En øvelse i enkelhet

Vis lysbildefremvisning

Det er mange definisjoner av lett levebrød, men de har en tendens til å falle i to kategorier: det sybarittiske og essensielle. Enkelhet for sybaritten avhenger av en overflod av service og luksus (og i hjertet er det en form for overgivelse), mens en essensialist tar veien for mest motstand i jakten på renhet. Den ene akkumuleres mens den andre selger, men det er noen ganger vanskelig å si hvilken prosess som er dyrere.

Hadde han ønsket seg en Xanadu, hadde kunstneren og arkitekten Steve Mensch absolutt midler til å bygge en. Byhusene hans har inkludert en 10.000 kvadratmeter villa i internasjonal stil skjult bak fasaden til en gammel fabrikk i Greenwich Village og et femetasjes byhus. Da han bestemte seg for å bosette seg i landet for 12 år siden, handlet Mensch for å kjøpe en herlig del av land ved elvebredden i Hudson Valley. På en sen vinter ettermiddag trampet Mensch og hans eiendomsmegler gjennom de snødekte skogene til en magisk lysning ved siden av en demning - en 50 fots foss som faller over en massiv utkasting av stein til en privat basseng. Dens operadrama minnet ham, sier han, om Rhindalen. Det inspirerte også - atypisk hos en troende modernist - "en gal konge Ludwig" élan: "Min første reaksjon var at nettstedet etterlyste et vertikalt slott."

Mensch kjøpte straks eiendommen - 600 dekar uberørt villmark gjennomskåret av en større drep, eller strøm, som renner inn i Hudson - på betingelse av at uansett de potensielle hindringene for sonering, ville han være i stand til å bygge ved siden av fossen. Hans ambisjoner for huset var imidlertid å endre seg radikalt. "Jeg bestemte meg for å slå leir der ute en stund og kartlegge topografien," sier han. "Så jeg flyttet en barneseng og trekkbord inn i en hytte som den forrige eieren lot meg bruke. Vårens tilnærming avslørte en mildhet mot landskapet som jeg ikke hadde sett, og jeg skrotet Ludovican-dårskapen til fordel for noe mindre Wagnerian: en serie paviljonger hvis design er en syntese av tradisjonell japansk og balinesisk arkitektur med modernisme og kunst og håndverk bungalow. "

Topografien til arkitektens husholdning var i noen forstander like mye en faktor i hans tilnærming som landets lag. Mensch er patriarken til en familie som man kan beskrive som molekylær snarere enn kjernefysisk. Det gifter seg med en ultramoderne forestilling om personlig frihet til en eldgammel modell for felles liv. Bor under de mange takene som Mensch reiste for dem, er kona hans, Pam, en klassisk pianist og en mye publisert oversetter fra antikkens gresk; parets to sønner, Joe og Jake, begge i høyskolealder; hans voksne sønner fra et første ekteskap, Josh og Jon; og Menschs følgesvenn, Greg Patnaude, en lidenskapelig fisker og hagebruk som er ansvarlig for mye av landskapsarbeidet. "Greg og Pam var studenter ved Cornell - hun i klassikere, han i teater - da jeg var professor i arkitektur der," forklarer Mensch. "Vi har bodd sammen i 25 år. Vi tre er veldig ensomme, og vi jobber alene det meste av dagen. Greg er utendørs, Pam i studioet hennes, og jeg i mitt. Ro er viktig for oss. Det er ikke noe fjernsyn eller lydsystem i hovedhuset, selv om jeg bygde oss et visningsrom, fordi vi elsker vår filmfilm. Det er jeg som tar de estetiske avgjørelsene - dette var ikke et komitéprosjekt - men vi alle, inkludert sønnene mine, deler en avsky for dekorativ overflødighet og pretensjon. Jeg sluttet i stor grad å praktisere boligarkitektur fordi jeg var lei av å sørge for kundenes behov for opprørende luksuriøse fasiliteter. Å imøtekomme våre egne romlige og åndelige krav var en øvelse i forenkling. Det er tydeligvis ikke et spartansk liv, men vi har raffinert elementene til sin kjerne. "

Det særdeles raffinerte hovedhuset (se Architectural Digest, Oktober 1998), bygget hovedsakelig av mahogni og glass, ble ferdigstilt i 1997. Stedplanen øker en sterk følelse av destinasjon som kanskje er hemmeligheten til ethvert tilflukt. Besøkende forlater bilene sine slik de ville la skoene stå ved terskelen til et japansk interiør, og deretter følge en krets av dekket gangveier som fører fra parkeringsområdet til flere paviljonger (musikk- og malestudioer, lysthus og uthus) og knytter dem til en en annen. Den ville skjønnheten på eiendommen - en labyrint av skogsmarker furet av bratte kløfter og den svingete elveleiet - er imidlertid mer kunstnerisk enn det ser ut til. Mensch strakte over drapet med en hengebro over fossen og en steinbro under dem for å skape en løype med stier gjennom hagene ved vannkanten. "Å krysse en bro ble kjent som å gå til den andre siden," sier han. Da hans første barnebarn ble født, i 2001, begynte han å planlegge en forbindelse for sine avkom som skulle fremme deres autonomi mens de oppmuntret deres forbindelse. "Vi ønsket ikke at sønnene våre skulle føle at de var gjestene våre, eller faktisk hadde noen forpliktelse til å delta i gruppeaktiviteter," forklarer Mensch, "men som elskede eldre elsker vi dem i nærheten."

De nye bygningene, triangulert i økende retning, har privat tilgang fra veien og en uformell uformellitet som er modellert av amerikanske sommer- og gruveleirer. Det er lite kunst eller mønster og ingen rot å distrahere fra den dristige geometrien. Enkel å leve defineres her av de flytende grensene mellom innvendig og utvendig. Menschs bruk av tømmerrammekonstruksjon, isolasjonspaneler i galvanisert stål, uferdige furuvegger og malte gulv skaper, som han påpeker, en mer leken og ungdommelig atmosfære enn Zen-helligdommen på voksen siden av drepe. Modne beplantninger viser nøyaktig artikulerte offentlige og private soner fra hverandre og foreldreboligen.

Et gjestehus med to soverom, oppvokst på stylter, "har en sexy utsikt," som Mensch uttrykker det, av bassenget og fossen utenfor. Josh Mensch, en manusforfatter og musiker, tilbringer helger i et gjemmested med 1 soverom som kombinerer åpningen av et loft med koset i et studio i noen kunstnerkolonier i New England. Jon Mensch og hans kone, som har to førskolebarn, forlot nylig byen for å bo på heltid i deres tre-roms hytte: en modernistisk dacha med pyramidetak av Douglas gran og en luftig veranda som blir deres vær-familie rom. Det barneaktige bassenghuset, med sin monolitiske ildsted og oppvarmede gulv, begge av innfødt blåstein, er forbindelsens vinterallmenning og festrom hele sesongen. Mensch innarbeidet et lagringsområde for demonterbare teakmøbler, bygget på stedet fra sine egne tegninger, noe som gjør det mulig å rydde gulvet for banketter eller baller. En 40-fots vegg av glasserte garasjeporter løftes om sommeren når det underholdes skift til utekjøkkenet, det trelliserte dekket og loggiaen under gjestehuset.

Mensch-forbindelsen føles organisk harmonisk uten å være ferdig: Det er rikelig med vekstrom. Arkitekten ser frem til dagen da hans yngre gutter vil "krysse til den andre siden" - men bare når de er klare, sier han, og hvis de vil. Å gi avkall på besittelse kan være den ultimate hemmeligheten til et essensielt liv.

instagram story viewer