Ontdek de onlangs vernieuwde Rosewood Little Dix Bay

Opgericht door Laurance Rockefeller, krijgt het legendarische hotel een nieuw leven ingeblazen door Meyer Davis

Toen Laurance Rockefeller zo'n 60 jaar geleden een halve maan van ongerepte kust op Virgin Gorda aantrof, zette de Amerikaanse filantroop over het creëren van Little Dix Bay, een hotel dat eenvoudige luxe zou gaan belichamen in harmonie met de natuur en dat mensen als Queen zou aantrekken Elizabeth de Tweede. Vijf jaar geleden nam het pand (een Rosewood-resort sinds 1993) het New Yorkse ontwerpbureau in dienst Meyer Davis om een ​​renovatie van de kamers te herbergen. Maar nadat de orkaan Irma in 2017 de Britse Maagdeneilanden trof, was wat bedoeld was als een lichte opfrisbeurt gericht op een holistische wederopbouw. Hoewel het iconische eetpaviljoen - de kenmerkende kegelvormige daken geïnspireerd op wuivende palmen - het overleefde, waren de gastenverblijven van het pand vrijwel verwoest.

Het eetpaviljoen, met zijn kenmerkende kegelvormige dak.

Rosewood Little Dix Bay

Tegenwoordig heeft Meyer Davis de visie van Rockefeller getrouw opnieuw gecreëerd, met behoud van de voetafdrukken van de oorspronkelijke structuren, waaronder de kenmerkende zeshoekige strandhuisjes en boomhutten van het pand. (Deze laatste werden omgebouwd van side-by-side kamers naar ruimschoots geschaalde suites). "We hebben pure, eerlijke materialen geïntroduceerd die de schoonheid en levendigheid van de omgeving weerspiegelen", zegt Meyer Davis-oprichter Will Meyer, die het gebruik van natuursteen en hout noemt, in campagnestijl detaillering. Tijdens de renovatie heeft het team extra aandacht besteed aan toekomstige stormen. Nu we een nieuw hoofdstuk in klimaatverandering ingaan, merkt Meyer op, "een ontwerp is alleen succesvol als het lang meegaat." Little Dix blijft er een voor alle leeftijden.

rosewoodhotels.com


  • stoelen en een tafel met een zwembad op de achtergrond
  • een binnenshuis hotelkamer
  • een grote ruimte met stoelen en tafels
1 / 7

Rosewood Little Dix Bay

Het paviljoen kijkt uit over het bochtige grote zwembad.


instagram story viewer