100 AD: Alexander Gorlin

Vis lysbildefremvisning

Postkassen min er full hele tiden, sier Alexander Gorlin. "Senderen mener det er den offisielle postkassen i bygningen." Hva er årsaken til denne forvirringen? Arkitekten bor i en leilighet han designet for seg selv i en bygning han designet som også bærer navnet hans: The Gorlin, et av tre leilighetstårn som stiger opp fra blokkene av byhusene ved Aqua, Craig Robins 'koselige Miami Beach-utvikling (se Architectural Digest, November 2001). "Hvordan er det å designe en bygning og ha en leilighet i den og ha navnet ditt på den?" spør arkitekten og tuller med sin typisk uendelige energi. "Det er som et hat trick."

Gorlin presenterte flere utfordringer for designeren, som han løste - både i bygningen og i leiligheten sin - med en smart blanding av gammeldags modernistisk tenkning farget av det surrealistiske.

Den enorme sveipingen av utsikten ga utfordringer for interiørdesignet, som arkitekten oppdaget.

Aqua ligger på den sørlige spissen av Allison Island, som deler Indian Creek rett bak den smale, nordlige strekningen av Miami Beach. Byhusene er designet av en rekke etterspurte arkitekter etter en plan utviklet av Duany Plater-Zyberk Company, de ledende teoretikerne og utøverne av den nye urbanismen. De tre tårnene (som hver tar navnet på designeren) ligger langs den østlige kanten av øya, rett ved vannet, men The Gorlin ligger i foretrukket posisjon: ved fortauet på øya, med utsikt mot Indian Creek til uforstyrret utsikt over South Beach, Biscayne Bay og byen Miami bortenfor.

Høres bra ut på papiret, men i utformingen av bygningen konfronterte Gorlin et stort problem med en gang. "Hvordan har du utsikten når du har solen rett i ansiktet?" Gorlin innså at vinduer i tråd med fasaden bare ville bli portaler for gjenskinn hele den sørlige eksponeringen av The Gorlin bak dype balkonger kantet med et ekstra bånd av lamellformede metallbrise-såler - det hele strekker seg omtrent 10 meter fra fasade. Dette overordnede funksjonelle imperativet ble deretter blandet inn i bygningens formelle uttrykk; fra å unngå en Art Déco-referanse, valgte arkitekten det han kaller "en strengt moderne bygning der det er lagdelt plan for å gi en kontrast av skygge og lys."

Med solen temmet ga den enorme sveipingen av utsikten fremdeles noen utfordringer for interiørdesignet, slik arkitekten oppdaget da han begynte å romme sin egen leilighet i en høy etasje. Når man ser ut, skiller balkongene og brise-soleils som kutter lyset så godt også rommene fra forgrunnen, og gir et inntrykk av å sveve over Indian Creek blant de hvite Miami-skyene. "Utsikten er så overveldende at jeg følte at det var noe behov for å forankre rommet med farge og tekstur."

Gorlin valgte en bestemt leken og surrealistisk palett for å oppnå disse målene. Temaet etableres umiddelbart i entreen, hvor besøkende blir møtt av lyseblå vegger (himmelen), grå kalkstein gulv (jorden) og - mellom de to - brashmalerier og et høyt, merkelig, bølgende glassfiberstykke av Judith Niedermaier. Når du svinger til høyre, tegnet av den modifiserte visningen, fører noen få skritt deg bort fra master suite og gjest rom og inn i hjertet av leiligheten - "et ekte loftrom", sier Gorlin, med stue, spisestue og kjøkken i en.

Gorlin valgte "en streng moderne bygning der det er lagdelt plan for å gi en kontrast av skygge og lys."

Her får Gorlins surrealistiske tendenser full tøyle; rommet er "forankret", men på en mest pervers måte. En 12 fot lang sofa strekker den ene veggen, under et åpenbart surrealistisk maleri, Sean Mellyns En jente med navnet Brancusi. Motsatt er en spesielt lunefull Marc Newson-stol paret med et skarpt gult sidebord av Konstantin Grcic. Disse brikkene ser ut til å overdrive utsikts desorienterende muligheter ved å innføre en forsettlig forveksling av skalaer. Så det faller til det lave bordet i midten av boarealet for å fungere som ankeret. Langtfra ser det ut som nettopp det: en tung blokk, sammensatt av elvestein i betong. Men vent - når du nærmer deg og berører det, gir det det. Stykket, designet av Andrea Salvetti, er laget av skum. "Det som er tungt er veldig mykt; det som er strukturert er veldig lett, sier Gorlin. "De visuelle opplevelsene er blandede."

Som enhver arkitekt som designer for seg selv, benyttet Gorlin også muligheten til å bruke noen favorittstykker han har hatt øye med i årevis. Spisebordet, til den ene siden av stuen, er en komposisjon av glass og stål av Carlo Scarpa som Gorlin beundrer for detaljene. "Det er så intrikat satt sammen," sier han. "Jeg valgte ting som jeg alltid har elsket." Men makt og surrealisme og utsikt og skarpt sol til side, det gjenstår en spørsmål å stille arkitekten som tegnet en leilighet for seg selv i en bygning han tegnet som også bærer navnet hans: Was det vanskelig? "Nei," svarer Gorlin, fortsatt underholdt av hans lykkelige knipe. "Ikke når du nærmer deg det med en følelse av moro."

instagram story viewer