Sotheby's New York kondigt Gallery Redesign door OMA aan

Het luxe veilinghuis aan de Upper East Side wordt opnieuw vormgegeven door Shohei Shigematsu, een partner bij OMA

Tenzij we het vergeten, veilinghuizen zijn meer dan de kunst die erin ondergebracht is. Vandaag kondigde Sotheby’s New York een grote uitbreiding en herinrichting aan van zijn tentoonstellingsgalerijen, waarmee 23.000 vierkante voet werd toegevoegd aan het 10 verdiepingen tellende glazen gebouw aan de Upper East Side.

Onder leiding van Shohei Shigematsu, een partner die de New Yorkse kantoren van het door Rem Koolhaas opgerichte bedrijf runt OMAis de uitbreiding de afgelopen 10 maanden rustig aan de gang. De nieuwe galerijen worden officieel geopend op 3 mei, voorafgaand aan Sotheby's grote veilingen van impressionistische en moderne kunst die maand.

Het nieuwe ontwerp voor de buitenkant van het gebouw.

Foto: met dank aan Sotheby's

Het ontwerp van OMA voor het veilinghuis vergroot de tentoonstellingsruimte van 67.000 tot meer dan 90.000 vierkante voet, door 40 galerijen van verschillende groottes toe te voegen die verdeeld zijn over vier gerenoveerde verdiepingen. Drie dubbelhoge ruimtes met plafonds van meer dan 6 meter hoog zijn geschikt voor monumentale sculpturen en extra grote schilderijen. Twee nieuwe flexibele veilingruimtes vergroten de veelzijdigheid van de vloeren. En negen galerijen zijn speciaal gemaakt voor particuliere verkoopmogelijkheden.

Een weergave van het nieuwe ontwerp van de galerie.

Foto: met dank aan Sotheby's

Op de hielen van de door Annabelle Selldorf geleide Christie's uitbreiding een paar mijl naar het centrum en de aankondiging van Phillips 'aanstaande zet naar een grotere ruimte in 432 Park, is het duidelijk dat de veilinghuizen in New York de lat hoger leggen. De vernieuwde lobby van Sotheby omvat een Sant Ambroeus-koffiebar en digital signage ontworpen door 2x4, die zal toetreden tot de bestaande wijnwinkel van Sotheby's.

“Onze ambitie was om de klantervaring in ons gebouw volledig opnieuw uit te vinden - van aankomst in onze lobby en de weg die werd afgelegd naar een tentoonstelling bekijken en deelnemen aan een veiling, tot het verzamelen van nieuwe aankopen, '' zei Tad Smith, CEO van Sotheby’s, in een uitspraak.

Een luchtfoto van de galerij.

Foto: met dank aan Sotheby's

Een van de bedoeling van de renovatie was om de manier waarop Sotheby’s omgaat met het publiek te verbeteren. "Het nieuwe hoofdkantoor is ontworpen voor openheid en ontdekking", zei Shigematsu in een verklaring dat “alle publieksgerichte programma's naar lagere niveaus worden verschoven, waardoor het publieke potentieel van de gebouw."

Nog meer van AD PRO:Heeft Instagram designshows beter gemaakt?

Meld u aan voor de AD PRO-nieuwsbrief voor al het designnieuws dat u moet weten

instagram story viewer