zouden kunnen terugbrengen. We hadden het idee om een ​​lantaarn van te maken bronzen staven opgehangen aan het plafond. Onze aanvankelijke visie was dat het iets zou zijn dat nog steeds transparantie en zichtbaarheid zou bieden, en een baken van buitenaf zou zijn. Mensen zouden voorbij kunnen lopen of rijden en deze enorme lamp in het project kunnen zien, en dat zou de persoonlijkheid van de ruimte zijn.

AD PRO: Hoe werden de hengels geïnstalleerd?

KS: We eindigden met staven met een diameter van een halve inch, gemaakt van glasvezel en gedoopt in bronzen verf. Er zijn zeer slanke hangers die door de staven helemaal tot aan de tafelbladen worden neergelaten, omdat het aansteken van Troy's eten zo'n cruciaal onderdeel van de ervaring voor ons is. We raken de hengels ook met verlichting van buitenaf om het een gevoel van beweging te geven door middel van spotverlichting. Het was een technische prestatie om het te laten werken, het betaalbaar te maken en het voor elkaar te krijgen.

Het ontwerpteam maakte de ruimte intiemer met een installatie van 5.280 in brons gedompelde staven die aan het plafond hingen.

Foto: met dank aan Guard and Grace

AD PRO: Die muurschildering is ook opvallend.

CS: Wij geloven dat architectuur een project heel dicht bij de finish kan brengen, maar als je contact wilt maken met mensen, moet je de menselijke aanraking injecteren. We hebben een shortlist gemaakt van artiesten uit Houston en hebben Jessica Rice geselecteerd. We hebben haar niet veel parameters gegeven. We vertelden haar dat we een menselijk element wilden hebben of zoiets met handen of anatomie en metallic kleuren om te combineren met de brutalistische architectuur. Als je kunst micromanageert, neemt dat het kunstzinnige gevoel weg.

Project details

Naam: Wacht en genade

Ontwerpgroep: BOSS.architecture met Jessica Doran Interiors

Grootte: 15.000 vierkante voet (binnenkant), 4.000 vierkante voet (buitenkant)

Plaats: Downtown Houston

Project tijdlijn: "Zes tot zevende maanden om te ontwerpen en toe te laten, daarna 10 maanden om te bouwen", zegt Davis.

Grootste uitdaging: "Niet in Houston zijn tijdens de bouw", zegt Davis.

Een idee waar je bijna mee ging: "We hadden zes verschillende ideeën voor complexe verlichtingsarmaturen, in plaats van de staafjes", zegt Davis.

Het grootste ticketitem van het project: 'De aangepaste keukensuite van Hestan. Bij Troy draait alles om tentoongesteld worden als hij kookt ', zegt Davis.

Kleinste item: "ZZ Top-teksten, geschilderd door een lokale kunstenaar, die een‘ M ’en een‘ W ’creëren bij de ingang van de toiletten," zegt Stephenson.

Het meest interessante op het moodboard van het project: "Geweldige rock-and-roll-afbeeldingen", zegt Stephenson.

instagram story viewer