Se inn i en helvetesildferie fra begynnelsen av det 20. århundre i Hamptons

Når en families elskede Hamptons-hjem viser seg å være uheldig, leverer arkitekt Peter Pennoyer og designeren Matthew Patrick Smyth et helt nytt hus som hyller forgjengeren, quirks and all

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i august 2014-utgaven av Architectural Digest.

Selv på den raskt skiftende East End på Long Island er det fremdeles lommer som forblir mer eller mindre uberørt av enhver moderniserende impuls - stille nabolag der patricianske beboere tråkker syklene sine nedover grusveier til Strand. Peter Pennoyer, en New York-arkitekt kjent for sin urokkelige klassisisme og respekt for tradisjon, er den siste personen som ønsker å forstyrre en slik historisk enklav. Men da et par med to små barn ble bedt om å gjenopprette en ferie fra begynnelsen av 1900-tallet, fant han seg selv å tilby de mest fryktede alternativene: nybygg.

For å være rettferdig hadde den gamle haugen problemer. Rørene lekket, og ledningene ble skutt; to store skorsteiner oppført alarmerende; og tillegg hadde blitt slått tilfeldig over årtier. Men eierne elsket stedet. Mørkt, ulogisk og idiosynkratisk følte huset seg likevel riktig for dem.

Opprinnelig, med hjelp av en ingeniør, forsøkte Pennoyer å berge det smuldrende bygget. Da det ble tydelig at dette ville være en tapt kamp, ​​bestemte arkitekten og hans klienter seg imidlertid for å i det minste bevare utseendet og ånden til strukturen, med alle sine rare accretions. "Mitt instinkt er alltid å bygge et perfekt løst, rasjonelt objekt, men det var ikke det de ønsket," forklarer Pennoyer. "Mandatet de ga meg var å skape et hjem som ikke var et utstillingsvindu, som så ut til å ha hatt flere liv."

Den to-etasjers residensen på 10.000 kvadratmeter gjentar han omhyggelig noen av dens forgjengers særegenheter, inkludert en lang og lav veranda med avkjørte søyler og utsikt over sanddynene og hav. For bassenget som vender mot bassenget, kanaliserte arkitekten et rom fra 1950-tallet, installerte en våt bar og en flate av skyvedører (riktignok en strekning for ham). Akkurat som i det gamle huset er gjestekvartalene ment å føles som et diskret område. "Besøkende er mer komfortable når de ikke alltid trenger å kommunisere med vertene sine," sier arkitekten og bemerker det familiemedlemmer og venner kan trekke seg tilbake til sine respektive kamre ved å bruke enten den delte sentrale trappen eller to separate de.

Han gjorde betydelige forbedringer i den forrige konfigurasjonen, og la ut første etasje som en serie med gjennomtrengelige rom, med mange ytterdører for rask utgang til bassenget og stranden. "Følelsen av det opprinnelige huset var ganske lukket," sier Pennoyer. "Her beveger du deg flytende." Lys oversvømmer disse fellesarealene, og spesielt hovedtrapphuset preget av utsmykkede vinduer og marokkansk-inspirerte gitterpaneler - en blomstring favorisert av Stanford White mer enn en århundre siden. Gjennom interiøret flor alkover og nisjer, og gir enda mer karakter.


  • Bildet kan inneholde møbler Stue Innendørsbord Salongbord Sofa Interiørdesign Pute og pute
  • Bildet kan inneholde møbelbord Salongbord Stue Innendørs Romteppe Pute og pute
  • Bildet kan inneholde møbler og stol for innendørs spisestue
1 / 13

Stuenes Anthony Lawrence-Belfair-sofaer er polstret i et Loro Piana-sengetøy; cocktailbordet er dannet av to McCollin Bryan-benker fra Holly Hunt, gardinene og matchende kasteputer er laget av en Rubelli-bomull, og veggene er malt i en Benjamin Moore-hvit.


Møbler til huset ble i mellomtiden betrodd Manhattan-designeren Matthew Patrick Smyth, som så etter måter å utvide sjarmen til forfedrene til. Det gamle stedet var ikke vinterlagt, så for å gi visuell varme til det som nå er en all-season retreat, brukte han flotte bakgrunnsbilder og tekstiler, mange pyntet med botaniske mønstre. "Når det snør og greenen er borte, ser den fremdeles innbydende ut," sier Smyth. Innredningen blander strandhytteklammer (for eksempel kurvmøbler forlatt av de siste eierne) med utvalgte antikviteter fra hele verden. I frokostområdet gir et speil som en gang hang i en fransk fiskehandlerbutikk en suppe fra Paris, et hyppig familiedestinasjon. Et kinesisk kabinett fra 1800-tallet tar sin plass i stuen, supplert med et mangfold av materialer og teksturer - fra vevd vinduskjermer og blåst glasslamper til et subtilt forbløffende cocktailbord formet fra to benker med tuftede puter innebygd i harpiks. Den samme eklektiske tilnærmingen fortsetter i master-suiten, der et Jansen-skrivebord i midten av århundre fyller en høy karnappvindu og gustavianske sidebord slutter seg til en regntromme fra 1300-tallet som kundene har hentet hjem Laos.

Utenfor hadde mye av den fire mål store eiendommen blitt fortært av et ugjennomtrengelig virvar av invasive plantearter gjennom årene. Landskapsdesigner Edwina von Gal fjernet mange av eksotikken i et forsøk på å bringe terrengets opprinnelige vegetasjon tilbake. Ikke overraskende så naboer opprinnelig på med beplantning da plantingen ble dratt opp med rot, så Von Gal satte et skilt foran og forklarte at begrunnelsen var midt i det hun kalte "en restaurering av innfødte planter." Ut kom den kinesiske bittersøte og multifloraen roser. I stedet for la Von Gal til det innfødte sortimentet, og inneholdt bayberry, østlig rød sedertre og andre hardt nok trær til å tåle havsprayene.

Selv om det er nøye planlagt, har handlingen nå en naturlig overflod, og ser ut til å ha skjedd på den måten. Midt i en slik skjønnhet er det mye å si for et hus som nekter å rette oppmerksomhet mot seg selv. "Fremfor alt føles det naturlig," sier Pennoyer. "Ingen kunne se på dette stedet og si:" Det går nabolaget. ""

instagram story viewer