Vincenzo De Cotiis Crafts a Serene, Brutalist Residence in Italy

For ivrige samlere av moderne kunst og møbler tilfører Vincenzo De Cotiis et brutalistisk betongskall i utkanten av Milano med varme og tekstur

Da Vincenzo De Cotiis, den Milanobaserte arkitekten, designeren og kunstneren, ble bedt om å nevne de største innflytelsene på arbeidet hans, sa han: "Jeg anser meg selv som altetende. Jeg spiser på mange forskjellige stimuli som spenner over kunst, arkitektur og bilder. ” De Cotiis er kjent for sine rikt strukturerte, robuste skulpturelle begrensede utgaver og tilpassede møbler, som kombinerer ikoniske modernistiske materialer som messing og toskansk marmor med desidert mindre konvensjonelle, som glassfiber resirkulert fra gamle båter og resirkulert tre - med elegant resultater. I et essay av Anne Bony i Vincenzo De Cotiis: Fungerer (Rizzoli Electa), den nylig utgitte boken som hovedsakelig fokuserer på møblene hans, siterer De Cotiis påvirkninger som Arte Povera-bevegelsen på slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 70-tallet, og det minimalistiske arbeidet med Donald Judd. De Cotiis er også kjent for interiør der han striper hundre år gammel arkitektur av senere utsmykninger eller oppdateringer, og skaper en samtale mellom de autentisk historiske og hans ettertrykkelig moderne møbler design.

Men i et hus utenfor Milano som De Cotiis designet fra bunnen av for et par som er ivrige samlere av kunst, gjenstander og årgang 20. - århundre møbler, lagene er nesten alle moderne. På grunn av eiernes ønske om privatliv og nærhet til nabohusene, De Cotiis skapte en ganske brutalistisk betongbygning, temperert med rikelig med naturlig lys og uterom. Han forklarer denne tilsynelatende avviket fra sitt tidligere boligarbeid ved å si at det i dette tilfellet var «ingen historisk stratifisering, ingen tidligere spor. Formen er definert av mye og det nødvendige materialvalget: en moderne bunker tilpasset det kulturelle livet til et utdannet par. ” Han sier: “Utfordringen var å skape en arkitektur som kommer til liv innover mens den skjermes utvendig, og gir en følelse av beskyttelse og intimitet. ” De Cotiis tar denne "bunkeren" og gjennomsyrer den med varme, tekstur og menneskelig skala.

Designet er det han kaller "et slags system med sammenlåsende volumer." Du kommer inn i den tre etasjes bygningen i første etasje (kjelleren nivå inneholder et gjesterom, et hobby- / kunstrom og vaskerom) og går inn i en romslig stue som åpner ut mot en terrasse og svømming basseng. På et De Cotiis-designet teppe står et par Marco Zanusos ikoniske Lady-stoler, designet i 1951, overfor en vintage buet sofa. Disse er flankert på den ene siden av et par De Cotiis-designede gulvlamper, og på den andre av et av hans tilpassede bord; den uregelmessig formede marmortoppen, plassert på ben i messing, klarer å se samtidig tøff og glamorøs ut. Et spesialdesignet hyllesystem, laget av stål, messing og resirkulert tre, står i midten av rommet og har et innebygd skrivebord. I den andre enden av rommet stiger trinnene til et salongområde med tilpassede modulære sitteplasser og en vintage stolpe-montert lysarmatur fra eiernes samling; varmtonet resirkulert tre strekker veggen som vender mot gaten. Utover salongen er en spiseplass med takvinduer innredet med et tilpasset bord og trestoler, designet av De Cotiis, som er dekket av Hermès-fløyel. Utenfor etterligner utformingen de varierte nivåene av interiøret, med bassengterrassen som fører opp til en utendørs spiseplass utenfor kjøkkenet.


  • Stuemøbler inne i et rom
  • En stue med brune semsket sofaer
  • En trapp med fargerik keramikk på sidene
1 / 14

Oberto Gili

Lenestoler fra Marco Zanuso vender mot den buede sofaen i stuen. På bordet, papegøyer fra 1800-tallet, håndblåst vase i Murano-glass og vase i keramikk.


Fra stuen stiger to trapper - den første dekket av jern og den andre en serie utkragede betongtrinn - til soveromsnivået. De nedre trappene er utsmykket med gjenstander fra eiernes samling av keramikk samt støpt messing bolle av De Cotiis, som sitter på toppen av en bunkebunke, på en av en serie bevegelig, malt tre sokkler.

På toppen av trappen, gjennom et par resirkulerte skyvedører av glassfiber og messing, viser hovedsoverommet linepaneler og et sengetrekk. Til den ene siden ligger garderober og et treningsstudio, til den andre et romslig bad med vintage FontanaArte-speil over den doble vasken. Fra masterbadet åpner en svingdør i full høyde ut mot en liten terrasse. Sammen produserer disse rom og elementer en følelse som er både rolig og skjermende.

Selv når De Cotiis fortsetter sitt boligarbeid - et av hans nåværende prosjekter er i Paris, på Île Saint-Louis - har noen av hans objekter flyttet inn i riket av abstrakt skulptur. Ode, en installasjon som var en del av Dysfunctional - en utstilling på Ca ’d’Oro, organisert av Carpenters Workshop Gallery for fjorårets Venezia-biennale - var en serie med høye, oppreist former i resirkulert glassfiber og forsølvet messing, ordnet for å danne en "barriere" med både sosiale og formelle betydninger, men som også kan bli rom skillelinjer. Som De Cotiis sier, “Abstraksjon, å angre de funksjonelle aspektene ved objekter og ting, er en prosess som fascinerer meg... og kanskje vil jeg bevege meg stadig mer i den retningen. ” Men man kan håpe at noen med sin evne til å mestre både kunst, og kunsten å leve gjennom design, vil fortsette å gjøre begge deler.

instagram story viewer