Nate Berkus en Jeremiah Brent transformeren een herenhuis in NYC in een gezinswoning

Het designerkoppel is naar huis teruggekeerd in Manhattan in een beeld van huiselijke gelukzaligheid

Het heeft geen zin om er omheen te draaien. Nate Berkus en Jeremiah Brent willen dat je weet dat ze zich schamen. Gekastijd. "Vernederd!" zegt Berkus.

Gezeten in een paar fauteuils voor een laaiend vuur in hun nieuwe herenhuis in West Village, zien de getrouwde ontwerpers er tevreden en perfect uit. thuis - als een beetje schaapachtig. Het lijkt tenslotte net gisteren toen ze verhuisden naar wat hun droomhuis moest zijn, een Spaanse koloniaal van bijna 900 vierkante meter in Los Angeles. Fans van hun TLC-show, Nate & Jeremiah door ontwerp (en lezers van ADVERTENTIEHet verhaal van januari 2018), was getuige van het paar dat over de zonovergoten kamers, de smeedijzeren balustrade en de 200 jaar oude eik in de achtertuin gutste. Het huis, zo verklaarden ze, was waar zij en hun toen tweejarige dochter, Poppy, 'wortels zouden neerleggen'.

Ruh-roh. Nu, slechts twee jaar later, hebben ze het huis verkocht, hun bezittingen weggewerkt en het terug geboekt naar New York, de stad waar het stel begon te daten en voor het eerst samen een huis had gevonden. "Eén ding kan ik je beloven", zegt Berkus, voorovergebogen in zijn stoel, zijn blauwe ogen twinkelend, "is dat ik zal nooit meer een publicatie vertellen dat een huis mijn ‘voor altijd thuis’ is. '' We hebben onze les geleerd ', klinkt het in Brent. "Dat zullen we niet nog een keer zeggen!"

De fotogenieke eerste paar tv-make-overs waren oorspronkelijk naar het westen verhuisd na de dood van Berkus 'vader in 2015. Berkus, geboren in Orange County maar vooral opgegroeid in een buitenwijk van Minneapolis, wilde dichter bij zijn broers en zussen in Zuid-Californië zijn. "En we waren klaar voor een nieuw avontuur", legt hij uit. Tijdens hun verblijf daar filmden ze drie seizoenen van hun show, verwelkomden ze de geboorte van baby Oskar (nu twee) en bleven ze hun afzonderlijke ontwerpbedrijven uitbreiden. (Berkus 'hoofdkantoor is altijd gevestigd in Chicago; Brent hield zijn praktijk in New York gaande en opende ook een kantoor in Los Angeles.) Maar vrijwel onmiddellijk miste Brent de energie en het straatleven in het oosten. "Ik voelde me ongebonden in Los Angeles", zegt hij. "Het voelde niet zoals wij." Hij raakte er ook van overtuigd dat Poppy, nu vijf, en Oskar een rijkere ervaring zouden hebben opgroeien in de stedelijke dichtheid van New York. "Ik realiseerde me dat Poppy elke dag met dezelfde elf mensen sprak", zegt hij.

Berkus kwam (uiteindelijk) ook langs. "Ik besefte dat New York nooit uit Jeremia's systeem zou komen", zegt hij. En hij wist dat hij persoonlijk hoe dan ook even gelukkig zou zijn. "Jeremiah zegt altijd:‘ Het is ‘het is de plek’ of de ruimte waarin je zit. ’Voor hem is het de plek,’ zegt hij, gebarend naar de ramen en de stad daarachter. "Voor mij is het de ruimte."

De familie verzamelt zich in de woonkamer. Oskar (links) en Poppy dragen kleding van Caramel; kunstwerken van (van links) James HD Brown, Lyman Kipp en Simon Mathers.

Modestyling door Jessica Sailer van Lith; verzorging door Pamela Lugo; James HD Brown © 2020 Artists Rights Society (ARS), New York / ADAGP, Parijs; Lymann Kipp; Simon Mathers, In de hitte van de dag 2010; Albert Chubac © 2020 Artists Rights Society (ARS), New York / ADAGP, Parijs.

Gelukkig weten Nate en Jeremiah het een en ander af om vier muren in een huis te veranderen. Wanneer. het echtpaar dit 3400 vierkante meter grote herenhuis uit 1899 zag, waren ze het er meteen over eens dat het aanvoelde als hen - of in ieder geval dat het de potentie had. Het had net een complete renovatie ondergaan, dus alles, van de bedrading en leidingen tot de nieuw betegelde badkamers, was in onberispelijke staat. Maar het huis was zo uitgekleed dat het ook ietwat ‘onvruchtbaar’ aanvoelde, zoals Brent het uitdrukt. "Het zou onze taak zijn om het weer wat ziel te geven." Ze begonnen met het ontwerpen van een opvallende dubbelhoge boekenkast in wit eiken dat niet alleen de woonkamer zou opwarmen, maar ook een broodnodige plek zou bieden voor hun boeken, ingelijste familiefoto's en pottenbakkerij. "Ik wilde niet zonder die fotolijsten leven - ze zijn in elk huis waar ik de afgelopen 15 jaar heb gewoond geweest", zegt Berkus. De wit eiken boekenkast is een technisch staaltje; het is zo zwaar dat het bovenste deel met bouten aan de buitenmuur moest worden vastgeschroefd. "Het is mijn favoriet van alles wat we hier hebben gedaan", zegt Berkus. "Het zette de toon."

Je zou zelfs kunnen zeggen dat de boekenplank een distillatie is van de tweevoudige benadering van de ontwerpers van het hele huis: het toevoegen van textuur, detail en architecturale accenten (door opvallende mantels, behang en vintage verlichtingsarmaturen), terwijl je ook het dilemma van de ruimte aangaat beheer. Omdat, in vergelijking met een paleisachtig landgoed in Zuid-Californië, een 18 meter breed herenhuis relatief is... krap.


  • een marmeren keuken
  • de woonkamer met houten lambrisering
  • een klein meisje dat op een binnenplaats zit
1 / 17

In de keuken zijn de aangepaste afzuigkap, backsplash en werkbladen gemaakt van Calacatta.


"Pijnlijk" is hoe Berkus, de alfa-legger en verzamelaar-in-chief van de familie, het bewerkingsproces beschrijft. Ze verhuisden wat meubels naar hun kantoren, andere stukken naar opslag, en verkochten nog meer in de 1stdibs-winkel van Berkus. Ze gooiden hun kookgerei weg. Ze laadden rekken met kleding op. De RealReal. "Onze oude woonkamer had 30 meubels", zegt Berkus. 'Deze heeft er zes! Maar wat je ziet, is het beste dat we hebben. " En met de toevoeging van de ontwerpers van mandgeweven grasweefsel wandbekleding, een 18e-eeuwse Italiaanse schoorsteenmantel en een zacht mohair vloerkleed, het resultaat is net zo mooi als kamers krijgen.

Boven bood de master suite niet genoeg kastruimte. "Bill Blass zei dat kleedkamers groot moeten zijn en badkamers klein", zegt Berkus. In plaats van de badkamer te verscheuren, stalen ze beeldmateriaal uit de slaapkamer om meer opslagruimte te bieden. En hoewel de resulterende slaapkamer misschien klein lijkt, belichaamt hij rust op zijn gezelligst, met krijtachtige gipswanden, ivoren tapijt met lus en een sculpturale, gecanneleerde gipskast die ze wilden verbergen de televisie. "We hebben geen grote slaapkamer nodig met bijvoorbeeld 20 zitgedeeltes", zegt Berkus.

"Ja, wie komt er dan?" voegt Brent toe. Niemand - behalve natuurlijk Poppy en Oskar, die er veel van houden om in hun speelkamer in de kelder te verwoesten of rond het kookeiland te marcheren terwijl Brent hun favoriete pannenkoeken bakt. En als iedereen gek begint te worden, nou, dat is ook goed. "Het beste ervan", zegt Berkus, "is dat we gewoon aan de deurknop draaien en de hele stad voor de deur staat."

instagram story viewer