Ike Kligerman Barkley oppretter en nyklassisistisk bolig i Virginia

Arkitekten hyller sørlige arkitektoniske tradisjoner i et historisk Virginia-landskap for hjemmet til interiørdesigner Renée O'Leary

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i juni 2008-utgaven av Architectural Digest.

I noen kretser kan det å ha flere personligheter bli sett på som en psykologisk lidelse, men i arkitektur kan det være bra.

Da New York-firmaet Ike Kligerman Barkley fikk i oppdrag å tegne et hus i Virginia hesteland, trakk flere hensyn arkitektene i komplekse og motstridende retninger. Thomas Jefferson, Monticello og den palladiske tradisjonen med plantasjehus tynger fortsatt tungt på den kollektive arkitektoniske psyken. Likevel, i mer spesifikk sammenheng med Green Springs Historic District, et beskyttet jordbrukslandskap, er de fleste bygninger beskjedne våningshus. Mens huset måtte holde seg selv på et 1000 hektar stort område innenfor den historiske landtilliten, kunne det ikke overvelde tomme hekkere som trakk seg tilbake fra New York for å bo i et landskap de ikke hadde tenkt seg dominerende. "Vi ønsket noe som ville passe inn i området," sier Renée O'Leary, klienten, en profesjonell designer som gjorde interiøret. Hun og mannen hadde tidligere jobbet med arkitektene på hjemmet deres i Connecticut.

Landet, da, med bølgende åser, beite, innfødte sedertre og en 10 hektar stor innsjø, så uskyldig ut - og stort nok til å håndtere omtrent hva som helst — men det var faktisk et flerverdig nettsted belastet med motstridende forventningene. Å montere det i en sammenheng polarisert mellom herregård og våningshus betydde å multiplisere dets arkitektoniske personlighet. Det store huset måtte være lite, underbygd for et veldig stort stykke land, og det måtte være betydelig, men likevel diskret. "Vi ønsket å gjøre noe passende, noe som ville sitte lett på landet," sier Thomas Kligerman, en av firmaets tre partnere. Kundene trengte et hestefjøs, et som også kunne skjule kattene og hundene paret pleier.

"Det var det første huset i alle størrelser i dette området siden 1880-årene, så vi følte mye press for å bygge noe som var verdig innstilling, "sier ansvarlig partner Joel Barkley, som er født og oppvokst i Sør og som så ut til å puste en sørlig aksent i prosjekt. Kompliserende - og berikende - oppgaven var ruinen til Hawkwood, et hus i toskansk stil før borgerkrigen, designet av den fremtredende New York-arkitekten Alexander Jackson Davis. "Det er rett over veien, så det er en direkte visuell forbindelse," legger Barkley til. "Siden det er en ruin, er det en slags romantisk sans her, en nostalgi, som jeg ønsket å forfølge."

Barkley brakte andre ytre bekymringer for å avveie designens karakter: "Å rømme til landet fra byens liv får meg til å tenke på Virgil og hans Bucolica," han sier. "Jeg ønsket å bygge på det klassiske idealet om å søke tilflukt i det pastorale landskapet, et sivilisert tilbaketrekning som ville stå i kontrast til den brutale virkeligheten av den store varmen her og den harde leirejorda. Jeg tror sørlig arkitektur kan være så kraftig fordi den er som en hvit mirage i en grønn verden. "

Arkitektene drev i hovedsak ånden fra stedet for å forme designet, men ante finesser av landet, været og nær og fjern historie betydde at ingen enkelt form kunne legemliggjøre alt hensyn. Barkley valgte flere former i stedet for en, og skapte en episodisk struktur med en fortelling i stedet for å støpe bygningen som et enkelt bilde bygget på et enkelt tidspunkt. Husets midtpunkt er en stuccoed, malaktig inngangspaviljong med en august portico med fire kolonner. Taket skråner ned til et klaffbordvedheng, som ser ut som om det ble lagt til av påfølgende eiere i mer ydmyke omstendigheter. På den andre siden av portikken er det en litt større fløy med høye, aristokratiske, trippelhengte vinduer, som igjen støter mot en to-etasjes klaffbygning som leser som et våningshus. Baksiden åpner til en annen-etasjes veranda over et galleri brolagt i murstein. En buet porte cochere kilder til en ren, pekende enkel to-etasjers, gresk revival-stil struktur som minner om små landkirker.


  • Ike Kligerman Barkley ansatt neoklassiske og engelske presedenser i å skape en Virginia-bolig for interiør ...
  • Merknader Joel Barkley Den hvite, nesten greske, alvorlighetsgraden av arkitekturen gir en miragelike effekt i den varme jordiske ...
  •  Inspirert av arkitekt Harrie T. Lindeberg John Ike snudde husets greske fronton på siden for å skape ...
1 / 9

Ike Kligerman Barkley ansatt neoklassiske og engelske presedenser i å skape en Virginia-bolig for interiørdesigner Renée O'Leary og hennes mann.


Huset kan være stort på 6500 kvadratmeter, men det er beskjedent i stedet for stolt stort, og det virker enda mindre fordi arkitekter har brutt helheten i en vandrende, sjarmerende sammenkobling av seksjoner som uttrykker forskjellige historiske perioder og sosiale forhold. Barkley gjorde huset med vilje usymmetrisk, men han forklarer at det er sammensatt av "lokalt symmetrisk objekter som danner et slags virvar utenfor ethvert normalt hierarki. "Hvert segment er bare ett rom dypt, uten korridorer. "Jeg maksimerte overflaten for å få mange vinduer, vind, utsikt og sollys," sier han og bemerker: "Det er ikke den billigste måten å bygge et hus på."

For å tilføre mangfoldet mer mangfold, designet partner John Ike den nærliggende låven som en steeplelike bygning, inspirert av helt andre kilder. "Vi tok tak i ideen fra en arkitekt fra begynnelsen av det 20. århundre ved navn Harrie T. Lindeberg, som sannsynligvis selv tok det fra engelske strukturer, forklarer Ike. "Vi ønsket å lage en enkel, ikonisk form."

Stallen legger til et annet kapittel i fortellingen om eiendommen. Den geometrisk abstrakte, akutt trekantede strukturen huser tak- og matrommene og 28 boder for Renee O'Leary's hester, samt en vindeltrapp som fører opp til en leilighet for brudgommen, i gavlen, der det er en bratt, 60-graders tonehøyde. Arkitekten knytter låven visuelt til hovedhuset via Galvalume-taket og den spanking-hvite malingen.

Til tross for det vakre utvendige fasongformene i hovedhuset, flyter interiøret med letthet og logikk. En høy, imponerende entré med svart-hvitt rutemarmorgulv fører rett ut et bibliotek sentrert på en verdig skillevegg av hvit støping som feirer utsikten gjennom en høy vindu. Til venstre ligger hovedsuiten og til høyre stuen, med spisestuen utenfor. Alle offentlige rom, sammen med master suite, er i første etasje. De andre tre soverommene ligger i andre etasje. Når paret ikke har gjester, er det i utgangspunktet et hus med 1 soverom i første etasje.

"I hver jobb jeg gjør prøver jeg å tenke på tre adjektiv for å beskrive intensjonene mine, og her var de stilig, komfortabel og autentisk, sier O'Leary. Hun understreket komfort og uformellhet fordi paret holder dørene åpne 10 måneder av året, og frittgående hundene stikker innom på uformelle besøk og streifer gjennom huset. I denne historiske sammenheng med Virginia, må du se to ganger for å innse at designeren kutter kant med moderne stykker, for eksempel spisebordet med en gipsplate og et patinert stål utgangspunkt. Til tross for tradisjonelle stoler, er linjene generelt rene og mykt oppdaterte, lett av naturlige materialer.

O'Leary karakteriserer stilen som "varm moderne", og paletten hennes - gresskar i stuen, Clydesdale brun i biblioteket og eukalyptus i spisestuen - varmer virkelig interiøret. "Når vi først innså at utsiden skulle ha søyler, at det ville være et hvitt hus med svart dekor, visste jeg at vi ville ha mye farger inne," forklarer hun. "Jeg var interessert i kontrasten."

I tillegg til de mange arkitektoniske personlighetene, var det flere designstemmer som arbeidet i konsert fra begynnelsen. "Vi valgte kontaktpunktene våre og prøvde å ikke ha for mange ting å se på," legger O'Leary til. "Jeg spurte Joel om han designet utenfra eller innvendig, og han sa at det hele kom sammen. Slik gjorde vi hele huset. Eksteriøret, interiøret og innredningen kom sammen. "

instagram story viewer