Jonathan Adler verandert een trieste opslagruimte in een chic kantoor in het centrum

AD PRO neemt een rondleiding door Adlers allereerste kantoorproject: een glamoureuze thuisbasis voor een volledig vrouwencommunicatiebedrijf

Als het ging om het ontwerpen van een kantoor in Manhattan, Jonathan Adler had één doel voor ogen: het halen niet eruit zien als een kantoor. In het taalgebruik van zijn cliënt, het vrouwencommunicatiebedrijf Powell, dat zou kunnen worden genoemd 'de lede begraven'. Maar de in New York gevestigde pottenbakker die designmagnaat werd, zag het anders. "De ruimte die nodig was om er glamoureus genoeg uit te zien om klanten te lokken, en officieel genoeg om ze te houden", zegt hij.

Hoewel Adler al zo'n 25 jaar actief is, was de Powell-ruimte zijn eerste kantoorproject. "Ik denk dat als mensen aan mij denken, ze niet aan kantoor denken", zegt hij tegen AD PRO. "Het was een leuke uitdaging." Een goddelijke zelfs. Adler putte uit Powell's logo en mascotte Athena, de Griekse godin van oorlog, wijsheid en strategie, om een ​​verhaal en esthetiek voor de ruimte te creëren - een die de machtige kracht van de oprichters weerspiegelde.

bedrijf scherpzinnigheid.

"Typisch, wanneer ik mijn [product] gebruik voor residentieel ontwerp, is elk stuk uniek en voelt eclectisch aan, maar ik hield van de mogelijkheid hebben om iets te doen dat erg programmatisch was ”, zegt Adler over herhaalde elementen zoals de tabel lampen.

Foto: met dank aan Jonathan Adler

Adlers belangrijkste hindernis had te maken met de beperkingen van de bestaande ruimte. Hoewel de unit op de tweede verdieping van Powell is gevestigd in een historisch neoklassiek gebouw in het financiële district van Manhattan, deed het voorheen dienst als opslagruimte. Bovendien waren de enige ramen gericht op een luchtschacht. "Toen ik het voor het eerst zag, was het een beetje teleurstellend", geeft Adler toe. De eerste taak, zegt hij, was om het kantoor 'licht, luchtig en etherisch' te maken.

Om de duisternis te bestrijden, kleedde Adler de ramen met doorschijnend Oostenrijks gordijnen, die zowel het licht verspreiden als de loftachtige plafonds van de ruimte accentueren. Hij gebruikte ook een helder neoklassiek kleurenpalet van zwart, wit en goud om bestaand daglicht te breken.

Ondanks dat hij een almachtige krijgersgodin als muze had, probeerde Adler ook het kantoor te injecteren met zijn kenmerkende merk van glamour. 'Ik wilde Athena maken, maar in plaats van een helm zou ze misschien een tiara hebben', zegt Adler. Dat betekende dat we Grieks behang met sleutelpatronen, kussens en vloerkleden moesten kopen (veel van zijn eigen ontwerp), maar ook pluche Art Deco-geïnspireerde stoelen, gouden Spoetnik-lampen en snoepkleurige Griekse bustes. Adler was ook gepeperd in een paar donkere momenten - behang met geodedruk, zwarte lampenkappen en een aquarelportret van grungegodin Courtney Love - voor de goede orde. Ze werken allemaal samen om 'een ruimte te creëren die visueel stimulerend genoeg is om die te behouden millennials uit hun verdomde telefoons, 'zegt Adler.

Privékamers moedigen coworking aan te midden van de open kantoorinrichting.

Foto: met dank aan Jonathan Adler

Adler is iets van plan: volgens een recente verslag doen vanVerklaarde 90 procent van de werknemers dat ze hun werk beter kunnen uitvoeren op een goed ontworpen werkplek. Maar Powell had natuurlijk nog steeds de functionaliteit van een traditioneel kantoor nodig. Vier gemeenschappelijke bureaus staan ​​loodrecht op elk raam, elk met hun eigen identieke tafellamp. Om alternatieve werkplekken te bieden en coworking aan te moedigen, ontwierp Adler ook privéconferentieruimtes die zowel geschikt zijn voor krachtige vergaderingen als voor tête-à-têtes.

Alles bij elkaar zegt Adler dat hij ontdekte dat het ontwerpen van een woning en het ontwerpen van een kantoor niet zo verschillend zijn. "Ik heb altijd gezegd dat als ik aan een residentieel project werk, ik graag de essentie van mijn klanten op hun meest glamoureuze manier vastleg", zegt Adler. "Ik denk dat een goede ontwerper functioneert als een afslankspiegel voor zijn of haar klanten, die ze op hun best vastlegt." Hij voegt er snel aan toe: "Niet dat ze een afslankspiegel nodig hebben."

instagram story viewer