Glossier krijgt een glanzend nieuw roze vlaggenschip van Gachot Studios

Vanaf het moment dat je het nieuwe binnenstapt Glanzender vlaggenschip, dat vandaag voor het publiek opengaat, is het duidelijk dat dit niet uw typische winkelruimte is. Een rood kwartstapijt leidt bezoekers een trap op die is omsloten door zachte, golvende gipswanden en verlicht door een gloeiende halo van licht. Een bocht bovenaan verbergt uw bestemming aan het zicht: is het een kunstgalerie? Een spa? Je weet niet zeker wat je kunt verwachten. Sla de hoek om en je wordt verwelkomd in de duizendjarige roze schoonheidshemel die Glossier is.

"Glossier Flagship is bedoeld als een hoogtepunt van betrokkenheid waar mensen verbinding kunnen maken, ontdekken en een gevoel van gemeenschap kunnen hebben", vertelt Emily Weiss, oprichter van Glossier, aan AD PRO. "Het gaat niet om het verkopen van dingen, het gaat erom mensen dingen te laten voelen."

Een rode trap neemt bovenaan een dramatische wending

Weiss stelde een door vrouwen geleid rockstar-ontwerpteam samen om dit concept tot leven te brengen:

Christine Gachot's studio werkte nauw samen met Miriam Peterson, architect en medeoprichter van PRO., en lichtontwerper Sara McElroy, oprichter van Zilveren schoenontwerp.

De nieuwe boetiek, gelegen op hetzelfde adres (123 Lafayette Street) als de oorspronkelijke showroom maar driemaal zo groot, is bedoeld als de fysieke belichaming van het fenomenaal succesvolle merk van Weiss. "Letterlijk elke vierkante centimeter wordt uitgevoerd om het merk van Glossier voor het eerst offline en in het echte leven te vertegenwoordigen", zegt Peterson. (Gachot grapt dat het proces was als 'method designing', omdat iedereen in het ontwerpteam consequent Glossier droeg.)

Een golvende rode bank overspant een muur van het hoofdgedeelte

De ruimte is voorzien van vakken voor zowel gemeenschappelijke als privémomenten, en de indeling is zodanig dat je steeds verschillende ruimtes binnengaat om iets nieuws te ontdekken, te beginnen met de binnenkomst portaal: "De trap is zo'n magisch en aantrekkelijk moment wanneer je voor het eerst binnenloopt dat je praktisch de trap op wilt rennen om te zien wat er om de hoek wacht", zegt Weiss.

Bovenaan worden bezoekers begroet door een conciërge-ophaalraam en gaan de vloeren over in gepolijst beton. Loop nog een paar stappen en een spiegelwand van orchideeën en anthuriums brengt je naar het hoofdproductgedeelte. De ramen zijn bedekt met een gaasdoek om het licht te verspreiden en de focus naar binnen te houden (het is als "een verhemelte reiniger voor de chaos van wat er buiten gebeurt", zegt Gachot), en de hele Glossier-lijn wordt tentoongesteld op op maat gemaakte sokkels met een golvend displayblad dat perfect past op elke tube Lash Stick en Balm Puntcom.

Stoelen van Thomas Barger in de ruimte.

De productpresentatie is het geesteskind van merchandising-maven Bridget Cinquegrano, die naar Glossier kwam van een andere branding-titan: Apple. Cinquegrano ontwikkelde eerst de veelge Instagramde wave tray voor de originele showroom en voerde deze vervolgens door alle vijf de pop-up shops. "De Glossier-golf overspant nu de armaturen van rand tot rand en fungeert als een bouwbare basis voor toekomstige productinteractie", zegt ze.

Een golvende muur met een zip-rood zitgedeelte verankert de hoofdruimte en bootst de vorm van de display-stands na. De stoelen met twee niveaus roepen dat gemeenschapsgevoel op - het is alsof je op een parktrap of de trappen van een museum zit, zegt Gachot - dat was de sleutel tot elk onderdeel van het ontwerp.

De natte bar van de winkel.

Om de volgende hoek is er de Wet Bar - een reflecterende kubus die geïnspireerd is op de verpakking van Glossier - waar bezoekers producten kunnen testen, en meer dat, de Boy Brow Room, een gespiegeld leuk huis met supergrote versies van het bestverkopende product van Glossier dat voor 100 procent bedoeld is Instagrammed.

Volgens het marketingteam van Glossier is 70 procent van de verkopen afkomstig van peer-to-peer-aanbevelingen, en het delen van je reis naar de gloss op sociale media is een integraal onderdeel van dat bereik. Het ontwerpen van leuke, unieke en herkenbare 'inhoudsmomenten' in hun fysieke winkels heeft het merk geholpen op te schalen en de gemeenschap uit te breiden.

De winkel in Los Angeles, die net in mei is geopend, heeft een replica van Antelope Canyon (zoek naar "Glossier Canyon" op Instagram). De pop-up in Chicago van deze zomer was opgezet als een museum. De pop-up in San Francisco vond plaats in een broodjeszaak met gebakken kip. "We hebben veel plezier bij het experimenteren met design", zegt Weiss.

Hoewel de vorige etalages speelse proeftuinen waren, is het duidelijk dat Weiss de esthetiek naar een hoger niveau tilt naarmate het bedrijf ouder wordt. Ze zijn net verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor, ontworpen door Rafael de Cárdenas, uitgerust met stukken van een groot aantal grote namen: Weiman Preview art deco stoelen, Arper tafels, een Kvadrat Maharam sofa, nesttafels van Gianfranco Frattini voor Cassina. In het vlaggenschip passen stukken van Thomas Barger en Kim Markel bij het vakmanschap van het interieur.

Bridget Cinquegrano's golfplateau.

In het vlaggenschip passen stukken van Thomas Barger, Katie Stout en Max Lamb bij het vakmanschap van het interieur. Gachot merkt op dat het pleisterwerk op de trap ongelooflijk moeilijk te implementeren is, zelfs in de beste privéwoningen. Het was een werk van liefde dat alleen werd volbracht omdat het bouwteam toevallig een meester-stukadoor had.

“Onze prioriteit is altijd om de beste ervaringen te creëren met al onze producten, fysiek en digitaal. We werken er maanden en soms jaren aan om een ​​mascara te perfectioneren en dan weer evenveel werk te verzetten om verpakkingen zo goed mogelijk te ontwerpen levert de formule, past in het dagelijks leven en is mooi genoeg om met trots op je bovenste plank te laten zien '', zegt Weiss. “Hetzelfde geldt voor onze fysieke ruimtes. Ze moeten meer doen dan er alleen goed uitzien; ze moeten aanvoelen als omgevingen die leven en ademen met de mensen erin. "

Voor Gachot was dat idee van participatie en interactie het leidende licht voor het project en draagt ​​het ertoe bij dat de winkel anders is dan alle andere. "Er is iets zo dromerigs aan de ruimte dat je echt het gevoel hebt dat daar iets anders gebeurt."

Nog meer van AD PRO:Heeft Instagram designshows beter gemaakt?

Meld u aan voor de AD PRO-nieuwsbrief voor al het designnieuws dat u moet weten

instagram story viewer