AD100 Studio Shamshiri og AD100 Commune Design gjenoppfinner et statelig Mark Hampton-hus

Studio Shamshiri og Commune Design jobber med sin subtile magi på et hus i Nord-California som opprinnelig ble dekorert av Mark Hampton for 30 år siden

Hastighet er en uforglemmelig del av livet i det 21. århundre. Nyheter reiser rundt i løpet av få minutter, hjulpet av de utallige teknologiske underverkene som nå dikterer tempoet i våre quotidian-ritualer. Instagram sender på godt og vondt øyeblikkelig maten folk spiser og severdighetene de ser. Amazon fortsetter å kollapse rommet mellom lyst og oppfyllelse. Og selv på arenaen for boligdesign kan man ikke unnslippe den skrøpelige trosbekjennelsen til Veruca Salt: "Jeg vil ha det nå!"

Malerier fra renessansetiden henger langs gesimser i stuen. Det tilpassede blå ombré-taket fremkaller himmelen; Meksikanske lysekroner.

Barmhjertig er det unntak. Et staselig og sjelfullt hjem i Nord-California tilbyr en overbevisende motfortelling til dyden til hastighet. Huset er kjærlig utformet i flere tiår og henter styrke fra de mange omsorgsfulle hendene som har formet dets unnfangelse og evolusjon. Historien begynner på midten av 1980-tallet, da en av de nåværende huseiere, deretter gift med sin første kone, la ut på en to måneders oppdagelsesferd for å studere noen av Italias viktigste palazzi og villaer. Sammen med ham fulgte arkitekten Ned Forrest og designeren Rory McCarthy, begge mangeårige venner.

Den italienske villaens eksteriør.

"Vi har egentlig laget fotavtrykket til huset mens vi var i Italia," husker mannen. “Vi fant inspirasjon i en rekke bygningstyper, inkludert klassiske Palladian-villaer. Men jeg ble spesielt tiltrukket av de enkle, elementære formene på våningshus og gods vi besøkte før renessansen. Vi brukte dagene på å se på arkitektoniske detaljer og målerom for å finne ut hvorfor de følte seg så riktige. Selv i de flotteste hjemmene føltes skalaen helt menneskelig, ”sier han.

I en stue med grønnvegg, en sofa iført en Tråder lin-blend snakker med et cocktailbord fra Richard Shapiro Studiolo og to ottomaner polstret i hestehårstoffer av Stark.

Etter at han kom tilbake til Nord-California, var huseieren og hans samarbeidspartnere - inkludert Ed Clay, en fin møbler produsent og håndverker - startet oppgaven med å designe et hus som er like i nåde og adel som det italienske forfedre. Senere i den fire år lange prosessen med å bygge huset kom den legendariske dekoratøren Mark Hampton inn i bildet. “Mark kom inn da vi begynte å komme i detaljer og arkitektoniske detaljer. Hans ekspertise og kunnskap om historie er skrevet i alle rom, ”bemerker ektemannen.

Hovedbadet har lenestol med geiteskinn. Vintage teppe.

Spol frem omtrent to tiår til 2010. Mannen, skilt et tiår tidligere, hadde akkurat giftet seg på nytt. "Vi startet et nytt kapittel i livet vårt, og vi ønsket å oppdatere huset for å uttrykke vår felles visjon," minnes hans kone. "Jeg hadde fulgt arbeidet med Commune i noen tid, og jeg var ivrig etter å jobbe med dem." Mannen hennes var mindre sikker. “Kommunestilen var ganske avvikende for meg. Jeg var ærlig talt ikke sikker på at de var de rette menneskene, ”innrømmer han. "Men jeg ble imponert over originaliteten og eklektismen i deres tilnærming, samt deres respekt for den opprinnelige Mark Hampton-designen."

Egendefinert hylle av Sam Orlando Miller.

Arbeider i tandem, Pamela Shamshiri, så rektor kl Kommune, og Roman Alonso, medstifter av firmaet, utviklet en plan for å fylle boligen med en forynget ånd, nøkkel til de unike personlighetene til deres klienter, samtidig som de opprettholder hjemmets patrisianer og gamle verden sjarm. “Det føltes virkelig som huset til en ungkar. Det trengte et senter, et hjerte, ”forklarer Alonso, med henvisning til designteamets opprinnelige fokus på det store omfangsrike rommet. "Vi prøvde å dempe omfanget av rommet og gi det en mye mer behagelig, intim følelse for familien," fortsetter Shamshiri. Den innsatsen inkluderte installasjon av en vokset wainscot i en jordisk nyanse av tobakk så vel som integrering av koselige polstrede sitteplasser og moderne design som tilpasser den estetiske rettigheten til eksisterende antikviteter. Alonso og Shamshiri gaosed også fargevalget med høye gule gardiner og en lysende ombré av blått og lavendel i det høye taket. Et enkelt, massivt Hechizoo-teppe forener spisestue og sittegruppe i rommet.

Et vintage meksikansk tekstil dekker gjestesengen.

Resten av denne første designfasen fokuserte på hjemmets soverom i øverste etasje, inkludert den utpreget rolige master-suiten, med sin polyglot-blanding av 1940-talls italienske glasslamper, en antikk venetiansk seng (en av ektemannens familiearvestykker), en gustaviansk konsoll og en monumental Serge Roche speilet skjerm. "Soverommet er selvfølgelig der to personer kommer sammen, så det var spesielt viktig å gjøre det nytt og optimistisk for å feire deres fagforening," bemerker Shamshiri. “Andre rom, som kjøkkenet, berørte vi ikke. De var perfekte, ”legger Alonso til.


  • soverom med himmelsplakat med topplister av ananas
  • spisestue med store lysekroner hengende og portretter på vegger
  • stue med wainscot på vegger
1 / 13
Hovedsoveromets venetianske seng er et familiearvestykke. Egendefinert dyne av Heldig; kashmir kaster forbi Frette; puter av et meksikansk tekstil; teppe fra Amadi.

Mer nylig har teamet på Studio Shamshiri, firmaet grunnlagt av bror-og-søsterduoen Pamela og Ramin Shamshiri, fortsatt å finpusse hjemmets mellomrom, inkludert konas kontor, gjestekvarteret og den røde spisestuen, nå kronet med en skulpturell moderne kandelaber av Sam Orlando Miller. I den grønne stuen, der huseierne trekker seg tilbake for drinker og samtaler etter måltidet, laget Shamshiri lysendringer i møbeltrekkene samtidig som du opprettholder grunnleggende kunst og møbler fra Hampton æra. ”Markens gardiner puttet på gulvet, mens Pams behandling svever litt. Det er som forskjellen mellom bjelkebukser og tynne jeans, ”minner mannen.

Ved å kartlegge domenet deres virker huseierne fornøyde med scenen for hjemlig lykke de har tryllet ut. “Vi var bare nygifte, og ble fortsatt kjent med hverandre da denne redesignprosessen startet. Etter hvert som vi har blitt tryggere i forholdet vårt, har huset utviklet seg for å gjenspeile livet. vi har skapt som familie, erklærer kona. “Du kan føle tilstedeværelsen til alle som har bidratt til å gjøre hjemmet vårt til et så varmt og gjestfritt sted. Det er talismaner med lykke og kjærlighet overalt. ”

instagram story viewer