Et Hugh Newell Jacobsen Napa Valley-hjem

I de solkyssede åsene i Napa Valley, realiserer en medieentreprenør i San Francisco sitt livslange ønske - et hus bygget av hans arkitektoniske helt

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i juli 2015-utgaven av Architectural Digest.

Langt før vingårder og villaer forvandlet Napa Valley, var den berømte delen av California vinland full av tradisjonelle gårdsbygninger, hvorav noen fremdeles står og fortsatt brukes til originalen funksjon.

Det var til denne jordbrukshistorien at Hugh Newell Jacobsen og sønnen Simon - som sammen leder Washington, D.C., firma Jacobsen Architecture - så ut da de godtok en kommisjon for å designe et hus der. Når de konsulterte arkivbilder fra Library of Congress, fant de Napa-folkespråket på begynnelsen av det 20. århundre å være spesielt konsonant med deres signaturstrukturer.

Klienten deres viste seg å være langt foran dem. Jeff Atlas, grunnlegger av San Francisco-baserte Involved Media Group, som spesialiserer seg på partnerskap mellom ideelle organisasjoner og selskaper, hadde anskaffet eiendommen hovedsakelig. å realisere en drøm han hadde hatt siden barndommen: å få Hugh Newell Jacobsen til å designe et hus for ham, i et landskap som er kompatibelt med arkitektens særegne geometrier.

Atlas innrømmer en nesten livslang besettelse av den eldste Jacobsen, som startet firmaet sitt i 1958 og senere ble sammen med sin sønn. “Med unnskyldning til Elendighet, Jeg er Hughs nummer én-fan, ”kvitterer Atlas. "Han er min favorittarkitekt, og jeg har ikke et sekund." Atlas var en annen Washingtonian, og ble fascinert av bygninger som vokste opp og fulgte Hughs arbeid med en beundring som var uvanlig for et barn. De to møttes til slutt sosialt for 16 år siden. Under lunsj snakket de lenge om deres felles lidenskaper, fra kunsten til Josef Albers og Gene Davis til Luberon-regionen i Sør-Frankrike. Forbindelsen satt fast. Og da Atlas bestemte seg for å bygge et hus i Napa mer enn et tiår senere, meldte arkitekten seg lett på prosjektet.

For Jacobsens, som ofte blir bedt om å jobbe i en ganske omfattende skala, var kommisjonen - bare 1750 kvadratmeter - ganske beskjeden. Men de nærmet seg utformingen av hjemmet med to soverom med sin vanlige strenghet og stil. "Vi bygger, i mangel av et bedre begrep, paviljong-stil," sier Simon, med henvisning til firmaets varemerke samlinger av en-etasjes volumer med gaveltak i 45 grader ("den enkleste formen", han observerer). I dette tilfellet oppfattet de den kompakte planløsningen som to kryssende akser. Tilgang via en rett sti med blåsteinsbelegg, fører inngangen direkte til det store rommet, bestående av stue og kjøkken / spisestue. Oversvømmelse av dobbelthøydeområdet med lys er dormere og vinduvegger, sistnevnte rammer panoramautsikt. Vinkelrett på. inngangen er en lang gang (eller "gate", som Simon beskriver det) forankret i hver ende av en soveromsuite.


  • Designet av Jacobsen Architecture og kalt Birdhouse, Jeff Atlas, hjemmet til hjemmet, har utsikt over vingårder i Californias ...
  • Atlas står på terrassen ved bassenget
  • Blåsteinsbelegg fører til hovedinngangen
1 / 10

Helgenhjemmet til Jeff Atlas er designet av Jacobsen Architecture og kalt Birdhouse, og har utsikt over vingårder i Napa Valley i California. Knoll-møbler blander seg i stuen, inkludert Marcel Breuer-stoler og Mies van der Rohe cocktailbord og krakker; kunstverket er av Gene Davis, sofaen er av RH, og teppet er av Stark.


"Hvert rom er sin egen lille bygning," sier Hugh. “I stedet for en monoblokk er det en samling skjemaer som er koblet sammen. Hver visning er forskjellig, og hvert rom er like viktig som det forrige. ” Tilføyer Simon, “Mange arkitekter starter med det ytre og håper alt passer inn. Vi designer fra innsiden og ut, begynner med en intuitiv formell planløsning og snur den tredimensjonalt slik at volumene smaker rett inn i hverandre. ”

I ekte Jacobsen-ånd er boligen en øvelse i presisjon og reduksjon, fra den skarpe klaffkanten til fraværet av eksteriør utsmykninger og innvendige lister til plassering av bryterplater og dører trekker ti inches lavere enn standard, og fremhever den 22 meter høye katedraltak. Det går videre: De hvite skapene og skapdørene trekker seg inn i veggene, effektiviserer overflater og maksimerer innvendig plass. "Objekter truer navigasjonen i et rom," bemerker Simon. “Vi er i ferd med å dele opp. Alt er her, men alt er fjernet. "

Selv om firmaet vanligvis håndterer alle aspekter av innredningen i tillegg til arkitekturen, hadde Atlas tilsyn med møblene selv. "Jeg ønsket å gjøre min egen innkjøp og kjenne historien bak alt," forklarer han jakten på samlekvalitet stykker, blant dem vintage Marcel Breuer Wassily-stoler, et Milo Baughman-bord og lamper av Peter Hamburger og Cedric Hartman. Hovedsoverommet Eero Saarinen lenestol og Florence Knoll benk beholder begge sine originale stoffer (henholdsvis mohair og semsket skinn). I det store rommet polstret Atlas en serie Mies van der Rohe Brno spisestoler i et blå Knoll-stoff for å matche skinnet på et par Barcelona-avføring.

Stamtavleblandingen er ganske passende i Jacobsens elegant minimalistiske interiør. «Jeg vil aldri gå på akkord med Hugh og Simon. kreativ visjon, ”sier Atlas. "Alt jeg fant på løp jeg forbi dem." En slik ide var det han kaller Birdhouse, et skur for bassengutstyr som er smart utstyrt med en sirkulær lamellventil og en stor abbor. Del Claes Oldenburg-inspirert skulptur, delvis arkitektonisk dårskap, har bygningen blitt en avgrensende markør for eiendommen: Birdhouse er nå Atlas navn for hele eiendommen, som inkluderer rader med Cabernet Sauvignon-druer høstet av en lokal vinmaker.

“Målet mitt var å bestille et viktig eksempel på Jacobsen-arkitektur - for å se hvordan det beste av firmaets designelementer kunne passe inn i en relativt liten pakke, sier Atlas overrasket over sitt gode formue. "Hvor ofte blir barndomsdrømmer realisert?"

instagram story viewer