Seattle Space Needle's Renovation av Olson Kundig blir avduket

Rektor Alan Maskin snakket med AD om å fornye byens mest berømte landemerke, 500 fot i luften

Under prosessen med å redesigne Seattles Space Needlelaget teamet en persepsjonsstudie. Da de så på et fotografi av Seattle-skyline, kunne 87 prosent av menneskene identifisere byen, minnes Alan Maskin, rektor ved AD100 arkitektfirma. Olson Kundig. Da den 605 fot høye (fra base til spir) Space Needle ble redigert ut av bildet, kunne bare omtrent 7 prosent. "Dens kulturelle identitet er egentlig knyttet sammen," fastslår han. Så da firmaet hans til slutt ble ansatt for å renovere landemerketårnets utdaterte observasjonsdekk, ble et prosjekt på 100 millioner dollar som nylig ble avslørt for publikum var å opprettholde sin designintensjon - og den vidstrakte utsikten - nøkkelen: "Sannheten i saken er at alle her [i Seattle] tror at Space Needle er deres, og det er derfor et ansvar overfor menneskene som bor her å ta godt vare på ikonet for byen, sier Maskin. Resultatene? Verdens første roterende glassgulv, en opplevelse for flere nivåer og mer utsikt over tårnet (og fra tårnet) enn noen gang før.

Olson Kundig rev opp gulvet på observasjonsdekket og erstattet det med glass for å avsløre strukturen nedenfor gjennom verdens første roterende glassgulv.

Architectural Digest: Hvordan nærmet du deg renoveringen av dette ikoniske rommet?

Alan Maskin: Det var tre store utfordringer. Det ene var at vi trengte å gjenopplive besøkendeopplevelsen betydelig. Vi trengte å endre det. Vi trengte å utvide hva det muligens kunne være. En relatert utfordring er at det er en landemerkebygning og den har en veldig spesifikk betegnelse. Det er et landemerke i Seattle, og betegnelsen sier i utgangspunktet at du ikke kan endre bygningens kontur mot himmelen. Vi måtte balansere disse to tingene: Hvordan endrer du det eksponentielt fra et opplevelsesnivå, men hvordan bevarer du det når det gjelder bygningens utvendige form? Og på toppen av alt dette er det et byggeprosjekt som vil være 500 fot i luften. Vi har snakket mye om dette. Det er nesten som å bygge i verdensrommet.

AD: Hvilke deler av det opprinnelige rommet visste du at du ville endre, og hva ønsket du å bevare?

ER: Mer enn noe annet, mer enn noe bestemt stykke arkitektur, ønsket vi å endre opplevelsen. Vi bygde en 3D-modell av de eksisterende forholdene, og fordi den er på datamaskinen, kan du trykke på Slett-knappen. Så basert på vår forskning om hva de opprinnelige arkitektene ønsket å gjøre, ønsket de å gi disse rene, uforfalskede, omfattende utsikten over byen. Og det var i våre sinn fortsatt det primære målet. Det som skjedde de siste 60 årene er at mange ting var lagt til: vegger, stripevinduer, sikkerhetsmerder. Så vi begynte å trykke på sletteknappen, og vi tok av sikkerhetsburene, ponniveggene, de faktiske veggene. Vi tok stripevinduer og gjorde dem åpninger fra gulv til tak. Vi skrællet til og med opp gulvet og så på hvordan det var hvis det også ble tatt bort. Og i hvert tilfelle av fjerning, la vi til glass. Det ble det viktigste materialet vi brukte på prosjektet. Fordi vi kunne studere det i modellform, skjønte vi at vi utvidet linsen i besøkende. Faktisk kunne de se mye mer enn noen gang før. De kunne se 360-graders utsikt, gulv til tak-glass, glassbarrierer på utsiden. Det eneste mellom dem og utsikten var glass, og så er det verdens første roterende glass gulv, som lar deg se 500 meter under deg og se deler av romnålen du aldri har sett før.

Sikkerhetsmerder (et senere tillegg) ble erstattet med glasspaneler.

AD: Hvorfor bestemte du deg for at du ville rive gulvet og gi det synet nedenfor?

ER: Vi ønsket å forsterke at det hele handlet om utsikten og at det var alt. Tidligere ville du komme opp en heis, og døren ville åpne seg, og du ville se en vegg som skulle være for å stille turister opp slik at de kunne komme ned og så ville du se disse stripevinduene. Igjen var det bare så mange hindringer for hovedårsaken til at bygningen ble opprettet i utgangspunktet. Vi brukte flere år på å utvikle disse ideene, og endte opp med å ha nesten 200 prosent mer glass. Hver gang vi tok noe bort, ble utsikten over Seattle vakrere og mer tilgjengelig enn den til og med hadde vært før.

AD: Hvordan vises bygningen ut gjennom glassgulvet?

ER: Vi følte at Space Needle hadde et veldig beskjedent syn på seg selv da den opprinnelig ble designet, men 54 år senere; vi er i stand til å si, dette var virkelig nyskapende arkitektur, og vi kan faktisk avsløre den. Gjennom glassgulvet kan du se de utvendige heisene med glassvinduer som stiger og faller ut av bygningen. Det er en slags koreografi i rytmen til hvordan folk slags kommer og går. De utkragede bjelkene du bokstavelig talt går på, går gjennom disse glassgulvene. Det er en enorm komprimeringsring, en stålkonstruksjonsring og mange strukturbjelker. Og de har alltid vært dekket. Nå har stålkonstruksjonen faktisk blitt en av de viktigste materialbitene i paletten, nesten som gjenstand.

Timeglassprofilen til tårnet, designet av Edward E. Carlson, John Graham Jr., og Victor Steinbrueck, er synlig for første gang gjennom observasjonsdekkets glassgulv.

AD: Har du endret strukturen?

ER: På 1960-tallet hadde det opprinnelige utendørs observasjonsdekket en lav mur, og folk kunne se over det og utsikten var ganske ekstraordinær, men i løpet av årene ble det lagt til et stygt sikkerhetsbur som omringet den. Vi fjernet den og la til disse meget store, 11 fot høye glasspanelene - hver veier over ett tonn. Så mellom disse og gulvet kan du lene deg opp til byen, og det er ingenting, arkitektonisk, som kommer i veien for deg og utsikten. En av grunnene til at vi klarte å få godkjenning for det, er at da vi forberedte møtene med Landmarkskomiteen i Seattle, fant vi de opprinnelige arkitektene. Da vi studerte de originale fotografiene av den arkitektoniske modellen og gjengivelsene, oppdaget vi at de faktisk hadde ønsket å lage glass fra gulv til tak på innsiden, men under byggeprosessen tidlig på 60-tallet var det glassmangel i Seattle, så det var sannsynligvis veldig vanskelig å få den typen de ønsket. Ironisk nok klarte vi å fange opp noen av ideene de hadde ønsket å gjøre, men ikke kunne.

To halvmåne-formede trapper i glass, stål og tre forbinder observasjonsdekket til Atmos "topphusnivå" over.

AD: Hadde du ideen om å erstatte sikkerhetsburet med glass før du så det bildet av modellen?

ER: Det gjorde vi, nesten to år før, så det var nesten som om det var denne underliggende logikken. Det bekreftet for oss at det var riktig retning, men jeg tror det også bekreftet det for historikere i byen og for Landmarks-styret. Det som er interessant, og grunnen til at det var en utfordring for Landemerker, er at når en bygning gjøres til et landemerke, fryser det som er utpekt på det tidspunktet det blir et landemerke. Så det ble ikke bevart 1962-bygningen, men det bevarte hvordan bygningen så ut i 1998. Og sikkerhetsburene og andre ting som ikke var en del av den opprinnelige ideen, ble beskyttet. Vi måtte hjelpe dem med å forstå at de kunne løslate.

Når du går tilbake til ditt aller første spørsmål, lurer du alltid på hvordan et prosjekt vil bli mottatt, spesielt et som mennesker holder virkelig i hjertene sine som symbolet på stedet de kommer fra eller stedet de er besøker. Mottakelsen har vært veldig positiv. Det ser ut til å være denne universelle følelsen av at ånden på stedet har blitt opprettholdt, men da er det faktisk blitt forbedret.

I SLEKT:Seattles ikoniske romnåle forbereder seg på å avdekke en renovering på 100 millioner dollar

instagram story viewer