Steven Harris og Lucien Rees Roberts’s Spacious New York City Loft

Arkitekten og interiørdesigneren utstyrte sitt overdådige Tribeca-loft med møbler og innredning fra det 20. århundre

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i april 2014-utgaven av Architectural Digest.

Hvis du kunne gjøre det hele - ditt hjem, ikke ditt liv - hva ville du endre? Så perfekt som vi prøver å lage stedene våre, lykkes vi aldri helt. Ville det ikke vært bedre om takene bare var noen centimeter høyere? Eller gulvplankene litt bredere - og kanskje en mørkere nyanse?

Noen fikser disse tingene. Noen gjør ikke - eller kan ikke. Sistnevnte var absolutt tilfelle for arkitekt Steven Harris og hans partner, interiørdesigner Lucien Rees Roberts, i studioleiligheten deres på Manhattan, hvor de bodde sammen i nesten tre tiår. Hjemmet hadde noen fantastiske aspekter. Den ble leiestabilisert, og hovedrommet var stort og perfekt proporsjonert - 24 fot langt og 18 fot bredt, med tre vinduer og 12 fot tak. Problemet? Det ene herlige rommet var i utgangspunktet det, med et kompakt kjøkken, lite bad og vindusløs sovealkove.

For seks år siden fant Harris og Rees Roberts en lovende oppgradering i en Tribeca loftbygning: en 1600 kvadratmeter stor gulvgjennomgang som var mer enn dobbelt så stor som studioet. Det var også et flott sted, rett over gaten fra kontorene deres firmaer deler. Men det som gjorde leiligheten virkelig ideell var at den lot dem beholde den høyt elskede gamle - liksom. Det er fordi det nye stedet, som måler omtrent 25 meter bredt og har tre gatevendte vinduer, er tillatt dem den nye muligheten til å gjenskape sitt tidligere rom, som en nådig stue i den fremre tredjedelen av loft. Det var deres forrige hjem som de alltid drømte om at det kunne være.


  • Bildet kan inneholde møbler rom stue innendørs bord salongbord sofa og teppe
  • Bildet kan inneholde sittende menneskebekledning Klær Tregulv Kryssfiner Overfrakk Suit Coat Bukser og sko
  • Bildet kan inneholde møbler bordrom innendørs stue interiørdesign bokhylle stol og salongbord
1 / 7

Hvit eikepanel linjer stuen, som er utstyrt med en sofa i en Nancy Corzine silke fløyel og et par vintage svenske svingstoler; det store kunstverket på staffeli er av Rees Roberts bror Marcus, trestolstolen fra 1952 er av Jorge Zalszupin, og teppet er marokkansk.


Mens studioet hadde malt Sheetrock-vegger, er den nye stuen foret med paneler av sandblåst hvit eik (en hyllest til Art Deco-giganten Jean-Michel Frank), med peis innarbeidet oppsettet. "Da vi var ferdig med å designe denne leiligheten, føltes det umiddelbart som det samme stedet vi hadde bodd i flere tiår," sier Harris. "Den har samme proporsjoner, de samme vinduene. Det sidebordet med Madonna-statuen er i samme posisjon, det gateleg-bordet var akkurat der. Det er virkelig kjennskap. "

Mens det å perfeksjonere fortiden var parets største utfordring i stuen, presenterte resten av leiligheten andre vanskeligheter. Selv om det er mye større enn deres tidligere hjem, er loftet på ingen måte så ekspansivt som mange av interiøret de har designet for klienter. Likevel ønsket paret å glede seg over det Harris kaller "våre største hits" fra disse prosjektene. De ønsket en spisestue som var egnet for et anstendig størrelse middagsselskap, et bibliotek med plass til alle bøkene deres, et velutstyrt kjøkken, en mester suite med skapene hans og hans, et kontor, et gjesterom og et område hvor en kunne trekke seg tilbake for litt privatliv - et sted å lese midt i natt. Og de ønsket å gi leiligheten en følelse av klassisk italiensk symmetri, ekko de tre vinduene i frontrommet.

Løsningen er ganske genial. Gjestekammeret, med eget bad, fungerer også som kontor og tilfluktssted, mens hovedsuiten er akkurat stor nok til å passe formålet. "Det er plass til en king-size-seng med nattbord," sier Harris. "Alt annet er overflødig." Skap er imidlertid rikelig, og badekaret føles komfortabelt romslig.

De tre døråpningene i frontrommet og en speilvendt gang i nærheten av hovedsoveromstrakten lys gjennom leiligheten til sitt hjerte, et vakkert bokforet rom som fantasifullt og imponerende består av en bar, bibliotek og spisestue område. Fra et enkelt cookie-tynt stykke jacaranda-tre - paneler berget fra en Oscar Niemeyer-designet hjem i São Paulo — Rees Roberts utviklet et elegant spisebord i en sjarmerende uregelmessig dråpe form. "Det har plass til opptil ti," sier Rees Roberts, "men i New York har du sjelden et jevnt antall middagsgjester, så det har plass til enhver mulig konfigurasjon."

Det beskjedne kjøkkenkroken, som er utstyrt med et Bertazzoni-utvalg og et par undercounter-kjøleskap, er i stand til å slå ut mat for en mengde. Paret utvidet kjøkkenskapet, som står overfor i bronsehudte harpikspaneler på 1960-tallet og toppet med fossilt stein benkeplater, inn i biblioteket / spisestuen, hvor det skjuler ekstra kjøleskuffer og oppbevaring av potter og panner.

Mens oppsettet er en studie i gjennomtenkt, omhyggelig design, tar innredningen det til et annet nivå. Møblene inkluderer eksepsjonelle eksempler fra armaturer fra det 20. århundre som Milo Baughman og Jacques Adnet, samt stykker av Rees Roberts som fremkaller klassikere av Gio Ponti og Frank. Kunsten er også slående, og omfatter trykk av Georges Braque og Fernand Léger sammen med flere verk av Rees Roberts og hans talentfulle familiemedlemmer. Alt viser en bemerkelsesverdig grad av smak mens den beholder sin unikhet, en balanse som ikke er lett å oppnå.

"De mest interessante områdene for meg er idiosynkratiske, andres besettelse," sier Harris, "og det er det jeg elsker om dette stedet."

I slekt:Se flere kjendishus i AD

instagram story viewer