Se det moderne interiøret i et georgisk hjem nær Londons Hyde Park

Ekspansiv stil tilfører et overraskende slankt byhus i London forvandlet av tastemaker Philip Vergeylen

Kathryn og Milos Brajovics slanke, perfekt proporsjonerte georgiske hjem i nærheten av Londons Hyde Park ser ut som et dukkehus. Men å gå innover viser seg å være en Alice-in-Wonderland-opplevelse. Selv om det er skremmende smalt - knapt 17 meter bredt - på og på går det. Spredt over syv etasjer (to av dem under bakken) er det nok soverom og bad for paret, deres fire barn og gjester, pluss et underjordisk screeningrom, basseng, treningsstudio og spa. Det ville være umulig å lage et hus som dette i sentrum av London i dag fordi ingen tjenestemenn ville gi tillatelse for et huseier å grave så dypt, men denne ble utvidet tilbake da, som Milos uttrykker det, “verden var kollapser. ”

Med det mener han 2008s økonomiske fritt fall og deflateringseffekten det hadde på eiendom. På den tiden hadde Brajovics nettopp fullført renoveringen av en leilighet i South Kensington for seg selv og sine to døtre. (Familien har siden vokst, med ankomsten av tvillingsønner i fjor og tilsetningen av Duke, en søt ansiktsbokser.) Milos, en serbiskfødt bankmann, kunne likevel ikke motstå markedets svingninger. En telefonsamtale til Kathryn satte i gang en eiendomsjakt som førte henne til den georgiske delen. "Du måtte gå gjennom en skog for å komme deg til inngangsdøren fordi alt var så gjengrodd, og huset falt ned," husker hun. “Men det var en varm vårdag, og lys flommet over hvert rom. Jeg elsket det bare. ” Hun kjente også mannen hun ønsket å hjelpe til med å gjenopplive stedet:

Philip Vergeylen av hennes favoritt designfirma i London, Paolo Moschino for Nicholas Haslam Ltd..

Vergeylen var spill, men sløv. "Du vet at dette prosjektet vil koste deg dobbelt så mye som du tror og ta dobbelt så lang tid?" spurte han. Men risiko er som oksygen for Brajovics. Milos og Kathryn er lidenskapelige fjellklatrere, det samme er deres datter på 14 år, Anastasia, som i fjor ble en av de yngste som noensinne har besteget Matterhorn. En nylig ferie fant familien vandre gjennom regnskoger, padle kano nedover elver og skalere vulkaner i Indonesia.

Det fryktløse paret gikk uten et øyeblikks nøl med på Vergeylens omfattende utgravninger, slik at de kunne ha et basseng og et spa. "Hvis vi skal grave, må vi gå lenger ned enn du tror," advarte han dem. "Vi må overdrive takene, for hvem vil være i en kjeller hvis det føles som en kjeller?" Og Brajovics var ikke oppslukt i det hele tatt da han sa at et steinkutt ville være en flott vask for døtrene sine - selv om det måtte løftes på plass med mer enn 700 pund kran.

Vergeylens stil og uttalelser kan være dristige, men hans etos er enkel: Ta hensyn til detaljer. Pare ned arkitekturen. Lag fargepaletter så lavmælte at rom lett strømmer inn i hverandre. På Brajovics 'hus er vegger malt eller beiset i nøytrale nyanser, mens eik og steingulv - spisestuenes fliser en gang banet en belgisk kirke fra 1700-tallet - strikket de separate rommene sammen. Mot disse rene linjene og stille tonene kan forskjellige epoker, stiler og materialer spille av hverandre.

På salongen ser en skinnende kinesisk svart-gull-lakk-skjerm fra 1800-tallet høyt ut skreddersydde messing étagères som Vergeylen basert på Billy Baldwins strømlinjeformede bokhyller for Cole Bærer. Bronsebånd pisker på palmetrebiblioteket, som er sentrert av en av Yves Kleins levende blå cocktail bord, og i master suite, silke seng gardiner helle ned fra gips cornicing som ligner istapper.

Denne nøye sammensatte eklektismen (fasjonable London er enig i at Vergeylen har feilfri smak) gir Brajovic-hjemmet er en enestående luft, som om det har blitt satt sammen over mange år med forsiktig innsamling. Den omhyggelige designeren håndterte også overraskelser med aplomb. Etter at Vergeylen laget et rolig, nyklassisk bassengrom, spurte Kathryn: ”Kan vi fjerne italieneren, beholde Zen og legge til disse campy speilkuler? ” Dette ville være et dusin av John Armleder's "Global Tiki" diskokuler, en del av parets formidable, men morsomme kunstkiste som spenner fra veggstørrelser av Julian Schnabel og Anselm Reyle til en skyskulptur av Tomás Saraceno til et bracingly erotisk fotografi av Thomas Ruff.

"Vi måtte revurdere hele rommet," forklarer Vergeylen om Kathryn's forslag. “Hele nivået i huset er for underholdning. Bassenget, når bunnen er hevet, blir et dansegulv, så vi måtte vurdere hvordan det nabolandet screeningrommet fungerer med det: De må være en enhet. Vi bestemte oss for å beholde panelene i frostet glass på slutten av hvert rom og bruke svart gulv og beige vegger. Så kunne vi ha det gøy. ” Slik som, påpeker han, at nivåets korridor, som er kappe i dramatisk kullmørk panel inspirert av det bisarrt knobbete utsiden av 1500-tallet fra kirken Gesù Nuovo i Napoli, Italia.

Svart binder faktisk huset sammen og knytter den rustikke fasaden i første etasje til trappens balustrade til den figurerte marmoren i gjestebadet til klismostolene i bakhagen. Likevel er det ingen overordnet visjon med tanke på innredningen, ingen paean til en bestemt periode eller estetisk. Alt fungerer sømløst uten at det i ett sekund virker generisk. "God design krever risikotaking," sier Vergeylen. "For hvis du blir midt på veien, vil huset ditt rett og slett være kjedelig."


  • Bildet kan inneholde møbler Stue Innendørs Sofabord Salongbord Interiørdesign Dyr og pattedyr
  • Bildet kan inneholde møbler Bokhylle Stue Innendørs Sofa Hylle Teppe og Peis
  • Bildet kan inneholde belysning gulv sfære gulv interiørdesign innendørs og korridor
1 / 16

Salongen til Kathryn og Milos Brajovics London-hus, som ble renovert av designeren Philip Vergeylen, har en kinesisk skjerm fra 1800-tallet. Nicholas Haslam Ltd. sofaer er polstret i en Pierre Frey-fløyel, og varene er russiske antikviteter; Duke, familiens bokser, ligger i nærheten av et cocktailbord fra 1970-tallet.


instagram story viewer