100 AD: Dennis Wedlick

Vis lysbildefremvisning

Min praksis er basert på å bygge veldig små, veldig upretensiøse hus, "sier Dennis Wedlick, Manhattan-arkitekten og forfatteren av The Good Home. Så hvordan nærmet han seg redesignet av et viltvoksende, 5000 pluss kvadratmeter stort, helgefronthus på Long Islands østlige ende? Med et øye for den lille fordelen og en nådeløs motvilje mot hule innbildskheter.

Dette passet hans klienter - en kjent forretningsmann, hans kone og deres to tenåringssønner - som i utgangspunktet ville ha litt mer enn et nytt tak over huset, en elsket familiens retrett som Wedlick beskriver som "mer som en sjøranch." Men etter hvert som arkitekten møtte familien, selv etter at byggingen startet, vokste jobben og vokste til det utgjorde et nytt hjem - en tarmrenovering og en komplett utvendig makeover, som strekker seg over tre års intens samarbeid mellom kundene og deres designere.

"Jeg lovet dem at det ville forbli et veldig koselig, veldig hjemlig, veldig upretensiøst hus."

Teamet inkluderte interiørdesigner Julia Doyle. "En dag ringte jeg og sa: Vi skal gjøre noen ting med huset, og vi vil at du skal være med," husker hun. "Så var det, la oss legge til en kuppel; la oss slå ut kjøkkenet; utsikten er fantastisk, så vi trenger nye vinduer. '"Å kjøre det utvidede prosjektet var den ekstraordinære interessen for alle familiemedlemmer som tok plass i en komité for det hele som snart kom sammen for å godkjenne alle beslutning. "Vi pleide å spille et spill vi kalte Survivor," sier Wedlick. "Vi ville stå rundt og diskutere alle ledd - hele familien, sønnene, Julia, snekkeren. Den som vant var den overlevende. Og det var ikke alltid jeg! "

Likevel var det Wedlicks småhusfølelse av detaljer som bar dagen. "De elsket huset som det var, men de ønsket å gjøre det bedre," sier han. "Jeg lovet dem at det ikke ville føles veldig annerledes - det ville forbli et veldig koselig, veldig hjemlig, veldig upretensiøst hus." På utsiden ble ting holdt passe enkelt — hvite brett og grå helvetesild, et to-over-to mønster for å koordinere vinduene i mange størrelser, med lettelse fra det vanlige som kommer inn den svake krumningen arkitekten tillot seg å pynte utskjæringsendene og umerkelig i de litt tykkere dimensjoner enn normen til vinduslist. Andre effektive, men dårlige nyvinninger inkluderer den lette konvekse sløyfen i overflaten på de bergede gulvplankene, malt for å fange lyset, og bruk av høyglansmaling i taket, for å sprette lyset gjennom hus. Solen avsluttet jobben. "Det er i Hamptons, og du kan ikke få bedre sollys enn i Hamptons," sier Wedlick. "Hvis du var på et sted uten den solen, ville det ha vært bortkastet tid."

Det var i den praktiske, opplevelsesmessige menneskelige skalaen at renoveringen spilte ut. Her kom også lidenskapene til mannen, en samler av vintageverktøy, til spill. I den ene gangen, i en fløy viet barnas soverom, arrangerte Wedlick og hans samarbeidspartnere en del av samlingen hans på en perlebrettvegg bak en antikk arbeidsbenk. Men den samme håndlagde ånden dukker opp hele veien. Signaturbiter av eksotisk tre ble brukt til å skille flere av rommene. For å gi familierommet en rustikk kvalitet, har Wedlick et al. valgte bjelke-hemlock wainscoting. "Det er som et merke å si: Dette er et komfortabelt, barnelignende rom," bemerker han.

Wedlick påpeker også at de fleste interiørfinishene var eksperimenter. For eksempel har hver trapp et annet rekkverk - en har til og med to forskjellige. "Det var et spørsmål om hvor mye kunst og håndverk vi kunne få inn før det var for mye. Du skyver så langt du kan og trekker deg tilbake slik at det ikke kommer fra en annen planet. "

Det nærmeste med en fremmed tilstedeværelse på stedet - som var følsomt anlagt i innfødte blomster og busker av Margie Ruddick - er vindmølle dårskap som fungerer som et gjestehus. På oppfordring fra Doyle designet Wedlick en uhyggelig kompleks trapp for å erstatte vindeltrappen i den. Så var det snekkerens problem å trekke den av og vikle inn veggene i den indre åttekantede strukturen. "Det er noe bare noen som har Zen-kvaliteten til en steinmurbygger, kan gjøre," undrer Wedlick. "Når du er der, lurer du bare på hvordan fyren gjorde det."

Og hele tiden fikk resten av komiteen se over skulderen. "Jeg vil si at nesten alle treverk ble diskutert." Det er en farlig måte å designe på, men i dette tilfellet ser det ut til å ha betalt seg glimrende. Designerne er glade; håndverkerne er stolte; og eierne, som tross alt bare ville ha et nytt tak, kanskje en finjustering her og der, så, okay, riv det ut - men bevar den ydmyke ånden i originalen! - er også fornøyd. Wedlick erkjenner likevel at i dette spillet Survivor ble reglene vippet mot kvalitet. "Det er lettere hvis du har en klient som liker prosessen og ikke har det travelt med å få det gjort."

instagram story viewer