Alexa Hampton blander klassisk med moderne i hennes families hjem i New York

Ved å sette sine elskede nøytraler til side, forsterker dekoratør Alexa Hampton den unge familiens Manhattan-bolig med rike farger og livlige mønstre

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i april 2015-utgaven av Architectural Digest.

Familien min må ha vært veldig, veldig bra i 2013. Utpakking av gaver en kald julemorgen på Manhattan, barna mine fant en liten pakke uten kort; innsiden var en nøkkel.

Hva det åpnet var et mysterium. Etter en times forsøk på å løse gåten, observerte mannen min, Pavlos Papageorgiou, tilfeldig at nøkkelen lignet den til inngangsdøren vår. Våre små barn - tvillingesønnene Michael og Markos og datteren Kiki - og jeg, alle fremdeles kledd i pyjamasen, klatret inn i heisstuen og prøvde hver lås. Ingenting åpnet. Drat.

Pavlos påpekte da at - som en konsekvens av at vi noen år tidligere hadde slått sammen vår opprinnelige lille førkrigsleilighet med en annen - hadde vi tilgang til en andre heishall. Nok en gang prøvde barna og jeg nøkkelen i alle tilgjengelige låser. På den siste snudde tumblerne og døren åpnet seg, og avslørte julenissens gave: en liten flat fylt med røde buer på veggene. Kombinert med vårt og ombestilt, kan det skape et hjem vi kan bo i for alltid, som leiligheten min sent far, dekoratør Mark Hampton, og moren min, Duane, kjøpte året jeg ble født og hvor hun fortsatt bor. Den gaveinnpakket firkantede filmen kom også med en uventet historie: Det viser seg at Michael hadde bedt julenissen om mer plass etter å ha sett Miracle på 34th Street. Så takk, nissen. Takk, Michael. Og takk, Twentieth Century Fox!

Å planlegge et forutsigbart permanent hjem gir deg en lisens, kanskje til og med et mandat, til å leve bare med det du virkelig elsker. For meg betyr det klassiske detaljer. Arkitektoniske fragmenter à la Sir John Soane. Grand Tour suvenirer. Landskapsmalerier av Julian Barrow, trykk av Giovanni Battista Piranesi og Hector d’Espouy, og fotografier av Massimo Listri. Tigerstripet silkefløyel og tepper i antilope-flekk. Irsk matte. Marmor mantels. Louis XIV og XVI møbler, ekte eller ikke. Og antikviteter fra Regency, Empire og Napoléon III.

Siden jeg også elsker - og vil leve lykkelig sammen med - familien min, måtte jeg også vurdere deres ønsker, i det minste litt. Pavlos ba om kart, en grønn spisestue (hvem vet hvorfor), et tooto-toalett i badekaret hans (jeg er personlig en tilhengere av Gerbers flushometer), og en hette som ventilerer utenfor i stedet for å sirkulere. Bygningsdepartementet i New York hadde forskjellige ideer om panseret, men jeg klarte de tre andre, og sist gang jeg sjekket, ville det fremdeles tjene meg en bestått karakter. Kiki ønsket et grønt soverom, noe som ikke var noe problem, og guttene sa at de gjerne ville være internasjonale fotballstjerner - beklager, ikke avdelingen min.


  • Klassisk møter moderne i familierommet i den nylig renoverte Manhattan-leiligheten med interiørdesigner ...
  • Hampton står i stuen ved siden av falske bokhylledører med spines av Dummy Book Co. som åpner til spisestuen
  • Gipsmedaljonger av romerske keisere er montert på veggen til den ene siden, og wainscot er papiret med digitalt ...
1 / 11

Klassisk møter moderne i familierommet i den nylig renoverte Manhattan-leiligheten til interiørdesigner Alexa Hampton, bankmannen Pavlos Papageorgiou og deres tre barn. Skrivebordet er fra hennes samling for Hickory Chair, og hun designet også cocktailbordet (laget av Frederick P. Victoria & Son) og klubbstolen i Jansen-stil.


Å koble sammen de tre leilighetene ville nødvendiggjøre å angre mye av den forrige renoveringen. Det var netter hvor jeg ikke kunne sove for å tenke på det, så jeg tegnet forskjellige scenarier til jeg endelig trakk meg tilbake til sengs. Bestemme det perfekte opplegget var som å vri en løs tann om og om til den endelig spretter ut. Vårt tidligere hovedsoverom er nå spisestuen. Mitt nydelige eikeskap viste seg å være det perfekte stedet for et vakkert, om enn lite, gjesterom. Når det gjelder de tre små originale kjøkkenene, forvandlet jeg dem til en leilighets drømmetrifekta: et vaskerom, en bar og et spisekjøkken.

I et tiår hadde veggene våre hovedsakelig vært hvite, takket være ungdommens tøffe, så det å velge farger var en utfordring. Når Pavlos ba om en grønn spisestue, følte jeg meg ikke riktig med bare ett fargerikt rom, så jeg innkalte modigheten i meg, et spennende men skremmende forslag. Da det ristet ut, omfavnet jeg til slutt mørkegrønn (spisestue), blå (familierom og gjesterom), avokadogrønn (Kikis rom) og svart (kjøkkenet). For lettelse er salene malt beige, og stuen og hovedsoverommet er taupe. Men hvordan kan man relatere de nylig kromatiske rommene visuelt, spesielt de som kan sees gjennom åpninger eller koblingsdører? Arbeidet med Gracie tapetstudio, tilpasset jeg et sølvfarget naturskjønnt inngangsparti og la til toner hentet fra de andre rommene, slik at det fungerer som et snev av ting som kommer.

For å stramme forholdet mellom stuen og tilstøtende spisestue — de har sammenheng med doble dører briljant forkledd, er jeg ikke så beskjeden å rapportere, som bokhyller — Jeg jobbet med kunstneren Chuck Fischer for å tilpasse Mudejar-flisedesign til to varianter som vi digitalt trykket på lerret og brukte på rommene. wainscots.

Å observere renoveringseffekten på familien min har vært like fascinerende som muttere og bolter i prosjektet. Spisestuen er Hampton-Papageorgiou sentralt: Vi spiser og underholder der, men jeg liker også å jobbe ved bordet og til og med få håret mitt stylet der innimellom (badet mitt kan være perfekt, men det er det minuscule). Pavlos elsker inngangspartiet og gleder seg over sin rolle som et utpekt stadium for posten, juletreet og koffertene som blir pakket. Markos gikk inn i stuen en gang, uttalte den "mest vellykket", og gikk deretter ut. Kikis queen-size-seng begeistrer henne. Når det gjelder Michael, er han stolt av hver kvadratmeter på stedet, og føler at han er forfatteren av det hele. Som han på en måte er. Men jeg har skrevet et brev til nissen, i tilfelle jeg har fortalt ham at det ikke er behov for flere nøkler.

instagram story viewer