Se hvordan J. Randall Powers forvandlet et hjem fra Houston til en ultra-raffinert bolig

Med skreddersydde fresearbeid og foredling av detaljer, omarbeider interiørdesigneren et generisk hus fra 1990-tallet som en kunstfylt triumf

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i november 2012-utgaven av Architectural Digest.

Å kaste overdådige fester pleide å være hjemmet til Houston interiørdesigner J. Randall Powers. Cocktailer til 175 av hans nærmeste og kjære var vanlige, mens juletid betydde fêtes for dusinvis til. Til slutt begynte imidlertid maddemengden å falle. Det gjorde også det kjølig elegante huset - dekorert med kapper i rustfritt stål, Cy Twombly-tegninger og Han-dynastikkrukker på Lucite-sokkler - at han og investor William L. Caudell hadde okkupert i noen år.

"Det føltes mer som forbruk enn å samle," minnes Powers om de fantastiske omgivelsene. “Vi hadde fem Poillerat-gulvlamper, men jeg elsket bare en av dem. Og hvor mange Jansen-bord kan jeg finne og bruke? ” Han og Caudell var også enige om at bassenget deres var en unødvendig ekstravaganse; når alt kommer til alt, sommerer de i Vermont. Og trengte de virkelig en plen? "Vi ønsket noe litt mer brukervennlig," sier designeren. "Mer et hjem enn et underholdende palass, et sted vi kan låse og forlate."

En stund var det en kjær dagdrøm, men en dag foreslo en Powers-klient, en entusiastisk beundrer av dekoratørens elegante bolig, å kjøpe den, stort sett møblert. Tilbudet var for godt til å nekte, og plutselig ble Caudell og Powers lansert på et presserende oppdrag for å finne en ny adresse.

Som flaks ville ha det, var frelsen bare noen kvartaler unna, i et livlig, luksuriøst nabolag kjent som Greater Uptown, der mennene oppdaget et rødt murhus på 5200 kvadratmeter bygget av en utvikler sent 1990-tallet. En av fire vagt strukturer i georgiansk stil som vender mot en felles gårdsplass i et ryddig inngjerdet kompleks, hadde den tre etasjers eiendommen med fem soverom heldigvis praktisk talt ikke noe land å vedlikeholde. Caudell likte ikke sine indre detaljer, men paret trengte sårt et sted å bo. Powers var spill: "Jeg elsker å ta et hus og rive det opp." Omfattende renovering var påkrevd fordi “alt var latterlig utenfor skala eller utenfor sentrum eller bare ikke riktig, forklarer designeren og bemerker at spesifikke hus vanligvis mangler arkitektoniske finesse. "Bygherrer ansetter ofte interiørdesignere, som teknisk sett kan planlegge planene, og deretter få en ingeniør til å overvåke konstruksjonen."

Rundt 14 måneder etter at mennene overtok (de bodde i en utleie i mellomtiden), hadde den en gang estetisk vanlige boligen blitt gjort bemerkelsesverdig sofistikert. Selv om utformingen av første etasje forble intakt, ble andre etasje tenkt på nytt. Ett soverom er nå et kontor, mens et annet fungerer som et fjernsynsrom som Caudell and Powers, bekreftet Anglophiles, kaller den øvre salongen. De tilstøtende hans-og-hennes-badene fra den originale master-suiten ble kombinert til et nådig master-bad og påkledningsområde for Powers, mens Caudell fikk en kjekk suite av seg selv nede i gangen, komplett med en nyklassisistisk himmelseng av bleket eik og skikkelig sjekket tepper. "Jeg sovner tidlig, og Bill liker å se på TV til midnatt," sier Powers og legger til det for å dempe etter middagstid polstret han veggene i salongen, som ligger an mot soverommet hans, i en moderat skalert bomull rutete. Det er også en gjestesuite i sovende tredje etasje, tilgjengelig via heis.


  • Krefter fikk stuen til å virke større ved å fjerne bokhyller og fôre nisjene med speilglass
  • Stuen
  • Dekoratør J. Randall Powers i Houston-hjemmet han deler med investor William L. Caudell
1 / 19

Krefter fikk stuen til å virke større ved å fjerne bokhyller og fôre nisjene med speilglass; han plasserte et abstrakt maleri fra Judith Godwin over en kalksteinskappe og grupperte verk av Cy Twombly over en av George Smith-sofaene; den hvite lenestolen er av Schumacher, den kalkede avføringen er av André Arbus, og både teppet og gulvbelegget er fra Stark.


Ennobling forbedringer av arkitektoniske detaljer tar ting opp et betydelig stilistisk hakk. Ovenpå og nede er nye gulv i fransk hvit eik skarpt farget og fått glans i skinnlakk, med dører i georgisk stil laget på stedet og lakkert for å matche. Paneling og cove gesimser - alt kvernverket ble designet av Caudell, en arkitekt manqué - gir en spesiell atmosfære som Krefter har løsnet med et avstivende utvalg av samtidskunst, Navajo-inspirerte tepper og svimlende engelsk og fransk forgylt tre antikviteter. Ubeskrivelige mantler ble erstattet med rikt vene marmorplater eller slående steineksempler skåret i stort sett tradisjonelle franske stiler. Han bestilte også skreddersydde skjermdører i kinesisk Chippendale-stil.

I noen tilfeller resulterte Powers streben etter perfeksjon i tilsynelatende mindre justeringer som gjør et stort inntrykk. En peis ble flyttet seks inches til høyre for å sikre at den var sentrert riktig. Det tidligere funksjonsløse taket i spisestuen ble hevet slik at Powers kunne innlemme kjekke kryssende bjelker. I tillegg var noen dører vegger over, inkludert en som forbinder spisestuen og kjøkkenet, en endring som øker personvernet til rommet, der det er forgylt Stoler i regency-stil som en gang prydet den beryktede saudiske våpenhandleren Adnan Khashoggi’s overdådige yacht, * Nabila, * skinnende blant gåtefulle kunstverk av Twombly og Julian Schnabel. Å utrydde passasjen betydde også at måltider som ble servert i spisesalen måtte skyves gjennom entreen, men Powers insisterer: "Det er bare noen få ekstra trinn." I alle fall er den veien sjelden krysset. I dag graverer han og Caudell - ofte med en håndfull venner - til et Queen Anne-bord i det staselige kjøkkenet og drikker drikke ved peisen i det tilstøtende sittegruppen. "Jeg blir nervøs når vi har mer enn åtte til middag," sier designeren.

Men dette misunnelsesverdige bostedet har fremdeles noen tilpasninger. Caudell hadde håpet at inngangshallen med dobbel høyde ville bli brolagt med belgisk blåstein fra 1600-tallet, men Powers ville bare at konstruksjonen skulle være over slik at de kunne flytte inn. I dag mener han at han ikke burde vært ganske så forhastet. "Stone ville ha gitt mer dybde," bemerker designeren. Å installere et nytt gulv er imidlertid uaktuelt. Et sjablongmønster, har han konkludert med, vil gjøre det ganske pent.

[#cneembed: script / playlist / 580e4287fd2e615253000019.js? autoplay = 1 & dempet = 1] ||||||

instagram story viewer