Tour et moderne bassenghus i Connecticut

Et moderne bassenghus av SPaN arkitekter smelter sømløst inn i en skogkledd New England Estate

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i august 2012-utgaven av Architectural Digest.

Det var ikke noe basseng på eiendommen Westport, Connecticut, da de kjøpte den for fem år siden, bare en plen og en hage bak et steinhus i kolonistil. Men eierne og deres fire barn, svømmere alle - øynene åpnet under øyferier, kropper akklimatisert til lange runder - visste at de trengte en. "Vi var på Hawaii og vi så et basseng på 70 meter," sier ektemannen og stikker av og går seg vill i minnet om rolige ettermiddager, barn som spruter i solen. Dermed begynte tankene om arkitektoniske forbedringer hjemme.

Bassenget i deres forrige bolig hadde målt 40 fot langt, et standard inngangsnummer. Dessuten manglet den ekstra funksjoner, både romantiske og utilitaristiske, som kunne avgrense den til trening og underholdning og heve den til en destinasjon i hagen. Så da de flyttet, så familien ikke bare en oase, men et bassenghus. Det ville være et boblebad for samling og samfunn; en peis, som faren forklarer, "for å bringe funksjonalitet til natten"; og en dusj, utendørs hvis de kunne svinge den, som den de husket med glede fra en tur til Bali.

Coastal Connecticut tilbyr selvfølgelig ikke alltid de samme dagene og dagene som Jimbaran Bay. "Våre kunders ideal var å ta dette tropiske innendørs- og utendørsrommet og bringe det tilbake til Westport," sier Karen Stonely fra arkitektfirmaet Manhattan. SPaN, som ble siktet for prosjektet etter at hun og Peter Pelsinski, hennes ektemann og rektor, møtte huseierne i et bryllup i Maine.

En annen utfordring var å få strukturen til å passe inn i omgivelsene. Alle var enige om at tilskuddet skulle være nytt i stil, og allikevel sto det gamle eføybelagte huset der på motsatt side av plenen, klar til å kollidere estetiske horn med ethvert arkitektonisk uttrykk som gikk for langt et jorde. Men Stonely, Pelsinski og Jean-Gabriel Neukomm, firmaets tredje rektor, er gjennomtenkte utøvere som har bygget sitt rykte ved å designe bestemte moderne boliger i omgivelser som ikke alltid er innbydende for friske skjemaer. "Vi hadde lange samtaler om hva det vil si å være moderne," sier Stonely om møtene sine med klienter, der de kom til forståelse om hva som ville fungere i sammenhengen - og hvor de skulle tegne køen.


  • Et bassenghus i Westport Connecticut designet av New York City arkitektfirma SPaN utmerker seg av feltstein ...
  • Vinduer og skyvedører av Duratherm vedlegger den innendørs stuen hvor en Jeff Zimmerman-skulptur vises på ...
  • Krakker av Chista er gruppert før peisen i det sunkne samtalerommet kurvene er av Calvin Klein Home
1 / 4

Et bassenghus i Westport, Connecticut, tegnet av arkitektfirmaet SPaN i New York City, utmerker seg med feltsteinvegger og en lamell sedertre pergola. På blåsteinsterrassen er sjeselongene av Janus et Cie; landskapsdesignet er av Rutherford Assoc.


Løsningen lå i et komplementært materialvalg. Etter mye leting fant arkitektene feltstein som passet hovedhusets fasade til perfeksjon. Steinen er nå stablet i tykke brygger i de fire hjørnene av en lav rektangulær struktur og komponerer en bakvegg som har en utepeis i den ene enden. Overhead er sedertrebjelker stilt opp med beundringsverdig presisjon for å fullføre en skyggeleggende pergola, og dyktig senket i ipe terrassebord ved ildstedet er en samtalegrop, gulvet er på samme nivå som vannet i boblebadet og bassenget.

Bybyggekoder begrenset mengden faktisk innendørs plass som kan opprettes på nettstedet. Så den lille enkeltstuen ble lagt ut med stor omhu - innredet med en vevd skinnbenk, en Poul Kjærholm lenestol og et cocktailbord laget av en solid teakstamme. En amorf Jeff Zimmerman-skulptur av gyldent glass smigrer den eksponerte steinen og de strenge glassveggene. Og skjult i murverket er en mosaikkflislagt dusj, beskyttet mot vind og regn med et skjult takvindu som lurer øyet nok til at det virker virkelig utendørs. Arkitektene er spesielt stolte av dette rommet og sammenligner det rike lysspillet med en James Turrell-installasjon. Og klientene er enige; det er en av deres favoritt ting ved bassenghuset. I tillegg til boblebadet som lar foreldrene suge mens de overvåker barnas høye jinks, peisen som trekker familien ute selv om vinteren, og følelsen av glede og ro som kommer av å ha et feriemål i seg selv Hagen.

instagram story viewer