Leroy Street Studio creëerde dit moderne toevluchtsoord in Cape Cod

In Massachusetts herontdekt architectuur- en ontwerpbureau Leroy Street Studio de stijl van Cape Cod in een slim in twee delen verdeelde moderne vakantiebestemming voor een hecht gezin

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in Architectural Digest van februari 2015.

Niemand weet beter wat een bouwproject kan bemoeilijken dan iemand die bij veel bouwwerk betrokken is. Dus Joshua Bernstein, CEO van de vastgoedfirma Bernstein Management Corporation in Washington, D.C., was aantoonbaar goed voorbereid op de beperkende codes waarmee zijn familie te maken kreeg toen ze een huis wilden bouwen met uitzicht op een historische haven in Woods Hole, Massachusetts, op Cape Kabeljauw. Het laatste dat Bernstein en zijn vrouw, Lisa, een alfabetiseringsadviseur voor de educatieve website learnzillion.com, wilden, was vastlopen in het worstelen met lokale verordeningen. "Dit huis zou onze oase worden, onze plek om er even helemaal uit te zijn", zegt hij. Maar ze waren vastbesloten om iets eigentijds en onweerstaanbaars te creëren dat verschilt van de traditionele woningen in het gebied, waarvan er vele dateren uit de jaren 1800.

Vooral Josh heeft diepe connecties met de locatie. Zijn ouders hebben een aangrenzend pand, een groots huis in Shingle Style uit rond de eeuwwisseling, waar hij en zijn vijf zussen hun kindertijd doorbrachten. Een van zijn eerste dates met Lisa vond plaats op een zeilboot in de haven. En toen het stel trouwde, bij zijn ouders thuis, boden de buren een perfecte plek aan voor de huwelijkstent. In feite was de exacte plek waar de Bernsteins hun geloften een kwart eeuw eerder hadden afgelegd, de plek waar ze van plan waren hun vakantiehuis te creëren.

"Nooit in onze wildste dromen hadden we ons voorgesteld dat we dat eigendom zouden bezitten", zegt Josh. Laat staan ​​een manier vinden om daar een modern huis te bouwen, vooral nadat een advocaat hen had verteld dat afwijken van de goedgekeurde, traditionele interpretaties van het klassieke leven in Cape Cod onmogelijk zou zijn. "Ik dacht gewoon dat dat on-Amerikaans was", zegt Lisa, die de aanklacht leidde om de oude regels opnieuw te bekijken. "Historische commissies zouden er moeten zijn om ervoor te zorgen dat alles wat wordt gebouwd, de beste van zijn tijd is en bescherming verdient."

Die liberale kijk op behoud kreeg uiteindelijk de overhand, en de prachtige residentie van de Bernsteins, bedacht door de architecten en ontwerpers bij Leroy Street Studio in New York, is er typisch gevoelig voor omgeving. "Huizen met uitzicht op de haven moeten het karakter hebben van een huis dat vóór de eeuwwisseling is gebouwd", legt Leroy Street-partner Morgan Hare uit. "Maar we ontdekten dat het dorp echt op zoek was naar vakmanschap in plaats van naar stijl."

Een nauwgezette aandacht voor ambacht is duidelijk zichtbaar in de verrassend compacte woning met zes slaapkamers. Het is duidelijk te zien aan de details van de buitenkant - in de cederhouten gevelbekleding, die in de omgeving grijs is geworden manier, en in de shingledaken, waarvan de zachte hellingen en diepe overhangen bedoeld zijn om een ​​'landboot' op te roepen, Hare zegt. Je kunt ook de zorg zien die is besteed aan de subtiel gestructureerde, uit planken gevormde betonelementen die de vermakelijke ruimtes van het huis accentueren. Onder hen is de pilaar die een open trap van staal, eikenhout en glas ondersteunt die naar de zee kijkt en die gracieus leidt naar een intieme kantoorruimte, een eigentijdse versie van een traditionele weduwe.


  • Afbeelding kan Buiten Gebouw Wonen Landelijk Onderdak Platteland Natuur Plant Gras Huis Huisje en boom bevatten
  • Afbeelding kan Meubels Binnenhuisarchitectuur Binnen Woonkamer Kamer Tapijt Tafel Houten vloeren Hardhout en lobby bevatten
  • Afbeelding kan Leuning Leuning Hout Binnenhuisarchitectuur Binnen Trap Behuizing Bouwen Kamer en Woonkamer bevatten
1 / 11

Een breezeway gevormd door overlappende dakranden omlijst een schilderachtig uitzicht op de haven bij de hoofdingang van het bos Hole, Massachusetts, de thuisbasis van Joshua Bernstein, een makelaar in onroerend goed, en zijn vrouw, Lisa, een geletterdheid consultant.


Maar bovenal zie je de aandacht die de architecten hebben besteed om het huis onopvallend op het land te plaatsen. In plaats van een enkele imposante structuur creëerden ze een gebouw dat zich aan de weg presenteert als twee lage gebouwen onafhankelijke vleugels - de ene met de woonruimtes en de andere de slaapkamers - die enigszins schuin ten opzichte van de ene zijn geplaatst een ander. Tussen hen in is een breezeway, bedekt met overlappende dakranden, die een ansichtkaart uitzicht op de haven omlijst. Ondergronds verbonden door een met boeken omzoomde doorgang, onthullen de twee vleugels hun volledige hoogte van doorkijkende ramen alleen aan de kant met uitzicht op zee. Het terrein dat Leroy Street in samenwerking met landschapsarchitect Stephen Stimson heeft ontworpen, is voorzien keermuren in beton, graniet en verweerd staal die discrete vakken vormen voor verschillende aanplant en een grote tuin.

Niet minder bewust zijn de benaderingen van de woning. Voor het gezin is er een vrijstaande garage aan de voorkant: “Als ze aankomen, parkeren ze de auto en lopen ze dwars door de breezeway, regelrecht naar hun boten bij de pier ', zegt Hare, eraan toevoegend:' Hun leven draait helemaal om het water. ' Gasten parkeren ondertussen op een apart gebied aan de zijkant en bereiken het huis via een brug die een grasveld overspant geul. Beide toegangsprocessies hebben hun eigen soort doordacht drama.

Binnenin zijn de kamers geschaald voor intimiteit, een voorkeur die de hechte clan misschien heeft aangenomen in de knusse hut van hun Hinckley Bermuda 40. "We wilden dat het huis zo klein mogelijk zou zijn", zegt Lisa. "Het is belangrijk dat gezinsleden verbinding maken. Ik geef de voorkeur aan een huis waar mensen elkaar tegen het lijf lopen. "

Toch moest het ‘elastisch’ zijn, zegt ze. Het handig ontworpen eetgedeelte, dat uitkomt op een aangrenzende afgesloten veranda, is zowel geschikt voor twee als voor twintig personen. huis is in volledige zomermodus, met de drie volwassen kinderen van de Bernsteins op bezoek en veel vrienden die 's avonds stoppen cocktails.

"Het gevoel dat je in dit huis hebt, is ongelooflijk", zegt Sybille Schneider, de directeur van het interieur van Leroy Street, die minimalistisch, modern meubilair combineerde met geselecteerde vintage accentstukken. "Het huis heeft een volledig menselijke schaal, maar tegelijkertijd is er grootsheid omdat de uitzichten fantastisch zijn."

En ook de buren zijn blij. Nadat de plannen waren gepresenteerd, verliep het goedkeuringsproces redelijk soepel. "Leroy Street heeft de aanduiding nauwkeurig bestudeerd om te bepalen wat echt nodig was en wat niet", zegt Lisa. "Ze hebben zo hard gewerkt om de architectuur van de Kaap te begrijpen en te internaliseren - en ze hebben het zo mooi aangepakt."

instagram story viewer