Deze keukenkasten zijn helder, vet en erg lang

Toen Matthew zijn split-level plannen aan zijn klanten uitlegde, knikten ze mee en gaven ze groen licht. "Het bleek dat toen het project zijn voltooiing naderde, ze geen idee hadden waar ik het de hele tijd over had", onthult hij. Gelukkig waren ze tevreden met de innovatieve resultaten.

FRANS + TYE

Bij de verbouwing van een verwaarloosd Victoriaans rijtjeshuis in Londen, MW Architecten oprichter Matthew Wood had een visie om het vervallen gebouw om te vormen tot een functionele gezinswoning. Hoewel de klanten zich zorgen maakten dat de keuken een halve verdieping onder de ingang lag, zag Matthew dit structurele detail als een kans om een ​​dynamische split-level ruimte te creëren. Hij opende de keuken naar de bibliotheek op de mezzaninevloer erboven met plafonds en balkons.

Om de nieuwe, luchtige kamers met elkaar te verbinden, wilde Matthew kasten installeren die in de keuken zouden beginnen, door een leegte in het plafond omhoog zouden klimmen en tot planken in de studeerkamer zouden worden. Hij moest gewoon iemand vinden om het te bouwen. "Het was heel duidelijk dat het een op maat gemaakt stuk schrijnwerk moest zijn", legt hij uit. "Het zou geen standaardkeuken worden."

Matthew ging naar de universiteit met Alan Drumm, de oprichter en directeur van Ongewone projecten, een op maat gemaakt multiplex meubelbedrijf dat toen net in opkomst was. De twee voormalige klasgenoten waren het meteen eens over de esthetiek en ontwierpen samen een gedurfd, uitgebreid systeem dat door het huis loopt.

Plaats: Dit Victoriaanse rijtjeshuis ligt in een welvarende Londense wijk genaamd Belsize Park. Het maakt deel uit van een doorlopend blok van identieke huizen in het Mansfield Conservation Area, dat vereist dat daklijnen en voorgevels van gebouwen grotendeels origineel blijven. De wetten laten echter een beetje creativiteit toe als het gaat om uitbreidingen van de begane grond achterin.

Het vroeger: 'Het was verschrikkelijk', zegt Matthew. 'Het was een vochtig, nat, ellendig gat. Het was behoorlijk slecht. Het was vrijwel onbewoonbaar. Het moest volledig worden verwijderd, dus we hebben het helemaal teruggebracht tot aan de steen en hebben de structurele veranderingen aangebracht. "

De inspiratie: Het jonge gezin dat het huis kocht, wilde waar mogelijk dat ruwe of natuurlijke materialen tot uitdrukking kwamen, en Matthew was volledig aan boord. Hij werkte om items te vinden met een lange levensduur en blijvende rijkdom.

Vierkante meter: 30 vierkante meter (ongeveer 323 vierkante voet)

Begroting: "Ik denk dat we £ 20.000 (ongeveer $ 25.750) hadden begroot voor het schrijnwerk, maar het was een schatting voordat het werd ontworpen", zegt Matthew.

Hoofdingrediënten:

Kasten:Ongewone projecten Aangepaste berken multiplex kasten gefineerd in Amerikaans wit eiken. "We wilden geen witte keuken", zegt Matthew. “We wilden iets met wat kleur. Het geel en het grijs passen heel goed bij het eiken, dus dat was een makkelijke match. Terwijl het schrijnwerk door de leegte omhoog gaat en de bibliotheek erboven binnengaat, wordt de schaduw van het geel dieper en wordt het aan de bovenkant eigenlijk rood. "

ramen: Fabco Heiligdom Ramen met stalen kozijnen. "Ze zijn gebaseerd op de traditionele jaren 60 van een bedrijf genaamd Crittall die deze stalen kozijnen heeft uitgevonden. Ze zijn nog steeds erg populair - iedereen wil ze. "

Vloeren:Mandarijn steen kalksteen. “Het was een kwestie van proberen iets te vinden dat binnen en buiten zou werken, omdat het nodig was om door de glazen deuren te gaan en de vloer is volledig vlak en we wilden die continuïteit ”, zegt Matthew.

Tellers en backsplash:Planet Graniet Bianco Maple gepolijst kwartscomposiet

Muurverf: Farrow & Ball Ammonite. “We hadden een verfconsulent die de juiste verfkleuren aanbeveelde. We wisten vaag welke kleur het zou worden. We wisten dat het gebroken wit zou worden. Het ging heel erg om het vinden van een kleur die comfortabel bij het schrijnwerk zou passen. "

Verlichting: Philips Hue White Ambiance Runner enkele spots. "Ik heb een beetje een probleem met inbouwspots, wat iedereen 10 jaar geleden deed", zegt Matthew. “Ik vind opbouwspots veel, veel eleganter. Je krijgt dit harde, neerwaartse licht niet van ze. Je kunt het licht richten waar je het nodig hebt, zonder dat het te fel is. "

Kraan:Quooker Fusion Square

Huishoudelijke apparaten:Miele Ovens

Tafel en stoelen: Eigen van de klant. 'Grappig genoeg kwamen de tafel en stoelen van naast de deur', legt Matthew uit. “Terwijl wij aan het bouwen waren, verkocht de buurman hun huis en ging verhuizen. Het was een discussie over het tuinhek. Ze worstelden met hoe ze de tafel uit hun huis konden krijgen en onze klant had een tafel nodig. Het viel gewoon over het hek. "

Leuningen: Op maat. "Het is ruw staal en we hebben er een zwarte lak op aangebracht om het een beetje rijkdom te geven", zegt Matthew.

Matthew koos overal duurzame materialen om een ​​jonge familie een functionele keuken te bieden.

FRANS + TYE

Meest buitensporige uitspatting: "De grootste verwennerij was de verf", zegt Matthew. "Ze hebben het hele huis in Farrow & Ball geschilderd, wat een dure verf is."

Sneakiest opslaan: "Alle schakelaars en stopcontacten zijn van wit plastic, wat duidelijk een heel goedkope manier is", zegt Matthew. "Ze gaven hun geld uit aan structuur en botten, en niet aan armaturen en accessoires."

Het beste gedeelte: "Mijn favoriete element is de leegte - het kleine stukje boven de nieuwe trap dat naar beneden gaat en het uitzicht naar boven", zegt Matthew. “Ik denk dat dat erg gelukt is, zeker in combinatie met het omwikkelen van schrijnwerk. Je ziet tegelijkertijd onder die verdieping en boven die verdieping. Dat is een verrassing. Dat verwacht je in zo'n huis niet als je door de voordeur loopt. "

Wat ik nooit meer zou doen: “De goedkope stopcontacten waren een valse economie. Ik denk dat dat een vergissing was, dus ik zou dat in de toekomst waarschijnlijk afraden. Sommige hebben ze veranderd in schakelpanelen en stopcontacten met metalen oppervlakken, wat we in de eerste plaats hadden moeten doen. Afgezien daarvan denk ik dat we goed werk hebben verricht door het bedrag te besteden dat nodig was om het voor elkaar te krijgen. "

Laatste rekening: Het op maat gemaakte kastsysteem kostte uiteindelijk £ 36.000 (ongeveer $ 46.345), terwijl de werkbladen en backsplash ongeveer £ 3.000 (ongeveer $ 3.860) waren.

instagram story viewer