Deze schoonheidssalon in Oakland tilt de rituelen rond zelfzorg naar een hoger niveau

Voor architectenbureau uit San Francisco Huiswerk- samen met getrouwde partners Susan en Ben Work - dit bouwproject gelegen in het hart van het centrum van Oakland begon met de sloop van een cluster van verouderde kantoorruimtes. Het doel was om de schil van de ruimte om te vormen tot een state-of-the-art schoonheidssalon voor Goed lichaam, gespecialiseerd in getextureerd haar.

"We beschouwen de salon als een gemeenschappelijke‘ derde plek ’voor mensen, anders dan thuis of op het werk, waar mensen samen kunnen zijn,” zegt Susan. “Op basis van onze ervaring in luxe hospitality-ontwerp, wilden we dat deze ruimte comfortabel en uitnodigend zou zijn, maar het gevoel had alsof je ergens opbeurend was. In sommige opzichten geven de gigantische ramen, de plafondhoogte van 25 voet en de axiale lay-out een subliminaal kathedraal sfeer, de typische ‘derde plaats’. ''

Een fluwelen gordijn en banquette voegen zachtheid toe aan deze receptie die doet denken aan een uitnodigende hotellobby.

De horizontale en verticale

bochten definiëren de belangrijkste verdiensten van de salon: de haarstyling- en winkelcomponenten.

Om de ruwe en rechtlijnige ruimte aan te vullen en wat gedurfde zachtheid en vloeiing toe te voegen, ontwikkelden de ontwerpers freeswerkcurves om in en de verschillende gebieden definiëren: receptie, detailhandel, haarwassen en schoonheidsbehandelingen (inclusief haarstyling en afzonderlijke gezichtsbehandelingen Oppervlakte). "Het freeswerk aan de zuidmuur was erg leuk om te ontwerpen", bekent Ben. “Het is volledig op maat, het strekt zich uit over 12 meter, en het is een doorlopende bochtige vorm die kan worden getransformeerd naar verschillende functies. Het begint bij de ingang als een 34-inch hoge receptie voordat het naar beneden valt en buigt in een half-cirkel 25-voet gestoffeerde bank die de receptie definieert en doet denken aan een hotellobby. Dit was de sleutel om een ​​subtiele drempel te creëren bij binnenkomst om een ​​gevoel van privacy voor de klant te bevorderen. De bank heroriënteert de klant vervolgens om langs het winkelgebied te gaan, dat dezelfde geometrie van de bank opneemt. "

De rij op maat gemaakte stylingstations wordt geaccentueerd door diffuse verlichting die van vloer tot plafond zweeft op 7 meter hoge stalen palen.

Maar wat deze ruimte - gehuld in gedempte zalmkleurige muren - zo speciaal maakt, zijn de prachtige spiegels met led lichten. Elk station, met de gloeiende spiegels, heeft ook draaistoelen in gouden tabak.

"De stylingstations zijn duidelijk waar de meeste magie in een salon gebeurt, dus we wilden dat ze speciaal waren", zegt Susan. “Compositorisch wilden we de volledige hoogte van de ruimte in beslag nemen, dus hebben we de stations op staal gemonteerd palen die helemaal tot aan het plafond reiken, waardoor de ruimte lichter wordt doordat ze van de grond. Het juiste licht op de klant werpen is ook van cruciaal belang. Ons op maat gemaakte ontwerp stopt de dimbare LED achter de spiegel en weerkaatst het licht van het geverfde hout, waardoor het licht gelijkmatiger, diffuser en flatterend wordt. "

Op maat gemaakt en modern, maar ook verfijnd en gezellig, deze schoonheidssalon is ontworpen om het ritueel van zelfzorg het belang te geven dat het verdient, vooral in deze onzekere, uitdagende tijden.

De haarwasstations zitten achter een te grote schaal gebogen drempel, badend in sereen diepgroen.

instagram story viewer