Arkitekt Scott Allen Reimagines a Washington Home

Arkitekten tok Washington-residensen ved vannkanten og forvandlet den til en lys oase

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i oktober 2008-utgaven av Architectural Digest.

I den noen ganger kalejdoskopiske prosessen med å utføre et boligtilskudd kommer det øyeblikk av sannhet: Til slutt ville det være mer fornuftig å begynne helt med en helt ny struktur enn å fortsette med en sammensatte? Det er "hengselpunktet", som arkitekt Scott Allen beskriver det, "når du må balansere de legemliggjorte energi- og kapitalkostnadene til den opprinnelige bygningen med overlegg av investert tid og krefter i dagens ordning - når du er omtrent halvveis over elv."

Hans ombygging av og tillegg til et fem år gammelt Port Ludlow, Washington, hus ble underlagt en slik gjennomgang - og mer enn en gang, da mangler ble oppdaget (det var ute av lodd og ut av torget; det var ikke så solid bygget som det så ut - selv stucco wainscot smuldret sammen når det tappes lett). "Det var tider da vi lurte på om vi bare skulle rive det hele og begynne fra bunnen av," bekrefter Allen, rektor for Olson Sundberg Kundig Allen i Seattle. Men dyderne - et godt forhold innendørs og utendørs, en logisk romlig organisering, et pent volumetrisk hovedoppholdsområde, et godt plassert kjøkken - trumfet sykdommene. Og kanskje det viktigste, Allen forble forpliktet til sin første vurdering av huset som "et sted vi kunne henge litt interessant ny arkitektur på."

Oppløsningen - nå et moderne tilbaketrekning - er en bretteløs innlemmelse av det eksisterende i det nyutviklede. Allens gruppe gjorde en omfattende forsterkning og kosmetisk makeover av den opprinnelige strukturen mens den vokste torget opptak med omtrent 60 prosent for å inkludere hvilke rom og fasiliteter som er ønskelig for en familie med to tenåringer sønner. Den viktigste determinanten i praktisk talt alle aspekter av ombyggingen var innstillingen. Huset ville smelte sammen med den olympiske halvøya, en skogkledd fem hektar stor bløff med utsikt over Admiralty Inlet, på måter som ikke var mulig i sin forrige inkarnasjon.

Tilnærmet seg fra en lang sylvan-innkjørsel ("gamle sykepleierlogger og falt sedertre - Pacific Northwest Tolkienesque," antyder) Allen), inngangen er preget av en baldakin av stål og diffust glass, en form som gjentas på motsatt side av vannsiden av hus; asfalteringen er også konsistent fra forsiden til baksiden, og fører øyet hele veien gjennom og forsterker det grunnleggende arkitektoniske uttrykket utenfor-inn-ut-igjen. Allen kapitaliserte seg på volumet med dobbel høyde like innenfor inngangsdøren ved å installere en stålarmatur som skaper det tilsynelatende flytende "Zen-plass", der et stort vindu bidrar med sørlig lys (en premie på den nordvendte sjøen) til sirkulasjonsnoden under. Der gir overheadstykket inngangen "en mer menneskelig skala", bemerker Allen, som sier at han liker "å bringe folk lavt."

Til høyre for høyre er det offentlige rom (stue, spisestue, kjøkken); forbi korridoren til venstre er det private riket — et dagrom og to soverom. Arkitekten utførte en modifisert versjon av hva han som en ung tømrer på 1970-tallet lærte han som en "planektomi" (kutte et tak i to og løfte det for å lage et andre nivå). Han løftet taket som grenser til master-suiten og la til et dag- / gjesterom og bad på øvre nivå, samt gangen til Zen-rommet. For å tillate, i den andre enden av bygningen, for det romslige tenåringsvennlige rekreasjonsrommet og tjenesteområder - og over mediarommet - flyttet han garasjen i ett stykke i stedet for å rive den ned. "Det store grønne trekket vårt," sier han, "er at hele huset ble resirkulert."

Materialene og fargene - interiør og eksteriør (beiset sedertre i en seriøs oppgradering av gamle sidespor, nye metalltak og vindusdekorasjoner) - ble valgt for deres resonans med dual-ecology nettstedet. På et tidspunkt samlet Allen steiner, skjell og drivved fra stranden og bjeffer fra skogen, og la de forvitrede bitene side om side som inspirasjon for den dempede, rikt kontekstuelle paletten. De lokalt hentede takbjelkene og lektene i Douglas-gran og saksbehandlingen (spesielt fremtredende på kjøkkenet og master suite) -effekten, sammen med det gjenvunne askegulvet, et varmt trehus i hovedstuen område. Den generøse bruken av tre (inkludert Olson Sundberg Kundig Allen-designede spisebord og sofabord laget av en enkelt plate Douglasgran, som det var nok til overs for et bord for spillrommet) og peisen i betong og stål knytter boarealene i tone og tekstur til utendørs, en forbindelse forsterket av store vinduer og glass dører.


  • Scott Allen fra Olson Sundberg Kundig Allen bosatte seg i Port Ludlow Washington ned til studsene sine og tenkte seg om
  • Det store rommet
  • Allen og interiørdesigner Charlie Fairchild også fra Olson Sundberg Kundig Allen valgte en palett som vekker ...
1 / 6

Scott Allen, fra Olson Sundberg Kundig Allen, tok bolig i Port Ludlow, Washington, ned til studsene sine og forestilte seg den på nytt. Om den nå dobbelt høyde inngangen, sier Allen: "Poenget med blenderåpningen er å føle så lite avbrudd som mulig fra utendørs til innendørs dører," en idé som finnes i hele huset.


Landskapsarbeid var en integrert del av den helhetlige makeoveren, ettersom det bare eksisterte en prydhage uten forhold til skogsområdene. Randy Allworth, fra Seattle landskapsarkitekturfirma Allworth Nussbaum, oppfattet en naturlig progresjon fra de fjerne tette trærne til bløffen. Etter å ha forlatt skogen som funnet, opprettet Allworth en eng med beplantninger som passer til det kjølige, maritime klimaet, ved bruk av innfødte gress og bakkedekker, samt vintre lønn, huckleberry og andre urfolk vegetasjon. Kontoret hans tegnet hardscape-prefabrikkert betongbelagt inngangssti, private uteplasser utenfor soverommene i hovedetasjen, to terrasser (den sentrale tidligere en stykkevis gruppering av treplattformer) og et øvre dekk - slik at han "rørte ved", sier han, "hver kvadratmeter eiendom ved siden av hus."

Når han diskuterer kundenes forventninger til prosjektet, snakker Allen bredt. "Det er alltid situasjonelt," forklarer han. "Folk begynner der de begynner. Vår jobb er å trekke drømmene ut av psykene og få dem på papir. De har en mental oversikt over huslig arkitektur - et rikt loft av ideer og minner som skyver dem fremover. Dette gjelder for andre hjem enda mer enn for primærboliger: det rike familieminnet om stedet ved sjøen eller i skogen. "

Det boligens eiere ikke ønsket - et punkt som arkitekten deres var helt enig i - var den store hytta i skogen. "Det er en helt annen psykologi enn den typen bygninger," sier Allen. "Dette huset trengte å jobbe for tiden og være omstendelig nok til at det lett kunne bli deres primære bolig noen senere "Det måtte også være en levedyktig, estetisk begrunnet sammenheng av gamle og nye elementer som utvilsomt skulle bevise å fortjene bestrebelse.

instagram story viewer